2018 week 46

Zondag 11 november 2018

Blaine

Ze is nu 12 dagen, denk ik, loops. Het begint een beetje spannend te worden. Gisteren piepte ze wat toen we een andere hond tegenkwamen en vandaag vindt ze het reuen geslacht ook erg leuk. Ik zie zelfs dat haar staart wat opzij gaat bij een jonge opdringerige reu, hier bedoel ik niets kwaads mee hoor. Leuke reu en leuke eigenaars. Ik denk toch dat ik Blaine niet veel meer los kan laten. Gisteren joeg Maddy eindelijk een opdringerige reu weg, het was ook veel te druk met honden op de trimbaan.

Konijn

Blaine vond gisteren een konijn, half opgevreten met de darmen uit de buik bungelend. Met een beetje aandrang kwam ze het brengen. Helaas kon ik niet voorkomen dat Blaine een stuk darm opvrat.

Zwaanshoek

We zijn bijna een week hier niet geweest en het is een waar fazantenfeest. Vooral Maddy geniet met volle teugen en vergeet te graven. Blaine heeft die neiging wel hier en ruikt zo nu en dan een muizenhol. Gelukkig is het droog, ook prettig voor mijn moeder, want zij wandelt weer een keer mee.

Markeren

Mijn moeder is mee en daar moet ik van profiteren. We doen veel markeer oefeningen met Blaine en Maddy. Het gaat best heel goed.

Plenzen

Dat geldt niet voor vanmiddag. Het water komt met bakken uit de hemel, zelfs onweer erbij. We lopen een heel kort rondje Bavo.

Herinneringen

Ik ben mijn mappen aan het opschonen en nu ben ik bezig met de foto’s en video’s die met mijn telefoon gemaakt zijn. Die van de camera zijn altijd netjes geordend. Dit valt echt niet mee. De foto’s en filmpjes van 2017 zie ik vanavond voorbij komen. Foto’s met June, filmpjes met June, wat een heerlijk trio was het toch en ik zeg het telkens weer, maar wat mis ik June. Ze is nu bijna een jaar overleden, het hele scherpe is eraf, maar het doet nog veel zeer. Ook kom ik een paar foto’s en filmpjes van Suzy tegen, gemaakt door Annelies. Hier kan ik niet naar kijken. Dit is nog zo pijnlijk en rauw. Zo’n mooie jonge hond, dood. Ik vind het nog steeds onbegrijpelijk.

Maandag 12 november

Nat

Puk, fazantenjacht Frankrijk

Weer regen, getsie. Gelukkig valt het mee en lopen we bijna alleen in Zwaanshoek ‘Park 21’. Wanneer we in een afgelegen stuk bos lopen hoor ik ineens gepiep en kijk achterom. Oeps er staat een reu achter mij en snel lijn ik Blaine aan, het gaat makkelijk. Ze heeft geen oog voor de reu, maar wel voor haar moeder en wat zij allemaal ruikt.

Fazanten

Weer heel veel fazanten hier, maar ik heb het idee dat het voorstaan een beetje de mist in ging.

Puk

Ik krijg prachtige foto’s van Puk tijdens hun fazantenjacht in Frankrijk. Echt prachtig. Een fotograaf die bij de jacht was heeft ze gemaakt.

GG

Dit moeten we natuurlijk overslaan.

Dinsdag 13 november

Loops

Blaine is er klaar voor hoor, ze vindt andere honden heel leuk. Gelukkig kunnen we nog een stuk ongestoord lopen, zonder honden. Eenmaal op de trimbaan is het over. Ik zie twee honden en lijn haar snel aan, Blaine heeft alleen maar oog voor die honden, piept zelfs. Ik heb het maar niet gewaagd om haar weer los te laten. Het is nu denk ik de 14e dag, haar bloed is nu ook lichtrood.

Woensdag 14 november

 Duinen

Omdat ik Blaine aan de lijn laat, ga ik een ander stukje duin in waar ik lang niet geweest ben. Dit ligt achter de trimbaan zeg maar. Maddy is echt heel braaf. Met de lichtband en de andere band ben ik niet zo bang om haar kwijt te raken. Wanneer ik roep komt ze meteen.

Loops

Blaine is pieperig ’s avonds. ’s Middags heb ik niets gemerkt omdat ik geen hond ben tegengekomen en ja Blaine is ook even los geweest in het open duin. Ze is heel onrustig en wil steeds naar buiten om kleine plasjes te doen. Ook staat ze veel voor de kamerdeur en dat doet ze nooit als ik ook in de kamer ben. Verschillende keren zeg ik tegen haar dat ze moet gaan slapen, dit helpt niet erg. Pas tegen 23.30 uur gaat ze op de bank liggen om te slapen. Blaine is nu 15 dagen loops.

Jachttraining

Ook dit kunnen Blaine en ik nog niet doen, ze trainen in het Amsterdamse Bos. Leuk!!

Donderdag 15 november

Loops

Ook vandaag is Blaine onrustig, verteld Ella. Daar waar ik altijd dwars door de duinen loop, laat ik de honden los, ook Blaine. Dit gaat goed. We lopen helemaal door naar de andere kant, zo kan Blaine even flink los rennen en dat doet ze ook. We komen uit in het gebied achter de trimbaan, daar waar we gisteren ook gelopen hebben.

Memory lane

Blaine lijn ik aan, wanneer we bij het wandelpad uitkomen en nu lopen we de andere kant op, richting de strandafslag. Hier hebben we heel lang niet gelopen, bijna twee jaar niet. Allemaal vanwege de trimmer die mij bedreigd en dreigde om mijn honden neer te steken. Ik hoor het hem nog zeggen: “Volgende keer steek ik ze neer”. Ja zulke vriendelijke commentaren krijg je als je jonge hond tegen een trimmer opspringt. Ik keur dit gedrag absoluut niet goed hoor van Blaine. Ik had toen gewoon aangifte moeten doen. In dit gedeelte van de duinen liep ik bijna 30 jaar hè. Een ongenaam gevoel bekruipt mij wanneer we hier op het oorlogspad lopen, straks kom ik heb tegen…

Maddy

Ze had het hier altijd zo naar haar zin en was zeer ondeugend. Ik moest haar heel erg in de gaten houden, anders was ik haar kwijt en kon ze heel lang wegblijven. Wanneer ik “hier” zei, draaide Maddy zich om en weg was ze. Vanmiddag is ze heel braaf, ze gaat wel de duintoppen op, maar wanneer ik haar roep komt ze, heerlijk.

Loops

Ik kom niet veel honden tegen en ik heb het idee dat Blaine hier niet mee bezig is. Ze houdt meer Maddy in de gaten en wil er naar toe.

Oude foto’s

Nog steeds ben ik bezig met het opschonen en ordenen van mijn foto’s. Oh oh, wat is het veel slikken als ik June en Suzy zie op een foto of film.