Zondag 31 maart

Konijn

Ik neem een konijn mee naar Park 21 in Zwaanshoek/Hoofddorp. Het beestje is niet al te best meer, maar ik heb niets anders. Woensdag neemt de trainer een vers ingevroren konijn voor me mee. Ik doe een verloren zoek en het valt me 100 % mee. Dat geldt ook voor het kort apport. We nemen het er nog van en oefenen nog van alles, ook Maddy mag een apport met het konijn doen. Ik heb er veel plezier van gehad, maar nu is het echt genoeg en ik geef het terug aan de natuur. De roofvogels en vossen kunnen het wel gebruiken nu ze bijna of al jongen hebben.

Maddy

Helaas voor haar, maar ze heeft nog steeds aan de lijn plicht. Alle honden zijn leuk.

Niet lekker

Weer of nog steeds is Blaine niet lekker…

Maandag 1 april

Blaine

Ze heeft een paar keer ontlasting en de 3e keer zit er flink bloed bij. Naar de dierenarts? Toch gaan de oefeningen die we doen goed en ze heeft er zin in.

GG-avond

Prima gaan de oefeningen, het gras is droog dus het af-liggen gaat prima. Ik kan zelfs weer op grote afstand van Blaine staan.

Dinsdag 2 april

Doen of niet doen?

Durf ik het aan om naar de trimbaan te gaan? Gelukkig is het door het slechte weer niet al te druk en is Maddy aardig te hanteren.

Dierenarts?

Nee, ik besloot om het nog even aan te kijken. Blaine heeft trek en ik heb geen bloed meer gezien. Het gaat niet om de kosten hoor, want ze is verzekerd. Wel heb ik een zak lichtverteerbaar voer besteld. Normaal van Specific, nu van Royal Canin. Wel heb ik vleesblikjes van Specific besteld.

Woensdag 3 april

Jachttraining

We trainen in Uithoorn, het is afwisselend nat en droog met fikse buien. Lees meer.

Eten

Het licht verteerbaar voer is binnen en Blaine vindt het heerlijk. Ik zie geen dunne ontlasting meer.

Zou Blaine hier wat mee bedoelen?

Donderdag 4 april

Maddy

Ze lijkt het ergste achter de rug te hebben, ze nadert het einde van haar loopsheid. Nee, ik laat haar nog niet los.

Wild

Gisteren heb ik de eend en kraai meegenomen van de training, kan ik mooi nog een paar oefeningen doen voor de Appèl en Apportproef van de Weimaraner Vereniging. Wat is wijsheid? Morgen met de eend oefenen of toch niet. Zaterdag is de onderlinge van mijn trainingsclub en daar zijn alleen maar dummy’s. Is het dan verstandig om de dag ervoor met wild te trainen? Denk het niet, Blaine heeft toch al de neiging om verder te zoeken of er wat beters te vinden is dan een dummy. Wel doe ik in de tuin na het avondeten een paar apport oefeningen met de eend en die gaan heel goed. De kraai heb ik gisteren meteen in de vriezer gelegd, hier kan ik mee trainen voor de SJP waar ze voor het eerst met kraai de markeer gaan doen. De SJP-proef wordt vanaf dit jaar helemaal anders. Zie jachttraining woensdag 31 maart.

Vrijdag 5 april

Voorbereidingen

We doen nog wat laatste oefeningen en dan moet het maar. Morgen de Onderlinge van Hond en Taal in Putten. Het weer wordt mooi, het terrein is prima en de catering uitstekend.

Zaterdag 6 april

Onderlinge

Een geweldige dag tijdens de onderlinge in Putten, georganiseerd door mijn jachttrainingsclub Hond en Taal en Benno van Wendt. Een succesvolle dag ook. Lees meer.