Zondag 12 augustus

Maddy is jarig, ze is 7 jaar geworden. Gefeliciteerd lieverd.

Maandag 13 augustus

Auto

Het is inderdaad de distributieriem en een luchtpomp, het gaat een aardige som geld kosten, wel betaalt Peugeot Nederland de helft. Niet meer dan normaal voor een auto van 2,5 jaar oud.

Dinsdag 14 augustus

Ziekenhuis

Ik kan niet gaan werken, ik moet naar het ziekenhuis. Uitslag van het borst bevolkingsonderzoek is niet goed. Na de foto’s en echo weet ik nog niets, er zit zeker wat en moet onderzocht worden. Volgende week donderdag naar Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp en daar wordt een biopt afgemomen voor onderzoek, na een week terug naar de chirurg. Ik heb dit al eerder aan de hand gehad met de rechterborst, toen was het een cyste. Nu zijn het kalkdeeltjes en dat kan gevaarlijker zijn, maar het hoeft niet. Gedoe allemaal weer.

Woensdag 15 augustus

Mijn auto is nog steeds niet klaar. Maar om 16.30 uur word ik gebeld dat ik ‘em kan halen. Alleen red ik dit niet voor 17.00 uur. Nu ga ik morgen met de electrische fiets van mijn moeder naar mijn werk en hierna haal ik de auto op. Ik werk in Hillegom en de garage is ook in Hillegom.

Jacht

En nee ook geen jachttraining, zonder auto kom ik nergens.

Kapot

Ondertussen lopen mijn moeder en ik nog steeds 2x op een dag naar de Bavo en we zijn het behoorlijk zat. Steeds lopen we meer dan 12000 stappen, alleen al deze twee wandelingen. Nog 1 keer morgenochtend een klein rondje en dan kunnen we weer de natuur in.

Wild

Elke dag train ik nog steeds met wild, heel goed gaat het. Vanmorgen had ik een dummy meegenomen met ganzenveren er omheen. Het apporteren ging niet goed, Blaine zag het meer als een speelobject. Maddy apporteerde het perfect.

Donderdag 16 augustus

Op de fiets

Yes de auto is weer terug waar het hoort, hier voor de deur. ’s Morgens ben ik met de elektrische fiets van mijn moeder naar mijn werk gegaan en na mijn werk naar de Peugeot dealer die ook in Hillegom is. Helaas kan de fiets niet in de auto, wat wel mijn bedoeling was. 1 deuk in mijn auto is wel genoeg, daar kan niet nog een beschadiging ín de auto bij.

Hoe kan dit nu?

Ik fiets nooit grote afstanden, wandelen met de honden is genoeg voor mij. Wanneer ik de fiets pak is het voor een boodschap in het dorp en ben ik snel weer terug. Blaine ziet mij met de fiets de poort uitgaan en weet zeker dat ik maar even weg blijf. Maar ik kom maar niet terug, Blaine snapt er niets van. Steeds gaat ze kijken of ik al kom, ze luistert, loopt weer naar de poort, het is gewoon zielig, zegt mijn moeder. Na een hele tijd zegt mijn moeder tegen haar dat ze lekker moet slapen en uiteindelijk doet ze dat ook.

Ophalen

De fiets staat nu in de hal van de showroom en haal ik later op. Mijn moeder gaat mee wandelen en we gaan naar Nieuw-Vennep. Ik hoef denk ik niet te vertellen dat de honden het geweldig vinden en we hebben ze bijna niet gezien. Op de terugweg rijden we langs de dealer, mijn moeder neemt de fiets mee en rijdt terug naar Noordwijkerhout. Alles is opgelost, alleen de deuk nog. Volgens de verkoper wordt het duurder dan € 1000,-, de receptioniste maakt een foto van de deuk en stuurt het naar het schadebedrijf om te horen hoe duur het ongeveer wordt. Wordt vervolgd.

Wild

Geen wild oefenen vandaag, ik ben vergeten om het uit de vriezer te halen. Ach de dag is druk genoeg geweest.

Vrijdag17 augustus

Met de auto

Yeah lekker naar Nieuw-Vennep, de zon schijnt, het is aangenaam wandel weer.

Wild

’s Avonds trainen we met een duif en konijn. Heel goed gaat het.

Zaterdag 18 augustus

Heerlijk vinden wij het om weer een keer in Zwaanshoek te lopen, Maddy scoort nog één fazant. Blaine is alleen maar op de uitkijk voor hazen, de vorige keren scoorden ze 2 x een haas. Dat kan toch weer gebeuren. Ik probeer een ‘over water oefening’ te doen. Ineens komt Maddy eraan, heeft ze nu een dummy in haar bek, oh nee! Helemaal trots is ze. ‘Kijk eens baas wat ik gevonden heb, ben je vast verloren’. Sure. Ik ga niet weer omlopen om de dummy aan de andere kant van de sloot neer te leggen, dan maar over gooien.

Rond 17.30 uur zijn we in Zwaanshoek in de ‘boseilanden’ en ik heb een eend mee. Eerst wandelen we hier en weer scoort Maddy een fazant, een hennetje, een jonkie want ze krijgt haar volwassen verenpracht zie ik. De honden hebben het ook hier naar hun zin.

Eend

Ik loop naar de andere kant van de sloot, dit heb ik net al met de honden gecheckt. Goed kijken, want de eend moet aan de overkant liggen waar ik Blaine inzet. Dit hoeft natuurlijk niet, maar er lopen hier best veel wandelaars rond en ik wil geen ophef riskeren. De honden zijn zolang in de auto. Het ziet er rustig uit en ik haar Blaine. Ze moet netjes volgen, dit lukt bijna en we lopen naar de inzetplaats. Blaine weet het al precies, met een “vooruit” zwemt ze naar de overkant. Ik merk dat ze de eend al gevonden heeft en roep “apport” en “hier”. Ik hoor geritsel en daar komt ze, met de eend in de bek zwemt ze naar me toe. Ze houdt de eend goed vast wanneer ze uit het water komt en geeft het staand af. Ik riskeer niet dat ze het laat vallen. Blaine zit, “vrij en schudden”. Heel mooi gedaan. Thuis mogen ze nog een ‘verloren zoek’ met de eend doen, Maddy ook, voordat het weer de vriezer in gaat. Beiden doen het heel goed.

Oefendag SJP

Dit is morgen en volgens mij voor het eerst sinds 3 of 4 jaar doen we niet mee. Blaine deed het zo slecht en ik wilde niet voor joker staan. We hebben gewoon meer tijd nodig. En het is wijs om het even rustig aan te doen, de auto is net terug, afgelopen week is het druk geweest en dat wordt het ook aankomende week met tevens twee ziekenhuisbezoeken. Puk en Sandra gaan wel en ik wens ze heel veel succes.