Zondag 3 juni

Lekker weer

We gaan naar Zwaanshoek, de camera en een dummy gaan mee. ’s Middags gaan we naar de Bavo. Ik was er al bang voor en nu word ik er mee geconfronteerd. We kunnen niet meer om de kinderboerderij lopen. Balen. Hoe moet ik nu dinsdag lopen voor mijn werk.

Maandag 4 juni

Super getraind

De GG-training gaat heel goed, echt alles gaat goed. Zelfs ‘de pion’ gaat goed, het begin is er zeg maar. Blaine heeft er ook zin in.

Dinsdag 5 juni

Tuinman/vrouw

Oh, Blaine, tenminste we denken dat het Blaine is, heeft in de tuin gegraven. Een groot gat tussen de struiken, vrouwtje was not amused.

Haas

Oeps, Puk heeft zijn eerste haas gevangen, waarschijnlijk ziek. Hij was erg mager. Puk was zacht in de bek en gaf het mooi af.

Woensdag 6 juni

Gelukkig gaat de jachttraining vanmorgen in Nieuwer ter Aa een stuk beter dan vorige week. Weer is het warm, heel warm, dus veel waterwerk.

Donderdag 7 juni

Blaine is niet lekker en wil niet eten. Helaas zit er ’s middags ook bloed bij de ontlasting, net als bij Maddy vorige week. Zij was ook 1 dag niet lekker.

Betrapt

De dader is gevonden. Ella heeft de dader van het graven in de tuin op heterdaad betrapt. Wie is het? Het is Maddy, ja echt waar. Zes jaar oud en zo stout. We denken dat ze een muis ofzo geroken heeft. Achter heeft ze gegraven en ook rechts van de tuin.

Vrijdag 8 juni

Na een warme week kunnen we nu wel naar de trimbaan. Het is een stuk afgekoeld en bewolkt. Ik doe hier de honden geen groter plezier mee. Maddy vindt een dood, aangevreten konijn. Oh, oh, gelukkig geeft Maddy het snel af.

Zaterdag 9 juni

Bijna 10 graden verschil

Het is bewolkt, ik heb gewoon mijn lange broek aan. Gelukkig besluit ik om mijn fleecevest in de auto te laten en helaas ook mijn camera. We lopen nog maar net en het wordt toch warm. Het gaat van 18 graden op de heenweg naar 28 graden op de terugweg.

Oefenen

We doen wat steady oefeningen met markeren. Eerst mag Blaine en dan Maddy en dan andersom. De eerste keer vertrekt Blaine te vroeg, ik beloon haar niet en dat helpt, want daarna gaat het goed. Helaas springt ze met een schuine lijn in, daarna gaat ook dit goed. Voor de verloren zoek gaan we door de hele hoge begroeiing, ik ben hier veel te klein voor. Hierna voel ik me vies, alsof allerlei beestjes over mijn lijf kruipen. Extra opletten voor teken straks. Ik leg twee dummy’s neer, de honden mogen ze straks halen. Eerst zwemmen, zo hebben ze weer energie. Ik zet Blaine in voor de verloren zoek. Ze gaat het bos in, maar snapt er eigenlijk niets van. Ze is ook zo weer terug. “Wat is dit nu?” Blijk ik bij de verkeerde bosjes te staan!! Afijn we lopen door en nu staan we wel goed, Blaine komt al snel terug met de dummy. Ze heeft wel wat meer moeite met de tweede dummy. Ze heeft het super gedaan. Er viel me net wel iets op. Blaine rook voordat ze het bos inging, hoge neus en toen had ze zoiets van ‘wat moet ik hier doen’. Bij het goed bos zeg maar deed ze het weer en toen ging ze wel het bos in. Bijzondere hond.

Bavo

Ik zet mijn auto altijd bij de kinderboerderij neer en loop eerst een rondje om de boerderij. Sinds vorige week kon het niet meer, halverwege was het afgezet. Ik heb volgens mij verteld dat ze hier gaan bouwen, grrr, en ze zijn volop met de voorbereidingen bezig. Wat nu? Voordat ik naar mijn werk ga loop ik hier altijd en nu moet ik mijn rondje aanpassen, vind ik niet leuk en de honden ook niet. Maddy snapte er niets van dat ze niet door kon lopen en dat ze werd tegengehouden door een hek. Verdikkie, ze loopt hier al 6 jaar. Tot mijn grote verassing zie ik vanmiddag dat het hek bij de kinderboerderij weg is en we kunnen ons rondje weer lopen.