Zondag 27 november

Naweeën van het hert

Maddy moest gisterenavond een paar keer naar buiten en was misselijk. Ze heeft dan zo’n rare grijns op haar bekje, lippen helemaal naar achteren getrokken. Eenmaal buiten liet ze een boer en was ze het kwijt. Gelukkig heb ik de lucht ervan niet geroken, want bisized_imgp6126j de andere twee rook ik af en toe de lucht van wat het hert afgaf. We hebben alle honden lichtverteerbaar eten gegeven en een stuk minder. June en Blaine hadden gewoon trek, Maddy duidelijk minder en dat is normaal de grote eter. ’s Avonds laat moest ze ook een paar keer naar buiten en uiteindelijk heeft ze ontlasting gehad en dat was dun. Gelukkig bleef het daarbij. June en Blaine hebben tot nu toe nergens last van. Gelukkig eet Maddy weer normaal, wel half lichtverteerbaar en ik geef 2 tabletten finidiar voor de darmen. Wellicht komen de honden er toch goed vanaf.

Fazant

Geen winterwerktest voor Maddy en mij, wel een wandeling in Venneperhout. Maddy vindt een fazant, de andere twee rennen er meteen naar toe. Ook zie ik een Buizerd, oeh als dat maar goed gaat met die fazant, of is hij te groot? Geen idee eigenlijk. Even later staat June prachtig en steady voor, zo aan de rand van het bos. Ik loop er naar toe, June beweegt naar voren en daar vliegt zij omhoog, een jonge hen. Prachtig. Ik word nog gebeld voor info over een nest, ik heb gezegd dat het er op korte termijn niet in zit.

Rode lichtjes

We lopen een ander rondje in de duinen, met al die dode reeën wordt het er niet makkelijker op. Maddy heeft altijd haar lichtgevende halsband om, ook nu. Ze is weer aan het graven en wanneer ze terugkomt schrik ik. “Waar is je halsband?” We zoeken, kijken de holen na, niets. Geen halsband meer, het is vast in een konijnenhol terechtgekomen. Die dingen zijn € 44! Dus als je een konijn met een rood knipperende halsband omziet, dan weet je dat ie van ons is…….

Maandag 28 november

Vanmorgen geen fazanten in Zwaanshoek gezien en vanmiddag geen lichtgevende konijnen. Wij moeten Maddy heel erg in de gaten houden en nemen geen risico. Want vanavond hebben Blaine en ik EXAMEN EG A.

GESLAAGD

Yeahh Blaine is geslaagd voor haar Elementaire Gehoorzaamheid A examen met mooie punten. Heel blij en opgelucht. Dank Rina en Heleen van KV Rijnland. Lees meer http://darcyenjune.nl/?page_id=5484.

cijferlijst-eg-a-blaine0001 diploma-eg-a-blaine0001Dinsdag 29 november

Ik hoor dat Faithly ook geslaagd is voor de GG A examen. Twee zijn er gezakt en dat valt reuze mee.

Woensdag 30 november

Trainen in Mijdrecht, het gaat heel goed. Lees later meer. Maddy heeft haar nieuwe lichtgevende band om, een oranje deze keer.

 

Donderdag 30 november

We gaan naar Nieuw-Vennep, ik ben alleen en nu kunnen de honden lekker rennen. Zonder dat ik bang hoef te zijn voor dode herten, gravende Maddy’s en andere stoute zaken. Alles verloopt prima, het is wel vroeg donker en in het donker gaan we richting de brug. Huh wat is dat nu? Maddy is haar lichtgevende band kwijt, nee!!!! Ze had het net nog om. We gaan zoeken, maar ja het is pikkiedonker, ik weet wel waar ze het nog voor het laatst om had. Ik vind niets en de honden doen hun best niet en graven liever dan hun dierbare uhm te helpen. We moeten weg, ik zie echt niets meer. Je begrijpt dat mijn humeur tot het nul punt gezakt is. Juist nu besluit Blaine om heel ondeugend te zijn en niet te komen, GRRRRR. Tuurlijk is Maddy al aan de riem, ik heb haar meteen aangelijnd. Helaas kan ik morgen niet zoeken, zaterdag maar dan.

Vrijdag 1 december

Druk dagje, vroeg met de honden weg, op tijd even rusten, dus op tijd thuis zijn van werk. Dit alles omdat Blaine en ik ringtraining hebben in fu….. Bemmel, met de grote kans op file een 2 uur durende autorit. We moeten echt 18.30 uur in de auto stappen, zoals gewoonlijk wordt het wat later, we rijden 18.45 uur weg. Het is deze keer niet mijn schuld, er kan er maar één overblijven die als schuldig kan worden aangewezen. Juist Maddy!

