Zondag 17 maart

Wat wordt het?

We rijden aardig vroeg naar Zwaanshoek, of toch Delft? Wat wordt het nu. Ik wil naar Delft voor het zwemmen, maar het waait heel hard, het regent heel hard en het is koud. We gaan links de 206 op naar Zwaanshoek. We zien donkere wolken, houden we het droog? Ik voel een paar spetters en daar blijft het bij, de zon schijnt ook regelmatig. We doen oefeningen, Blaine heeft er echt weer zin in. Helaas zijn de gooi kwaliteiten van mijn moeder niet verbeterd. De honden staan één keer prachtig voor op een hen. Terwijl ze voorstaan zie ik een haan heel snel de andere kant op lopen, hij is slim, want de honden vinden hem niet.

Middagwandeling

’s Middags gaan we naar de trimbaan, heb het effe gehad met de Bavo, Ella gaat weer mee.

Maddy

Ik weet het niet hoor, ze moet pas half april na 6 maanden en half mei na 7 maanden loops worden. Haar vulva is al heel dik, ze plast al een tijdje heel veel, is aanhalig naar andere honden. Ik heb het idee dat het niet meer zo lang duurt. Ja en nu zijn we er nog niet klaar voor, als we er überhaupt klaar voor waren.

Maandag 18 maart

Loops

Ik was er al bang voor. Maddy is loops, veel te vroeg. Ik had uitgerekend zo eind april/begin mei. We zijn er nog niet klaar voor.

GG

Na twee weken afwezigheid zijn Blaine en ik weer naar de Gedrag- en Gehoorzaamheidstraining gegaan. Het ging heel goed. Het afliggen ging ook best goed. Bijna twee minuten vol gehouden.

Dinsdag 19 maart

Los en vast

Maddy dus loops en we gaan nog naar de trimbaan. Ze is heel aanhankelijk en wat stilletjes. Haar vulva is al behoorlijk opgezet. Ik laat haar op rustige plekken los. De honden moeten natuurlijk aan de lijn. Op de trimbaan kunnen ze los en we lopen nog een stuk door achter de trimbaan door de duinen, daar zijn ze aan de lijn. Doet me een beetje aan vroeger denken. We liepen in het broedseizoen met Jeska en Darcy altijd zo. Eerst los op trimbaan en dan aan de lange lijn in de duinen.

Woensdag 20 maart

Hoe is het met…

Ja, Maddy is loops en ze mag even los op de Bavo. We lopen niet al te lang, vanmiddag zijn Blaine op pad met ons trainingsgroepje in Nieuwer ter Aa. Hoe gaat de jachttraining?

Twijfel

Jet brengt me weer aan het twijfelen. Maar we doen het niet. We nemen niet nog een nestje met Maddy. Ik fok, omdat ik in een combinatie geloof en omdat ik zelf een pup wil houden. Nu een pup houden is niet reëel. Het is te snel en ik kan nooit alle pups wegdoen. Blaine is nog zo jong in hoofd en lijf, ik ben nog volop aan het trainen met haar en ik wil proeven doen. Ik ben er nog niet klaar voor. Volgend jaar met Blaine.

Donderdag 21 maart

Weg is ze

Vanmorgen vroeg mag Maddy bij de kinderboerderij even los, maar ik hou haar streng in de gaten. Wanneer we bijna bij de ingang zijn moet ze aan de lijn. Ineens gaat haar neus omhoog en weg is ze. Shit, ik ren er achteraan. Ja hoor, Maddy staat bij een hond, een Franse Bulldogje en dat kan geen kwaad. “Ineens kwam ze aangerend”, zegt het baasje. “Ze is loops”, antwoord ik. “Aha, vandaar, maakt niet uit hij is geholpen”. In de Bavo gaat Maddy niet meer los.

Zal ik?

Hoe dan we dat ’s middags? We gaan toch maar naar de trimbaan en ik kijk wel of ik Maddy los laat. Het kan, ze heeft het nog te druk met konijnen en niet met reuen. Ik heb maar één lange lijn bij me, was even vergeten dat ik ‘em voor Blaine ook nodig heb i.v.m. aanlijngebod. Maar ik ben creatief en maak beiden slipkettingen vast aan de lange lijn. Ha, ha, wanneer de één naar rechts gaat, moet de ander automatisch mee.

Zaterdag 23 maart

Vreemd luchtje

We hebben wat kleine oefeningen gedaan met de leendummy’s. Die heb ik gevraagd aan mijn medecursisten om Blaine te laten wennen dat ze ook vreemde dummy’s moet pakken en niet alleen maar haar eigen.

Loops

Maddy mag nog kleine stukjes los, gelukkig zijn er niet veel honden.

DAP

Morgen doen Blaine, zusje Nola en broertje Puk mee met de Dummy Apporteer Proef van de Weimaraner Vereniging. Het is aardig dichtbij huis, we gaan naar Delft.