Zondag 5 augustus

Nola

Naar Nola, yeahhhh

Potv…….. Wij, Maddy, Blaine en ik, rijden op de snelweg onderweg naar Almere en we hebben er zin in. Net nog even de honden uitgelaten, er was een kofferbakmarkt, dus ik kon mijn auto niet op het gebruikelijke plekje kwijt. Lichte irritatie van mijn kant, nog even tanken en op weg. Ik hoor een signaal en er gaat een oranje lampje branden, oké??? Iets met de motor en ik moet een servicepunt bezoeken. Ik ben niet zo snel onder de indruk, auto is net voor een grote beurt geweest en pas 2,5 jaar oud. Toch zit het me niet lekker, vooral omdat we een eind moeten rijden. We rijden net op de snelweg en het gaat mis, een rood lampje brandt en ik moet onmiddellijk stoppen.

Help

Ik schrik me rot en ga op de vluchtstrook staan. Gelukkig is het om 9.00 uur nog niet druk. We staan vlakbij de afrit naar Abbenes en ik probeer om hier de snelweg te verlaten, dat lukt. Ik kan de auto op een inrit neerzetten en bel, app, bel Karin naar waar we onderweg zijn. Bellen lukt niet, ik stuur daarom een app. Wat nu?? De auto rijdt en ik waag het om de snelweg op te gaan, het is maar een klein stukje. We rijden nog steeds en even voorbij de afrit is een carpoolplek waar ik weer probeer om Karin te bellen. Het lukt en we praten een tijdje, zo kom ik ook weer tot rust en mijn shaking handen ook. Rustig aan ga ik weer rijden en we redden het zonder een brandend oranje of rood lampje. Zucht!

Lampje?

Ik durf bijna niet meer te rijden, toch waag ik het om naar pa in Munnekeweij te rijden en naar de Bavo voor de hondenwandeling. Het gaat nog steeds goed, geen oranje melding meer.

Konijn

Vrijwel elke dag train ik in de tuin met wild, nu met een konijn en het gaat heel goed. Maddy mag ook even, terwijl Blaine binnen moet wachten. Dit vindt ze echt niet leuk, wanneer ze weer naar buiten mag, zoekt ze het konijn. Vrouwtje heeft het vast verstopt, toch?

Maandag 6 augustus

Ik rij naar de garage en had verwacht dat het oranje lampje wel zou gaan branden. Niets nada noppes, nu kan de monteur het weer niet uitlezen. Maar ja dat rode stoplampje hè. Alles wordt nagekeken en nagelezen, er wordt zelfs een stukje gereden. Er wordt weer geen storing aangegeven, er is ook niets in het geheugen opgeslagen. Als het iets ernstigs is, moet het opgeslagen worden. De testrit verloopt ook goed. We spreken af dat ik de snelweg opga en als het lampje brandt kom ik terug.

Rust

Rond 14.00 uur ga ik even liggen, maar ik lig niet lekker en heb pijn. Ik neem 2 paracetamols in, nadat ik eerder mijn gebruikelijke zware medicijnen heb ingenomen. Ik ben daarna toch in slaap gevallen en wordt te laat wakker om nog een snelwegrit te maken.

Heet

Het is weer zo’n dag, de teller geeft 30 graden aan. Naar de Bavo kan ik niet maken, de honden hebben zaterdagochtend voor het laatst een goede wandeling gehad. Toch naar Hoofddorp of Nieuw-Vennep? Durf ik dat? Nu de autoweg op betekent geen garage bij pech. Rond 18.00 uur rijden mijn moeder, ik en de honden toch naar Nieuw-Vennep. Gelukkig gaat er weer geen oranje lampje branden. Raar! Maar wel fijn, ik rij nog steeds rustig, 80 km is het hoogst.

Lekker

Het is goed te doen in Venneperhout, de honden kunnen zwemmen, het water is goed en ze hebben nog een spoor in de neus ook. Wel zijn we door dit alles heel laat. We gaan pas rond 20.30 uur eten, om 22.30 uur zit ik nog aan de koffie. Het is niet anders, maar ik heb geen oranje meer gezien.

https://vimeo.com/285157648

Video van Puk en Sandra voorbereiden voor de 3 SJP’s. Apport van konijn.

