Zondag 10 april

416sized_IMGP4244Nog geen jachttraining voor Maddy en mij, ze is nog steeds heel loops en rent naar alle reuen toe. Geintje, ze is aan de riem dus die kans krijgt ze niet. Bij Darcy was het zo dat ze veel meer naar reuen keek na haar nest en ik zie dit nu ook bij Maddy. Ik ga met Blaine trainen in de puppygroep, heb ik gevraagd aan Hilda en het was goed. Lees meer.

We gaan gezellig weer met z’n drieën naar de Bavo.

Naar buiten

Maddy is ’s avonds laat erg onrustig en ze kijkt me maar aan met die grote ogen van haar. “Wat moet je dan?” ‘Ja wat denk je baas’, zal ze wel denken. Ze wil weg, naar buiten, reuen zoeken. Piepen doet ze gelukkig niet. Na een tijd gaat ze eindelijk slapen, ze heeft het opgegeven.

Maandag 11 april

Ik ga nog steeds niet naar de trimbaan met de grote honden, dat gaat nog niet, Maddy mag nog niet los.

Dinsdag 12 april

Maddy bloedt nog steeds, we zitten op de 23e dag! Nog maar een keer naar de Bavo dan. Bovendien moet ik vroeg weg en dan is een wat kleiner rondje wel voldoende voor Blaine en mij. Zie jachttraining.

Volwassen pup

Wanneer we na de training thuis zijn, rond 22.15 uur en ik nog wat lees op de bank, haalt Maddy alles uit de kast om Blaine aan het spelen te krijgen. Blaine is moe, ze wil slapen. De speelgoedmand wordt weer omgegooid en Maddy pakt de touwen, de kluif, de bal, een plastic ding, geen reactie van Blaine. ‘Nou dan ga ik maar zelf spelen’, 416sized_IMGP4220denkt ze. Ze heeft haar dochter zo gemist vanavond.

Woensdag 12 april

We gaan weer een paar dagen apart lopen, ook omdat Blaine gisteren naar terecht kwam en af en toe piept, zie dagboek Blaine. Ella gaat ’s middags met Blaine lopen en ze is vol lof, ze luistert zo goed zegt ze.

Trimbaan

Ja hoor ik waag het erop, we gaan naar de trimbaan. Oh wat hebben Maddy en June het naar hun zin. Ik hou Maddy nog even aan de lijn en dan laat ik haar los. Ze kijkt niet meer naar andere honden.

Raar gedrag

Het is niet helemaal mijn dag en dan gaat het over de honden. Vanmorgen een akkefietje met Blaine en nu met de grote honden. Ik loop altijd een stukje door een klein bos, hier komt niemand en het is er spannend voor de honden. Er komen 2 vrouwen, kind en hond aan. Het hondje blaft irritant naar ons en de honden en ik negeren het. Met het zoontje en zijn moeder is er niets aan de hand, dan komt er nog een vrouw en June stuift er op af en blaft tegen haar, geen bange blaf zoals dat kleine hondje, maar echt stellen. Ik schrik ervan, wat is dit nu? Wel had dat zoontje het over June en hij zag dat ze een oog mist. “Oh mama, die hond is blind”. Of die laatste vrouw nu erg naar June heeft gestaard?, dit komt heel bedreigend over. Ik weet het niet. Als klap op de vuurpijl gaat Maddy nog even vertellen aan dat kleine hondje, dat ze niet van dat geblaf van daarnet gediend is. Het hondje rent bang weg en Maddy er grommend achter aan. Ik vind het wel genoeg zo en wil geen rare hondenmanieren meer zien!! In de auto liggen ze uitgeput na te hijgen, de hele avond heb ik Maddy niet meer gehoord.

Donderdag 13 april

316sized_IMGP4021Ja weer lol op de trimbaan en geen nare dingen meegemaakt, zoals het hoort. Wel zie ik Steef en Arjan in de verte lopen met Amore, een reu. Ik blijf uit de buurt, anders is Amore helemaal van slag door Maddy. Nog steeds verliest ze druppeltjes bloed, wel laten we haar los en houden haar in de gaten.

Bloed

Ella ziet bloed bij Maddy, bij haar oog. Inderdaad, we denken een klein wondje bij haar ooghoek. Ik spoel het oog uit met afgekoeld kokend water, het bloed haal ik ook weg en voor de zekerheid zalf ik het oog met CAF-zalf.

Vrijdag 14 april

We worden op de Bavo al de Weimaraner bende genoemd wanneer we met alle drie de honden lopen. Maddy snauwt een jachthondje weer al hoor, wanneer hij erg opdringerig is. Twee verre ‘vooruits’ gedaan en dat gaat goed.

Zaterdag 15 april

Blaine en ik gaan ’s morgens naar Delft, Ella gaat ’s middags en zij en Blaine vormen een hecht team zegt ze. Blaine is ook heel gek op mijn moeder. June en Maddy gaan met mij mee naar de trimbaan. Waar Maddy weer eens een hol uitgraaft, het puntje van haar staart is nog te zien.