Zondag 27 mei

The day after

Kapot zijn we, Blaine en ik, van gisteren. Toen was de OWT in Dongen en dat ging niet goed. Later meer. Puk deed het stukken beter.

Maandag 28 mei

De één na de ander haakt af

Een hele warme dag vandaag, weer, want het is al dagen warm. De GG-training gaat goed, we zijn maar met z’n drieën. Door de warmte haken velen af. De training gaat goed, zelfs zit er een heel klein beetje vooruitgang in de oefening met de pion.

Dinsdag 29 mei

Donder en bliksem

Het onweert aan het einde van de middag, tenminste ik hoor gerommel en het begint te regenen. Wat doe ik? Ga we wandelen of pas na het eten. We gaan toch maar nu, de juiste beslissing, want in het begin van de avond gaat het flink tekeer en nu hebben we weinig last.

Woensdag 30 mei

Jachttraining

De training in het Amsterdamse bos kan stukken beter en weer is het heerlijk weer. We krijgen gezelschap van de muggen, maar zijn we daar blij mee??

Koud!!!

Ik had er helemaal rekening mee gehouden dat ik naar Nieuw-Vennep zou moeten na mijn rustuurtjes, want het was weer heel warm. Rond 16.30 uur doe ik mijn rolgordijn open en ik zie dat het bewolkt is. Wanneer we op de trimbaan lopen zie ik een zeedamp, ik voel wind en het is KOUD!! We lopen stug door en ik doe alsof er niets aan de hand is met mijn ¾ broek aan en T-shirt, maar zo voel het niet.

Weg

En precies vandaag met deze kou en mijn kledingkeuze presteert Maddy het om te verdwijnen. Eerst lopen Blaine en ik gewoon door, Maddy komt wel, dacht ik. Nee dus, ik zie de lucht donkerder worden en hoor gerommel in de verte. Het begint zelfs een beetje te regenen. Blaine en ik zoeken en zoeken, geen Maddy. Lichtelijk wanhopig word ik, waar is ze nu? De doemscenario’s komen weer tevoorschijn. Net op het moment dat ik het echt niet meer weet, staat ze ineens op mijn pad, helemaal buiten adem. Ik denk dat ze na 30 á 45 minuten weg is geweest. Maar wat ben ik weer dankbaar dat ze er is. Zin heb ik niet meer, toch laat ik Maddy wat drinken uit het poeltje van regenwater, ze heeft het zooo warm.

Donderdag 31 mei

Vandaag is het omgekeerd, vanmorgen veel regen en ’s middags de zon. Het is meteen weer te warm om naar de trimbaan te gaan met de honden. Venneperhout wordt het, de honden kunnen lekker zwemmen als ze willen.

Zaterdag 2 juni

Een wat sombere dag en helaas heb ik geen laarzen aan, dit weerhoudt mij ervan om de rattendummy ver weg in het bos neer te leggen. Om daar te komen moet ik door het hoge gras en dat is zeiknat. Ben ik niet meer gewend na al het mooie weer. De oefeningen gaan best goed.