Zondag 20 september

915sized_IMGP1938Jachttraining

Nou ja jachttraining, het is meer: ‘baas laat zien wat Maddy moet doen’. Echt dit heb ik in mijn trainingscarrière met Maddy nog niet meegemaakt. Ze laat me niet alleen, ja een klein stukje en dan komt ze weer terug. Lees verder.

Aanval

Voor de training ga ik altijd even de duinen van de Waaldorpse Vlakte in met Maddy. Ik kom ze vaker tegen, een vrouw met drie Ierse Setters. Vaak komen ze blaffend op ons af. Maar nu, het teefje gaat gewoon in de aanval en probeert Maddy te grijpen. Ik ben klein daar moet ik het niet van hebben, maar ik kan een hele grote mond opzetten en ik ben niet bang. Het helpt want gelukkig houdt ze meteen op, maar gromt met ontblote tanden nog op een klein afstandje. Ik laat haar echt niet mijn hond grijpen. En haar baasje heeft ze totaal niet in hand, irritant, houdt haar gewoon aan de riem!

Maddy had er echt zin in en na dit gebeuren loopt ze even met haar staart onder haar buik, terwijl ze best een hond van repliek kan dienen.

Het is een heerlijke zondag, mooi weer om te trainen en te wandelen.

Dinsdag 22 september

Maddy is nu 3 weken geleden gedekt. zie pagina ‘puppy’s‘.

915sized_IMGP1916Woensdag 23 september

De Vetoryl (hormoonpillen) zijn op en ik ga ze halen. Als het goed is krijgt June nu de 60 mg capsules, daar hoeft ze maar 1 per dag van te nemen en de doos bevat pillen voor 1 maand. € 85,-. Ik had nog een rekening openstaan van het bloedonderzoek met synacthen, kosten: € 141,-. Twee weken geleden heb ik een rekening betaald van ongeveer € 340,-. Zucht. Ik had een behoorlijk potje gespaard en vond het een goed plan om daarvan de kosten voor Maddy mee te betalen. Al was het lang niet genoeg. En toen werd June ziek. Begrijp me goed, ik ben zo blij dat ze goed op de medicijnen reageert en dat ze weer zin heeft. Al zijn we er nog niet, haar vacht is bij lange na nog niet goed, wel wordt ze steeds lichter. Tip: laat je hond verzekeren tegen ziektekosten. Maddy is verzekerd, June niet, de volgende hond zeker wel.

Donderdag 24 september

Vanmiddag hebben we weer eens met Hen gewandeld in de Kawijkse duinen. Het is heel leuk om te zien dat June het weer naar haar zint heeft. De laatste paar keer bleef ze steeds bij ons lopen en nu gaat ze weer weg. Maddy geniet ook met volle teugen. Druk is het niet, want het regent.

Vrijdag 25 september

Afspraak is gemaat. Zie puppy’s.

Zaterdag 26 september

Maddy is wat misselijk, zie puppy’s.

June is onverbetelijk

We willen een sleep uitleggen, maar Maddy is er vandoor en we besluiten om de sleep later te doen. We hebben geen zin om op Maddy te wachten. De tas met de sleepeend en eend laten we achter een dijkje liggen

Wanneer we na een rondje lopen bijna bij de plek zijn waar de tas ligt gaat June er vandoor. Ik ben nu zo benieuwd wat ze gaat doen? Ze is echt niet gek! En ja hoor ze loopt de bosschages in, iets te vroeg, maar ze loopt naar links en dan zie ik haar al aankome met das met eenden in haar bek. Maddy kon niets doen, ik had haar voor de zekerheid al aangelijnd.

Sleep

Helemaal door het dolleheen zijn ze, Ella houdt June en Maddy vast terwijl ik een sleep met een eend uitleg. Eerst Maddy, gaat goed van start, mist een haak, komt weer op de sleep, pakt de eend en brengt het. June loopt het niet zo goed, tuurlijk vindt ze wel de eend.