Zondag 4 juni

Lekker weer, niet te warm, prima om te wandelen en dat doen we in Zwaanshoek. Ik vermijd nu de ruigte vanwege het broeden, maar soms gaat het niet helemaal goed. Ze stuiten op een haan, even later trekken Blaine en Maddy aan en Blaine valt aan. Ik hoor wat gefladder en gepiep, oh God nee. Gelukkig is er niets aan de hand, tenminste… Geen enkele hond komt met een vogel in zijn bek terug.

Moeders mee

’s Middags bezoeken we mijn vader en voor het eerst sinds lange tijd gaat mijn moeder weer eens mee wandelen. De honden vinden het helemaal leuk, vooral June. Ze heeft het weer druk met heen en weer lopen, dan weer naar mij, dan weer naar Ella. We lopen niet zo lang, een dik half uur denk ik, want we hebben het allebei wel gehad.

Maandag 5 juni

Hoezo een stoel, Nola kiest de tafel

Slimme haas, domme honden

Blaine rent al in de bosjes en Maddy rent ook weg, ze hebben wat in hun neus. Ik zie later wat, een haas en die is lekker veel slimmer dan die twee grijze dames. De honden lopen vooruit de bosjes in en de haas zit van het zonnetje te genieten vóór de bosjes en rent de andere kant op.

Verloren zoek

De dummytas gaat weer mee met de rattendummy en de canvasdummy. We lopen allemaal door de ruigte en ik probeer stiekem twee dummy’s neer te leggen. De tweede een stuk verder dan de eerste en ze liggen niet makkelijk. Blaine weet al wat ze moet doen en is weg voor ik het weet, ik ben benieuwd. Ze zoekt en zoekt en ze blijft een tijdje weg. Een moeilijkheid is ook dat hier veel brandnetelstekels zijn, vooral waar de tweede dummy is. Ja hoor de eerste dummy is binnen, het is de rattendummy die iets minder ver lag. Nu de tweede, weer is ze snel weg. Ze weet het soms niet, ik zie haar zoeken met een hoge neus en twee keer komt ze terug. Toch heeft ze steeds de drive om te zoeken en dat is mooi, dit gedrag zie ik zo graag. Nu blijft ze best lang weg en ja hoor daar is ze met de canvasdummy. Super knappe meid en dat laat ik weten ook.

GG

Geen gehoorzaamheidstraining i.v.m. Pinksteren.

Dinsdag 6 juni

Voller

Blaine ziet er weer voller uit gelukkig, ze eet ook weer goed en ze krijgt tijdelijk iets meer voer. Ze had last van de darmen en misschien gaven we toch net wat te weinig. Dit moest omdat ze ook een tijdje aan de stevige kant was.

Hoge kophouding

Blaine zoekt meer en meer de omgeving af met een mooie hoge kophouding. Ze staat stil of rent b.v. langs de waterkant en neem zo alle geurtjes op.

Vliegen

Er staat een enorme wind, stormkracht met pittige windstoten. De honden vinden dit geweldig! Ze rennen met een enorme snelheid en vliegen bijna over de velden en door de ruigte.

Kuiken

Wat heeft June nu in haar bek? Een polletje aarde? Met een muis zeker. Ik kijk nog eens goed en zie twee pootjes. Oh nee. Het is een Meerkoetkuiken. Ze loopt de hele tijd bij mij en nu dit. Is ze toch het riet ingedoken terwijl ik even niet oplette. Oh, dat jachtinstinct van haar. Ze heeft het toch goed naar haar zin. Ook aangemoedigd door de storm…..

Ik wil er door

Blaine wil naar de gang, want ik ben daar nog. Maar June staat in de deuropening en ze heeft een diep respect voor June. Wat nu? Ah, June krijgt een pootje van haar en June vindt dat leuk en lief. Zo heeft ze haar afgeleid en kan ze door de deuropening naar de gang. Slim.

Woensdag 7 juni

Jacht

De jachttraining is in Almere en het ging erg goed. Lees meer.

Gelukkig schijnt vanmiddag de zon in Zwaanshoek, wind is er nog wel. Verder is het aangenaam, rustig wandelen.

Suzy

Ik heb van Annelies een paar foto’s van Suzy gehad, gelukkig voelt ze zich een stuk prettiger in haar vel. Binnenkort gaan we wandelen.

Donderdag 8 juni

Baby Blaine

Blaine is een hondje die graag haar zin wil hebben en ook meestal krijgt, veelal op een onschuldige wijze. We zijn hier vooral achter gekomen door de mandsoap, ze wil er niet in liggen en ze doet het ook niet. Ja in die van June of Maddy. Nu krijgt ze iedere avond de riem om en geeft ze zich over. Ze moet wel. ’s Avonds wil Blaine op de bank bij mij liggen, maar June houdt haar streng in de gaten. Als ze een poging doet om op de bank te klimmen trekt June haar lippen op. Ik heb al meer geschreven dat ze een diep respect heeft voor June. Ze ziet die opgetrokken lip en stopt met haar poging. Ze kan het niet laten om haar ongenoegen te uiten door een raar soort jankerig geluid te maken. Steeds probeert ze het weer en wordt door June tegen gehouden. Dat jankerige protest klinkt steeds vreemder. Uiteindelijk geeft ze zich over. Met een angstaanjagend loeiend geluid laat ze zich langzaam naar de grond zakken. Ik kan het niet helpen en moet er om lachen, wat een baby.

Vrijdag 9 juni

De buren bezoeken mijn vader en Ella kan weer een keer mee wandelen, dit doet haar goed. Lekker ouderwets met de honden wandelen.

June

Ella merkt nu ook dat er niet veel fut meer in June zit. Het is nu 2 jaar geleden dat ze de diagnose ziekte van Cushing kreeg en sinds 2 jaar krijgt ze Ventoryl, een hormoon preparaat. En ja hoe lang houdt ze dit nog vol. Twee jaar geleden heb ik uiteraard het internet afgezocht naar de gevolgen van Cushing. Ik las toen dat honden het nog 2 jaar volhielden met medicijnen……

Zaterdag 10 juni

Even kletsen

In Venneperhout kom ik een oud medecursist tegen van de EG B groep, zij en ik waren de enige geslaagden. In september gaat ze weer verder.

Het is weer zo’n wandeling

Ik parkeer mijn auto op de plek waar ze meteen los kunnen. Ze zijn net uit de auto en ik hoor een raar geluid, huh lijkt wel een kip. Blaine achter de kip aan met haar rare bokkesprongen, vliegen kan ie niet lijkt wel. Oh god, drie honden en een rover eerste klas erbij…… ik zal je de details besparen.