Dinsdag 7 augustus

Hittegolf

Gisteren was het heet, het is nu nog heter. Dik 38 graden en we gaan pas laat met de honden wandelen.

Wild

Elke dag train ik in de tuin met wild, gisteren met een eend en vandaag met konijn. Het gaat echt steeds beter. Alleen was het konijn niet helemaal ontdooid en dat moet wel een keer. Een slap konijn voelt weer heel anders voor een hond.

Woensdag 8 augustus

Regen!

Het heeft geregend vannacht met onweer. Gisterenavond en in het begin van de nacht was het zo benauwd en vochtig, het was bijna niet te doen om in slaap te vallen. Na de regenbui koelde het aanzienlijk af.

Mooi Hollands landschap

We trainen in Vinkenveen aan de Meerdinkskade, het is zo’n 45 minuten rijden. Sinds zondag heeft mijn auto niet meer raar gedaan en ja hoor, halverwege de rit gaat het oranje lampje weer branden. Ik rij verder als een heel oud vrouwtje en blijf voornamelijk achter vrachtwagens plakken op de eerste baan zo dicht mogelijk bij de vluchtstrook.

Goed te doen

Het is bewolkt en er staat een stevig windje, heerlijk jacht train weer. Hoe gaat de training? Lees meer.

Konijn

Ik vind dat we wel een keer naar de trimbaan kunnen. Het is nog steeds bewolkt met zo’n 22 graden. De honden vinden het geweldig, vooral Maddy is door het dolle heen. Ze heeft de hele tijd een big smile op haar bekkie. Blaine is eigenlijk altijd blij. Ze vindt een konijn, een dode, en brengt het netjes naar me toe. Wat doe ik hier weer mee? Ik leg het gewoon neer, Blaine kijkt me aan en wil terug rennen. “Nee, doorlopen,” zeg ik. Ze doet het nog ook en kijkt niet meer naar het konijn om. Maddy had het niet door dat Blaine een konijn gevonden had. Dit had met June nooit van zijn leven gelukt en eerlijk is eerlijk het werkt wel prettig zo.

Donderdag 9 augustus

En weer vindt Blaine het konijn op de trimbaan en weer geeft ze het mooi af.

Blaine

Vrijdag 10 augustus

Auto

Het is flink mis met mijn auto. Volgens de Kwikfit was er niets aan de hand, iets met niet herkennen van benzine. Maar ik moest wel even langs gaan bij de Peugeot. Na de wandeling met de honden wil ik langsrijden in Hillegom, het is toch op de terugweg. Nu moet ik wel want een aantal keer geeft hij een ‘stop’ teken. Zit ik daar met de honden in de koffieruimte van Peugeot en ik mag niet meer verder rijden. Er zijn geen leenauto’s meer beschikbaar en zie maar hoe ik thuiskom. De auto is waarschijnlijk pas donderdag klaar.

De buren

Mijn broer, schoonzus en kids zijn in Frankrijk, mijn vriendin ook. Tantes bellen, achterneef bellen niemand thuis. Wat nu? Buurman of buurvrouw geeft de receptioniste aan. Gelukkig komt onze buurman mij halen. Wat een held. Dinsdag moet ik naar het ziekenhuis, wat nogal belangrijk is, en daar brengt hij me ook heen.

Zaterdag 11 augustus

Veel, heel veel lopen

Ja en hoe moet het nu met de honden? Mijn moeder gaat nu steeds mee en we lopen naar de Bavo, daar kunnen de honden los en lopen weer terug. Met één wandeling kom ik al aan mijn stappendoel. ’s Middags doen we dit weer, zucht!!

Oefendag

Eigenlijk hadden we in Nieuwer ter Aa moeten zijn voor de SJP oefendag. Kijken hoe ver Blaine is met de proeven. Maar geen auto betekent geen proef.