Zondag 3 september

Op de loer

June is langzaam met eten, heel langzaam. Vroeger niet hoor, dit is van de laatste tijd. Maddy heeft haar eten razendsnel op en Blaine ook snel, maar niet zo snel als Maddy. Wanneer die twee klaar zijn met eten gaan ze bij June staan, als aasgieren staan ze te wachten op een kruimel die naast de voerbak valt of tot June klaar is met eten. Vaak zit er dan nog wat in de bak en dat wordt razendsnel opgegeten door meestal Blaine. Maddy heeft groot respect voor June en zij zal echt niet voortijdig haar snoet in June’s bak steken. Blaine is brutaler, ze heeft wel eens een snauw gehad van June wanneer ze toch iets te vroeg de restjes wilde opeten. Blaine schudt even en is het weer kwijt, ze wordt dan wel iets voorzichtiger. Vaak duurt dat ook niet zo lang.

Dominantie spelletje

Na het avondeten valt me iets opmerkelijks op. Vaak komt June naar me toe en dat wil Blaine ook. Maar June gaat strategisch voor me staan en Blaine moet het hazenpad kiezen, ze kan vanaf die kant niet bij me komen. Blaine is niet gek en wel gek op mij, gek genoeg en loopt om.

Omhoog klimmen

Nu is Blaine als eerste bij me en June komt later. Heel sneaky gaat Blaine voor me zitten, June weet dat ze het onderspit moet delven en kijkt weg. Ik voel Blaine groeien, zo denkt ze ik klim omhoog. Ze moeten het zelf maar uitzoeken toch.

June

Ze doet raar. Ze wil veel naar buiten, ze kan niet meer tegen harde geluiden. Ik zie haar dan helemaal ineen krimpen. Het is begonnen met de mixer/keukenmachine en het wordt steeds erger. Pas wanneer mijn moeder of ik op de bank gaat zitten is het goed. Dan komt ze heerlijk er bij liggen en is totaal ontspannen.

Jakkes

Morgen moet ik beginnen met de voorbereidingen voor een dunnedarm onderzoek voor dinsdag, met een video capsule deze keer. Dit betekent heel weinig eten, dat doe ik toch al, en later helemaal niet meer eten. Het ergste vind ik dat ik laxerende drankjes moet drinken en heel veel moet drinken. Ik word hier altijd zoooo beroerd van. Hierdoor kan ik morgenavond weer niet trainen….

Woensdag 6 september

Ziekenhuis

Twee lange dagen achter de rug met voorbereidingen voor het ziekenhuis en gisteren een hele dag en avond in het ziekenhuis. Van ’s morgens 07.00 uur weg tot 21.30 thuis, wat een lange dag. En de maandag begint al tijdens het ontbijt met aangepast eten en drinken en dat gaat de hele dag door. Dus gisteren was een hondenloze dag bijna en ik vond het helemaal niets.

Voorstaan

Vandaag nog erg moe en slap van gisteren, maar ik ben wel gewoon met de honden weggeweest. Gelukkig geen jachttraining, ik had anders ook niet gegaan. Blaine heeft twee keer heel mooi voor gestaan en heb het opgenomen, beelden later. Voor morgen heb ik een konijn uit de vriezer gehaald.

Donderdag 7 september

Konijn

Het valt nog niet mee met het apporteren van een konijn door Blaine. Ze is er nog zo speels en wild mee. Ze pakt het, laat het weer vallen, likt eraan, op mijn boze commando’s pakt ze het konijn uiteindelijk wel. Ik heb een paar keer geoefend, ze moest een paar keer het konijn apporteren, het gaat steeds beter en de laatste keer gaat goed en ik ben meteen gestopt. Ook laat ik Blaine aan de riem een paar keer het konijn apporteren. Ik loopt langs zeg: “vast” en ze pakt het mooi op. Dan wel. Ik ga toch nog een keer oefenen vóór zondag. Morgen met een eend, het is aan het ontdooien.

 

Vrijdag 8 september

Nat

Gelukkig lopen we ’s morgens nog droog tijdens een half uur rondje Bavo. Maar ’s middags is het goed mis, met bakken komt het uit de hemel. Ik neem een keer een plu mee, doe ik nooit, het bevalt best wel. Ik kan dit alleen doen wanneer ik de honden meteen los kan laten, 3 honden en plu gaat ‘em niet worden. Ik neem toch maar de eend mee, maar het regent zo hard na de wandeling, ik wil er niet eens meer aan beginnen. Morgen dan maar.

Zaterdag 9 september

De zon

De dag ziet er gelukkig een stuk beter uit, dat kan ik niet zeggen van het natuurgebied in Hoofddorp. Alles is nat, de velden ondergelopen en ook de wandelpaden. Mijn laarzen komen goed van pas. In Zwaanshoek valt het reuze mee, ik had hier mijn laarzen niet nodig. We gaan hierheen om nog even te oefenen met Blaine. Eend over water gaat prima, het konijn blijft een ding, likken, commando, nog een commando en dan netjes afgeven. Oh, ik vergeet dat ze mij nog één keer voorbij rent.

Het is ernst

Morgen de SJP-proef, het gaat nu om het echie!!!!! Ik heb totaal geen verwachtingen. Ze is eigenlijk nog veel te jong en speels, hoewel ze wel heel graag zwemt en goed zoekt.