Zondag 13 maart

Met Maddy ga ik weer naar jachttraining. Later meer. En het is het weekeinde van de Crufts, ik heb een link toegevoegd van de eindkeuring van de Gundogs. Wij kennen dit niet, Gundogs, bij ons heb je groep 6 de lopende honden en groep 7 is de Staande Honden. Het is wel heel leuk dat Di Arrosmith de eindkeuring keurt, ik ken haar van onze trip naar Oostenrijk. Zij was met Machteld mee als steun, wij allen hebben daar proeven gelopen en logeerden met z’n allen in een hotel. Dus voor diegene die willen oefenen voor de clubmatch in mei, zo hoor het.

Blaine gaat mee met de middagwandeling, lees dagboek Blaine.

Maandag 14 maart

Ja hoor June moet Maddy weer eens zoeken. In het begin is Maddy heel braaf en als het even kan, neemt ze weer de benen, uhh poten. Laatste dag in de duinen, morgen gaat het broedseizoen in en dat betekent dat de honden aan de riem moeten. Gelukkig springt June weer normaal uit de auto.

Dinsdag 15 maart

Met alle drie de honden gaan we naar de Bavo. Als Maddy nu eens een beetje normaal doet, dan doet Blaine dat ook. Wel moet ik zeggen dat Blaine ook aan het klieren is met Maddy. Bijna wordt June nog omver geworpen door die twee.316sized_IMGP3925

Wandelen

Een paar hebben aan mij gevraagd of het een leuk idee is om met al de puppen te wandelen. En dan b.v. eerste Paasdag. Er is die dag de Weimaraner wandeling, maar een aantal – ik ook – vindt onze hondjes nog te klein. Het zou leuk zijn om met z
’n allen te wandelen, wie heeft er zin. Morgen of overmorgen stuur ik een mail.

Woensdag 16 maart

Met Blaine ga ik ’s morgens naar Zwaanshoek (zie dagboek Blaine)en normaal gaat Ella ’s middags, maar helaas kan ze niet en dat wordt veel lopen voor mij. Eerst met Blaine naar de Bavo en dan met June en Maddy naar de Bavo, ik ga niet zo lang hoor, ik vind het wel mooi zo. Een aantal jaar geleden ging ik dan echt b.v. 2 x 1 1/2 uur lopen, dat doe ik niet meer, de honden worden altijd heel goed uitgelaten en een dag wat minder is helemaal niet erg. Wel neem ik 2 bumpers mee, dat zijn witte dummy’s met soort noppen erop. Ze zijn licht, goed zichtbaar en ideaal voor markeer en lijnen.

Markeren en reeën

Maddy kon altijd heel goed markeren, vaak een 10, maar nu laat ze het een beetje afweten. Tijdens de trainingen zijn het wel markeer oefeningen op hele grote afstand, dit oefen ik nooit. Ik ga op een grasveld staan, lang niet zo ver als de trainer doet, maar daar heb ik hier de ruimte niet voor. Ik hoor een geluid rechts in de bosjes, net hoorde ik ook al een geluid en luid geritsel van takken en bladeren. Ja hoor, ik zie 2 reeën, jeetje wat doen die hier? Dan heb ik ze net ook gehoord, dit is een plek vlakbij de kinderboerderij, niet echt een geweldige omgeving. Afijn heel stilletjes loop ik terug naar de honden, hier zal ik maar geen markeer doen. Ik moet nog alle zijlen bijzetten, want June en Maddy denken natuurlijk dat ik iets neergelegd heb op het veld, de baas komt niet zomaar terug. Ik roep en roep nog eens, gelukkig komen ze terug. Op het andere veld dan maar, een dubbele markeer, zodat allebei de honden wat kunnen apporteren.

Lijnen

We lopen een rondje en op nog een groter veld, leg ik 2 bumpers neer. Eén rechts en één links, echt heel ver uit elkaar. June heeft de smaak te pakken en vertrekt al voor ik wat zeg en loopt meteen naar de rechter bumper. Potver, dit was niet de bedoeling, nou ja ze had het wel naar haar zin zullen we maar zeggen. De andere bumper is voor Maddy, ze moet goed in de richting zitten en goed naar links kijken. Het gaat niet goed, want ze kijkt steeds naar rechts waar June net gelopen heeft. Maddy kijkt nu goed naar links en ik zeg: “vooruit”, toch rent ze naar rechts en zoekt een bumper die er natuu216sized_IMGP3793rlijk niet meer ligt. Dit gaat weer lekker. Maddy komt terug en ik spreek haar even streng toe, ze kijkt nu echt naar links en ze vertrekt goed en rent meteen naar de bumper. Waarom kan het nu niet meteen goed gaan.

En nu goed

Omdat de oefeningen nu niet zo goed gaan, doe ik het nog één keer over, weer op een ander veld. Weer twee bumpers echt ver uit elkaar en June houdt ik vast, anders is ze weer weg. Maddy vertrekt veel te ver naar rechts, ik roep heel boos nu en eindelijk komt ze een keer meteen terug. De tweede keer gaat het goed. De lijn naar links gaat heel goed, zo sluiten we het toch nog mooi af en June mag ook nog een apportje halen. Het valt me trouwens toch op dat June een stuk fitter oogt dan vorige week.

Donderdag 17 maart

Weer kan Ella vanmiddag niet met Blaine lopen, maar zij is vanmorgen niet met mij mee geweest en ze moet even goed haar energie kwijt. We gaan naar Nieuw-Vennep met z’n allen, het is open daar en ik kan ze goed in de gaten houden en er zijn fazanten, patrijzen en hazen. Dat laatste is een beetje jammer. Ik hoop alleen dat Maddy niet steeds als een continentaal 1 hond rent, want Blaine zal haar volgen, zeker in het beging. Maddy heeft meteen al een fazant in haar neus en later staat ze mooi voor op twee patrijzen

Kwijt

Even ben ik beide oudere honden kwijt, gelukkig loopt Blaine wel bij me en wij struinen een bos door. Ze blijven lang weg en ik ben iets verdwaald. Wanneer we toch weer op het pad terecht komen, zie een hond lopen, duidelijk op zoek naar ons en het is Maddy. Even later komt June ook en zijn we weer compleet. Ik lijn voor de zekerheid Maddy aan, want als ze straks die haan ruikt die we net gehoord hebben, is het weer bal en rent ze richting fietspad met Blaine achter haar aan.

Een oude bekende

En wie zie ik daar bij haar auto staan op het parkeerterrein bij Venneperhout? Erna, wat leuk, ze heeft getraind verteld ze. Een mooie gelegenheid voor haar om Blaine weer eens te zien en ze vindt haar een mooi hondje. Erna heeft ook het nest gezien toen de pupjes een week of 5 waren, samen met Trudy, twee oude trainingsmaatjes van me. Na onze wandeling staat ze nog te kletsen met diegene waarmee ze getraind heeft en ik kan meteen vertellen wat Blaine gedaan heeft, zie dagboek Blaine, Erna’s trainingsmaatje vindt dat de honden er tevreden uitzien. We hebben niet zo lang gelopen, dat kan ook niet met een pup erbij, maar het was wel intensief.

Vrijdag 18 maart

Weer gaan we naar de Bavo, erg hè en heel gemakzuchtend. We doen ook weer wat oefeningen en het gaat best goed nu.