Zondag 19 november

June

De laatste paar dagen is June niet meer mee geweest met mijn wandelingen samen met Blaine en Maddy. Ik mis haar enorm ook al is ze nog bij ons. Gisteren heeft ze goed gegeten en dan moet ze ’s nachts weer een stuk of vijf keer eruit om te drukken. Soms slaapt ze zo diep, dat ik bijna bang ben dat ze er niet meer is of langzaam wegzakt. Met mijn moeder gaat ze nog graag mee om een klein rondje te lopen, dat is ook genoeg voor haar. Ik zie nu ook dat ze steeds slechter op staat en dat ging tot nu toe best goed. Het valt niet mee, echt niet.

Fazanten

Het is best aardig weer, wel staat er veel wind en het is koud. Blaine, ik en Maddy lopen door de ruigte en velden, het is nat allemaal. Meteen vliegt er al een haan op. Even later een haan en twee hennen. Helaas lopen we voor de wind, dus de honden ruiken het niet.

Kia

Er staat een witte kleine Kia op het parkeerterrein in Zwaanshoek en mijn alarmbellen rinkelen. Is dat niet de auto van die man met die Pitbull (achtige), zij viel uit tegen Blaine. Gelukkig zonder gevolgen. Eigenlijk moet ik ergens anders heen gaan, ach het zal zo’n vaart niet lopen.

Botsing

Ik loop door het ruigte en we zijn bijna bij het pad waar ik een man zie lopen, alleen. Volgens mij fluit hij. ‘Waar zijn mijn honden?’. Ik kijk achterom, staat die k.. Pitbull bij ze. Blaine snuffelt wat en die Pitbull trekt zijn lippen op, ze gromt en valt uit. ‘wat uitvallen’, denkt Maddy. ‘Niemand komt aan mijn kind’ en ze vertelt dat aan die PB. Even wordt er heen en weer gegromd en gesnauwd. Ik geef een gil en roep mijn honden. Het is stil en ja wie kiest er nu eieren voor zijn geld. Gelukkig fluit de baas van de PB ook en alle drie gaan ze richting hun baas. Gelukkig heeft dit voorval weer geen gevolgen, maar de volgende keer draai ik mijn auto toch om en ga ergens anders heen als ik die witte, klein Kia zie. Dit blijft natuurlijk niet goed gaan, het is duidelijk dat ze elkaar niet liggen.

Maandag 20 november

Wat een sombere, regendag. Ik geloof dat ik wel 5 keer nat geworden ben. Tijdens de GG-training blijft het wel droog, maar het veld is nat. Lees later meer.

Woensdag 22 november

Het is droog, yeahhh. Wel is het somber en er staat veel wind. We training vanmorgen in Uithoorn, aan de Hollandse dijk. Het is oppassen met parkeren, we zouden zo vast kunnen gaan zitten in de modder. Het is van de week al gebeurd, Benno heeft een foto van een auto gemaakt en die kon geen kant meer op. Hoe gaat de training? Lees meer.

Lichthalsband

Eén doet het niet, batterijen hoop ik en al in het bijna donker komt Maddy de bosjes uit zonder licht. Nee! Kwijt, in het bos denk ik, blijven hangen aan een tak. Nu kan ik het niet meer vinden. Ga morgen of overmorgen wel zoeken als het nog licht is, zucht.

Donderdag 23 november

Ziekjes

Blaine is na de late middagwandeling niet lekker, ze wil helemaal niets eten, zelfs geen bullepees of vla. Ze heeft de hele avond in coma gelegen. Wel heb ik haar een maagtablet van mij gegeven.

Vrijdag 24 november

Geen lichtgevende halsband

Het gaat een stuk beter met Blaine, wel krijgt ze wat aangepast voer. Ook zie ik dat ze dunne ontlasting heeft. Daar had ze gisteren buikpijn van.

De halsband heb ik nog niet kunnen vinden helaas.

Zaterdag 25 november

Geen lichtgevende band

Nee hoor, ik loop door de dichte dekking heen van een stukje bos, maar geen band. Ik geef het op.

We doen alles voor June

Bij de Hano koop ik weer allerlei blikjes met lekker vleesvoer of vlees gemengd met groenten. Dit alles voor June om haar aan het eten te krijgen. Het is een hels karwij. Ella loopt steeds een klein rondje met haar en dat is genoeg.