Zondag 17 februari

Een vak apart

Ella gaat mee wandelen en meteen maak ik ge(mis)bruik van haar. Het markeren van Blaine ging vrijdag heel slecht, ik wil dit graag oefenen. Ella staat op grote afstand klaar, ik kan slecht dummy’s opgooien, maar mijn moeder spant de kroon. Ik heb het van geen vreemde. Dit alles maakt het markeren voor Blaine wel heel moeilijk. Ze doet goed haar best, dat moet ik haar nageven.

Maddy

Zij zit even aan een boom vast tijdens een markeer, ondertussen maakt haar neus overuren. Wanneer ze ziet dat we klaar zijn duikt ze het riet in en ja een fazant.

Maandag 18 februari

Zonnig

Het is weer prachtig weer en we gaan naar Zwaanshoek. Maddy is weer helemaal in haar element, het gaat weer goed met haar schouder/nek/voorpoot. Ook Blaine heeft weer een goede maag/darmen/eetlust. We doen weer wat oefeningen, een paar lijnoefeningen en een ‘vak’-oefening.

GG

Vanavond moet ze zonder bakje met snoepje het vak in. En dat valt niet mee, Blaine vertikt het om ’s avonds te gaan liggen in het vak wanneer ik dat roep. Ik moet nu dichtbij het vak gaan staan en meteen ingrijpen wanneer ze niet gaat liggen. Het volgen gaat heel goed, ook ‘de pion’ én eindelijk gaat ‘zit’ tijdens het volgen heel goed. Wat niet goed gaat is appèl op afstand. “Af”, “zit’, “af”, “zit”, “af” en klaar. Mijn hemel, Blaine vertikt het om langer dan 2 seconden te blijven liggen. Normaal heeft ze hier geen problemen mee, maar met deze koude grond…..

Woensdag 20 februari

Vrijdag 22 februari

Memories

We lopen in de duinen. Het is heerlijk weer, met mooi licht. Maddy en Blaine steken prachtig grijs af tegen de achtergrond van duindoornstruiken. Ik sta stil om ze te bewonderen. Ineens is ze daar en  kijkt me aan, gaan we? Ja June we gaan en zo lopen we verder, eventjes weer met z’n drieën.

Zaterdag 23 februari

Koud

Het heeft gevroren vannacht en nu is het prachtig weer, de zon schijnt volop. We zijn in Zwaanshoek, niet zo heel veel fazanten, het is nog steeds heel nat overal. We doen een paar oefeningen en sinds lange tijd rent Blaine weer vlot en enthousiast naar de dummy links en rechts. Hè gelukkig. Ook doe ik een lijn over water, vlot stapt ze het water in en zwemt naar de overkant om de dummy te halen.

Posted in DAP