Zondag 13 september

915sized_IMGP1920Trainen

Maddy denkt er anders over, er zit totaal geen spirit in en ze wil niet bij me weg. Volgens Pauline is ze vreselijk aan het zwangeren. Je zou het bijna zeggen. Lees meer.

Anders

Maddy is anders, ze is heel aanhankelijk, maar het zou zomaar wishfull thinking kunnen zijn. Na de training blijf ik tot ongenoegen van Maddy lang hangen bij Hubertus. Maddy laat zich verwennen door Pauline, ze moet een kusje geven en krijgt dan een koekje. Ze heeft maar één kusje gegeven, maar wel heel veel koekjes gehad…… In de auto onderweg naar huis gaat ze liggen en slapen. Ze wordt niet meer wakker totdat we thuis zijn en dan gaat ze weer slapen.

Maandag 14 september

Ik heb me nu officieel afgemeld voor de Gedrag- en Gehoorzaamheidtraining. Het heeft geen zin meer, examen kan ik nu toch niet doen en ik vind het wel genoeg zo. Straks met een nieuwe pup beginnen we gewoon opnieuw, leuk maar met een zucht.

Regen

Het is slecht weer de hele dag al, Ella, ik en de honden hebben geluk, het is droog.

Dinsdag 15 september

Het is even droog en ik doe mijn rode fleece aan. “Is dat wel genoeg”, vraagt Ella. “Gisteren heb ik ook voor niets mijn dikke jas aan gehad”, antwoord ik. Ella is wijs en doet gewoon haar laarzen en regenjas aan. Daar loop ik dan met mijn rode fleece in de duinen, het gaat even goed en dan begint het te regenen. Als het zo blijft houdt de fleece de regen nog wel tegen. Even later barst het los, een wolkenbreuk, werkelijk waar. We schuilen even, maar het heeft geen zin. June vindt het niets en loopt heen en weer, koud heeft ze het met haar dunne vacht. Arme honden en arme wij, elk draadje aan mijn lijf is nat.

Twee weken

Maddy is nu mogelijk twee weken zwanger en ik heb beloofd om steeds een foto te maken op de dinsdag, maar dat gaat vandaag niet lukken. Zie pagina ‘puppy’s’.

915sized_IMGP1898Woensdag 16 september

June

De dierenarts belt met goed nieuws. De hormoonwaarden zijn gezakt in het bloed van June. Het is op het randje van wel meer medicijnen geven of zo laten. We besluiten om het zo te laten. Zaak is om goed op te letten op eventuele veranderingen, gaat June weer meer drinken? wordt de vacht weer slechter? Terwijl de vacht nog zeker aan het herstellen is. Wordt ze weer slomer? Over 1 1/2 maand weer ter controle bloedprikken. We maken voorlopig geen echo en feit blijft dat June leverwaarden te hoog zijn. Ik schrijf het meteen in mijn agenda.

Zaterdag 19 septemer

Samen met Ella doen we ’s middags wat oefeningen. Het gaat heel goed en June doet enthousiast mee. Helaas ben ik weer vergeten om wild uit de vrieser te halen. Ik hoop wel dat het trainen morgen beter gaat dan vorige week.