Zondag 3 april

316sized_IMGP4033Jaarlijks terugkerende proef

Helaas geen ‘proef eigen terrein’ voor Maddy en mij. De coördinator van Hubertus vindt het geen goed plan nu ze loops is , het kan ook niet het zou niet fair zijn tegenover de reuen. Het had wel een mooi wapen geweest om ze uit te schakelen :-). Ik ga wel kijken, nee tuurlijk niet met Maddy, zoals velen denken, maar met Blaine. Lees dagboek Blaine.

Aanlijngebod

Arme Maddy zij moet zoveel mogelijk aan de riem. ’s Middags gaan we met z’n alle naar de Bavo en dat gaat prima. Van Blaine hebben we niet veel last meer, helemaal kapot is ze en slaapt veel, heel veel .

Maandag 4 april

Ik durf het wel aan om naar de trimbaan te gaan, al moet ik Maddy nog scherper in de gaten wanneer ik haar los laat. Dit zeg ik natuurlijk niet tegen mijn vader, hij moet haar gewoon vasthouden. Het is niet druk met honden en wanneer we naar de andere kant lopen, lijn ik Maddy toch aan. Er staat nog steeds veel water op de trimbaan en de twee dames gaan pootje baden.

Speeltjes

Maddy gedraagt zich weer als een klein kind. ’s Avonds laat wordt de mand met speelgoed omver gegooid, veel speelgoed ligt nu her en der in de kamer. Dit alles om Blaine uit haar tent te lokken om te spelen. Baby.

Dinsdag 5 april

Ik ga s’middags met alle honden naar de Bavo, Ella moet oppassen op de kleinkinderen en ik heb geen zin om 2 keer te wandelen. Prima gaat het, nu doe ik Blaine nog wel in de bench.

Met Blaine ga ik ’s avonds voor het eerst naar de jachttraining.

Woensdag 6416sized_IMGP4218 april

June probeert steeds te raggen bij Maddy, erg irritant en wat doet Maddy? Niets ze blijft staan. Maddy moet een broekje aan en dat vindt ze leuk, maar niet heus. Gek doen, rollebollen in de hoop dat het broekje uit gaat, gelukkig maakt ze het niet kapot. Dat deed June ook niet, maar Jeska en Darcy wel.

Donderdag 7 april

Met alle drie de honden ga ik ’s middags naar de Bavo, prima gaat het en Maddy blijft aan de lijn. Ze vindt alle honden leuk nu. Helaas heeft June dunne ontlasting en moest er verschillende keren uit vannacht. Helaas is het ook een keer mis gegaan en hebben we haar niet gehoord, we zijn allemaal een beetje doof geloof ik. Gelukkig gebeurde het in de keuken. June krijgt meteen rijst en later licht verteerbare brokken. Vandaag een manicure gegeven bij June en Maddy. De nagels van Maddy moeten echt 1 x per week geknipt worden. Blaine kijkt mee en probeert in de nageltang te bijten, goh van wie heb ik dit ook gezien? Haar moeder misschien. De nagels van Blaine hoeven nog niet geknipt te worden, komt omdat ze veel op straat loopt. Oren van de grote twee ook schoongemaakt en dat was hard nodig.

Vrijdag 8 april

Weer met alle drie de honden naar de Bavo en eindelijk gaat Ella weer een keer mee. Blaine is erg druk, rennen, springen, gek doen, pfffffff. En Maddy is nog op haar hoogtepunt hoor. Op de Bavo, helemaal achteraan in het ruigste gedeelte, lopen we graag als het niet té modderig is. Vervelende jongelui hebben nu hier hun hangplek, ze zijn verhuist van de Engels tuin naar dit gebied denk ik. Dit is de tweede keer dat ik ze hoor. Een taal dat ze uitkramen, echt niet normaal. Even verderop zitten een meisje en een getinte jongen, hij krijgt van alles naar zijn hoofd geslingerd, van vluchteling tot …. durf het niet eens te herhalen. Vreselijk.

Zaterdag 9 april

Het wordt saai, maar weer gaan we ’s middags naar de Bavo met alle drie de honden. Maddy nog steeds aan de lijn. Zij heeft mijn vader al omver316sized_IMGP4021 getrokken en dan wil hij nog wel met drie honden op stap….. We lopen hier gewoon aardig rustig en kan Blaine mee.

Kantje boord

Het is oppassen geblazen nu wanneer de honden uit de auto moeten. Blaine heeft sinds vandaag geen bench meer, sinds een week ligt ze niet meer in de bench, maar met de 3 honden in de auto wel. Nu kan dat niet meer en alle 3 de honden zijn los, het gaat heel goed. Blaine is rustig en braaf en June ergert zich niet aan haar. Maddy kan niet opvoeden en doet niets wanneer Blaine vervelend is, ze kijkt me met haar grote ogen aan van: ‘kan er niets aan doen hoor’. Blaine heeft met uitstappen de neiging om eruit te vliegen, daar moet rust in komen en het liefst til ik haar eruit. Wachten doet ze wel heel braaf wanneer de klep van de auto open gaat. Ja en dan is er nog een loopse teef op haar hoogtepunt. Ella haalt June uit de auto, ik zeg: “laat June maar gaan, ik heb hulp met de andere 2 nodig”. Luisteren naar haar dochter? Tuurlijk niet, ze brengt June naar Huis. Ik ondersteun Blaine zodat ze uit de auto kan, Maddy blijft altijd in de auto wachten. Alleen nu niet met die gierende hormonen, aan de overkant heeft ze allang een paar honden gezien (ik niet), kleintjes alle 3. Voor ik het in de gaten heb, springt ze uit de auto en steekt de straat over naar die honden. Als er toch een auto op de straat had gereden, als….  Gelukkig was dat niet het geval. Maddy staat bij die honden, die alle 3 tekeer gaan tegen haar, het is toch schrikken ineens zo’n grote hond voor hun neus. Maddy staat erbij van ‘kom nu’.