In de duinen

“Zullen we Maddy hier loslaten”, vraag ik aan Ella en ze denkt dat het wel kan als we haar goed in de gaten houden. In de oneffen heuvelige omgeving, waar Maddy het héél leuk vindt, kijkt Maddy ons heel snel aan en weg is ze. Ik krijg niet eens de kans om wat te zeggen, Blaine rent achter haar aan. Maar komt al vrij snel terug. Even later horen we iemand iets roepen: “kun je je hond weghalen”. Er is daar een paardenpad, rent Maddy achter een paard aan, reageert ze agressief, valt ze het paard aan? Maddy heeft de neiging om achter paarden aan te rennen, maar dat is nu niet het geval, dat hadden we wel gehoord. Ik ren er snel heen, maar ik zie geen Maddy, wel twee paarden met twee jonge meiden/dames. “Waar is ze dan”, vraag ik. “Oh ze is daarheen gegaan, de bosjes in ofzo”. “Is ze overgestoken?” Ik snap niet zoveel van deze situatie, wat is er nu aan de hand, vraag ik me af. “Maar wat is er nu? Mijn hond is hier.” Ze rende zo onder mijn paard door!” Ik kan er niets aan doen en moet een beetje lachen. “Ja lach maar, we schrokken ons dood”. Ik heb hier verder niets op gezegd, wat valt er te zeggen. Er is niets gebeurd, het is goed afgelopen en ik ga mijn hond zoeken. De dames rijden verder. Ik snap best dat ze schrokken, maar ja dat doe ik ook wel eens als ik een paard op het wandelpad tegenkom en snel mijn honden moet roepen. Maddy is natuurlijk aan het graven, ik vind haar gelukkig snel.

EG A examen

Stout, stout en stout

We lopen verder, ze kan niet weer verdwijnen, want 17.30 uur moet ik in de auto zitten. Maddy rent een paar keer naar de duintop, nadat ze eerst een groot stuk zandvlakte is overgestoken. Wanneer ik roep komt ze braaf terugrennen. Weer is ze weg, ik let even niet op en ze is verdwenen. Ik weet niet welke kant ze opgegaan is. Ze is in die duintop, zoveel is duidelijk. Het vervelende is natuurlijk dat ze geen lichtgevende band om heeft. We zijn bij de bocht daar waar dat hert in de bosjes verborgen ligt. Blaine en June moeten in de gaten gehouden worden. “Ik ga bij dat hert kijken, straks is Maddy daar”. Blaine gaat aan de lange lijn met mij mee, June is aan de riem bij Ella. Het hert ligt niet meer op dezelfde plek, het is verplaatst. Ik vind het snel, het ligt niet ver van de oorspronkelijke plek. Er is bijna niets meer over van het hert. Hoelang is het geleden? Een week? Ik zie nog wat van het hoofdje en verder zijn het botten. Snel gaan we weg, Blaine moet ik meetrekken, reuze spannend is het voor haar natuurlijk.

Geen Maddy

Waar is dat krengetje. Ik ga de duintop op, June en Blaine gaan mee en ik luister goed of ik wat hoor. Ik hoor wel wat, maar loop toch door. June is weg en wanneer zij terugkomt gaat ze even later de bosjes in waar ik dacht dat ik wat hoorde. Weer luister ik ingespannen, ja ik hoor wat. Blaine gaat daar ook kijken, nu weet ik het zeker. Maar ze is goed verstopt hoor, ik kan er slecht bijkomen. Ondertussen is Ella ook hierheen gekomen. Ah ik zie Maddy gelukkig. Ik kan haar vrij snel te pakken krijgen en je begrijpt dat ze niet meer los heeft gelopen.

Ringtraining

Het lopen gaat super, dat vindt Josee ook, we zijn nu een echt samenwerkend stel. Het staan gaat ook veel beter, ik kan nog steeds niet al te veel aan Blaine komen, maar dat is een kwestie van oefenen wat ik te weinig doe. Met een koekje kan ik haar aardig sturen, een beetje naar voren, een beetje naar achteren. Blaine staat mooi en nu gaat Josee haar betasten en meteen verplaatst Blaine zich en is uit stand. Volgens Josee zoekt ze steun bij mij, ze vindt het toch een beetje spannend, ik kan me daar helemaal bij vinden. Ik kan daarom het beste haar hoofd ondersteunen of in het midden van haar rug gaan staan, wil ze tegen me aan drukken, dan ik wat tegendruk geven en ook vertrouwen door de aanraking. Goede tip.

Voor de spiegel

Vind ik dat ze mooi staat, Josee is het met me eens. Toch probeert ze meer hoeking van achteren te krijgen bij Blaine, ik vind dit minder mooi. Maar als ik een koekje verder weg voor haar neus houd dat strekt ze haar hals en is haar rug ook gestrekter. Alleen lukt dit nog niet, want ze verplaatst zich. Weer een goede tip.

Het ging echt heel goed vanavond en wat hebben we veel geleerd in 3 lessen. Door te kijken leer ik ook veel van anderen. Tegen Josee zeg ik aan het einde van de les dat ik vanaf nu ga bekijken wat ik ga doen, het is zo ver rijden. Ik heb geen lessen meer geboekt, heb ik het idee dat ik het weer nodig vind, kan ik altijd contact opnemen. Ik hoor van Josee dat Annelies ook les gaat nemen met Nola (zusje van Blaine en zij logeert een maand bij Annelies) en hun eigen langhaar Chelsey. Josee super bedankt voor de lessen, het is echt een aanrader.

Josee super bedankt voor de lessen, het is echt een aanrader.

Zaterdag 3 december

We rijden naar Nieuw-Vennep naar Venneperhout, de honden hebben het enorm naar hun zin en ik ga naar de lichtgevende halsband zoeken. Maddy en Blaine zijn enorm met hazensporen bezig. Wanneer ik vraag om mij te helpen met zoeken, weigeren ze alle drie. Zelfs June niet en dan Jeska of Darcy zij zochten net zolang tot een riem gevonden was, de goeie ouwe tijd. Helaas, helaas geen halsband gevonden. Ella kan dit niet uitstaan en wil perse zoeken, dat gaan we morgen maar doen. Ik moet dan op tijd opstaan van mijn middagdutje en dan hebben we wel tijd om in het licht te zoeken.