Zondag 3 maart

Het is stil zonder Blaine

De hele dag met Maddy op pad en stiekem vindt ze het heel leuk al die aandacht van mij. Maar oh wat is het stil zonder Blaine. Tuurlijk ik moet Maddy in de gaten houden, maar de grote druktemaker is Blaine.

Hoe gaat het met Blaine?

Met onverwachte bewegingen geeft ze nog steeds pijn aan. Lopen gaat goed. Met opstaan piept ze en ook met op- en van de bank komen. Het schiet nog niet erg op. Ze krijgt nog 2 x dgs ½ Carprodyl.

Maandag 4 maart

GG

Uiteraard heb ik afgezegd voor de Gedrag- en Gehoorzaamheidstraining. Overdag ging het best goed met Blaine. Maar ’s avonds wil ze, terwijl ik op de bank lig, over mijn benen van de bank stappen. Oeh en dat doet pijn, ze gilt en is weer helemaal van slag. Ik vind dat het nu wel een keer beter mag gaan.

Storm

Met Maddy trotseer ik de storm op de trimbaan en het is nog koud ook.

Dinsdag 5 maart

Heel vroeg

Ik ben vrij, ’s middags moet ik naar het ziekenhuis. ’s Morgens al vroeg met Maddy naar de trimbaan en Ella loopt met Blaine. Goh wat een tijd heb ik nu over, 8.30 uur was ik al weer thuis van de wandeling.

Oogarts

Ik heb verschillende onderzoeken gehad, o.a. gezichtsveld onderzoek en ik moest me erg inspannen. Mijn linker oog is achteruit gegaan. Er is ook weer een keer een scan gemaakt. De arts besprak het met mij, mooi (eigenlijk niet zo mooi) om te zien waar de oogzenuw schade heeft opgelopen en dat past bij het beeld van het gezichtsveldonderzoek. Het is gewoon heel belangrijk om de oogdruk (glaucoom) goed laag te houden en deze keer was het ook mooi laag. Terwijl de oogdruk het afgelopen jaar steeds te hoog was. Ik mag een half jaar wegblijven, yeahhh. Ik ben kapot, slaapje gemist, al dat getuur geeft hoofdpijn en ik dacht dat de druppels om de pupillen wijd te druppelen aardig uitgewerkt waren. Niet dus. Ik moet me enorm inspannen met kijken. Thuis wacht Maddy voor de wandeling zucht en ik ben nog even bij pa geweest, dat had ik aan mijn moeder beloofd.

Blaine

Het gaat goed met haar, ze heeft de hele dag niet gepiept tot ’s avonds. Op de bank wil ze verliggen en ineens gilt ze het uit van de pijn. Daarna gaat het weer goed.

Woensdag 6 maart

Maddy

Poot nummer twee

Maddy vindt haar tweede hertenpoot deze week in het rechter gedeelte van de duinen.

Blaine

Het gaat goed, ze trekt weer aan de riem en is super alert. Vandaag krijgt ze voor het eerst 2x ¼ tablet Carprodyl. ’s Avonds stapt ze toch weer te gehaast van de bank en ze gilt het even uit van de pijn en schrik. Ik geef haar daarom een ¼ pijnstiller en verder heb ik haar niet meer gehoord.

Trainen

Geen jachttraining. Volgende week begint het zomerseizoen.

Donderdag 7 maart

Pff, het is flink opboksen tegen de wind op de trimbaan in de duinen. Maddy en ik worden geregeld gezandstraald en ik heb het idee dat ik onder het zand zit. Maddy en de meeste honden worden altijd een beetje overmoedig van dit weer.

Blaine

Zij heeft er ook zin in, al mag ze nog niet los en dat wordt steeds lastiger. Ze heeft veel energie, toch slaapt ze veel in huis. Weer krijgt ze 2 x ½ tablet Carprodyl, alleen heeft ze geen trek in haar eten om 18.00 uur. Kan natuurlijk van de tabletten komen. Ze heeft nu al een week rust en medicijnen. Vorige week donderdagochtend was het voor het laatst dat ze los liep.

Brice van ’t Harde Pad. Roepnaam: Blue

Vrijdag 8 maart

Jarig

Ja, het is Internationale Vrouwendag én mijn verjaardag. Hoe oud? 57 jaar. Ik krijg heel veel felicitaties via kaarten, mail, WhatsApp en facebook, heel veel dank daarvoor. Ook krijg ik leuke felicitaties van eigenaren van pups van Maddy, met soms een foto’s erbij. Ook nog van sommige eigenaren van de pups van Darcy. En ik krijg een geweldig berichtje dat de eigenaren van Dido, zij is in november vorig jaar overleden, een herplaats Weimaraner teefje van 4 jaar krijgen. Ik ben zo blij voor ze.

Helemaal blij

Maddy heeft het zo naar haar zin dat ze lekker alle aandacht van mij krijgt tijdens de wandelingen.

Blaine

Het gaat goed, ze is weer helemaal hyper en sterk aan de riem, veel energie heeft ze. Helaas, piept ze toch weer toen ze zich ’s avonds op de bank verplaatste. Ik heb ook wat langer gelopen én ze heeft geen pijnstilling meer gehad. Het laatste omdat haar maag van streek is. Afgelopen week en vooral de eerste dagen was ze helemaal van streek toen ze zo’n pijnscheut/aanval had en dat is nu niet meer zo.

Zaterdag 9 maart

Bevan van ’t Harde Pad, roepnaam Puk

Heel veel zin

Mijn God Blaine heeft een partij energie, helemaal hyper is ze. Volgens mij moet ik morgen proberen of ze even los kan. Ik loop ’s middags eerst met Blaine en daarna met Maddy. Nadat ik met Maddy ben weggeweest houdt Blaine me scherp in de gaten. ‘Jij ontkomt me niet nog een keer is haar motto.’