Zondag 15 maart

315sized_IMGP0769Iets beter

Gelukkig gaat het wat beter met Maddy. Ze kijkt wat helderder uit haar ogen, komt me weer begroeten en heeft niet meer overgegeven ’s nachts. Gisterenavond/nacht lang beneden op de bank gelegen voor het geval Maddy naar buiten moest. Maddy blaft niet als ze naar buiten moet en dat is best lastig. Waar Darcy en June, vooral Darcy, vaak teveel blafte, doet Maddy het helemaal niet. Ik heb het dan over een ‘woef’, dan weer een ‘woef’,  net zolang tot er iemand komt. Darcy woefte al wanneer June in haar mand ging liggen. Darcy was dan even uit haar mand en hup June ging er snel liggen en dat vond Darcy niet leuk. Maddy lag rustig te slapen en ik ben rond 01.30 uur naar mijn eigen bed gegaan.

Krengetje

June is zo’n krengetje, wanneer Maddy naar mij toekomt, komt June ook ineens en gaat snel bij mij staan. Terwijl ze rustig in haar mand lag.

Niet trainen

We gaan niet trainen, gisteren niets gegeten, die dag ervoor ook niet veel, overgegeven, diarree, dat kan ik Maddy niet aan doen, hoe jammer ik het ook zelf vind. We lopen ’s morgens een klein rondje in de duinen aan de lange lijn. Ze plast heel veel, ook zie ik een beetje groene vaginale afscheiding, goed in de gaten houden. De ontlasting was iets vaster, niet meer waterdun. Nog wel die hele donkere bruine kleur. Ze loopt weer wat vrolijker aan de riem, maar het laatste stukje merk ik dat ze het wel goed vindt. Gelukkig eet ze weer, de kip met veel bouillon en rijst wordt graag opgegeten. Gelukkig maar. Vandaag zalf ik haar linker oog nog op doktersadvies en dan stop ik ook daar mee. Ga vandaag kijken of ik nog die kleine verwonding in haar oog zie.

konijn315sized_IMGP0724

Het konijn heb ik ,ongebruikt, gisteren weer in de vriezer gedaan, de bedoeling was om daar vrijdag of zaterdag mee te oefenen. In de loop van de week maar weer, wanneer Maddy opgeknapt is.

Broedseizoen

Het is weer zover, 15 maart het begin van het broedseizoen en dan moeten de honden weer aan de lijn, zucht. We mogen weer naar de trimbaan in Noordwijk, dat stukje waar de honden wel los mogen. June en Maddy hebben het er enorm naar hun zin, vanwege de vele konijnen. Hun baasjes iets minder.  Eén hond liep los vanmorgen, twee waren netjes aan de lijn, boete € 90,-.

Maandag 16 maart

Net de een bezwaarschrift ingediend n.a.v. de parkeerboete die ik ontvangen heb bij de dierenarts. Ik ging de bezoekersvergunning halen bij de dierenarts en in de tussentijd kwam de controleur en schreef een bekeuring uit. Shit, shit. Volgens de dierenarts loont het de moeite om een bezwaar in te dienen en dat heb ik gedaan, anders wordt het wel een heel duur dierenartsbezoek. Dank voor de tip!

Patiënt

Hoe gaat het met Maddy? Goed, ze heeft weer echt trek in eten, is vanmorgen voor het eerst weer los geweest en haar ontlasting gaat iets beter. Ze heeft een paar brokjes gehad bij de rijst en kip. Straks moet ik mijn inentingsboekje brengen bij de dierenart, inderdaad denk aan  betalen, en ik denk dat ik een klein zakje lichtverteerbaar brokken meeneem van Specific. Met dit voer hoeft Maddy geen rijst meer te nemen.

315sized_IMGP0784Heerst

Bij de dierenarts hoor ik dat braken en diarree erg heerst en het is hardnekkig. Zo is de diarree over en dan begint het weer. In overleg met de dierenarts neem ik toch een kuurtje mee voor 3 dagen.

Mauro

En wie staat er aan de balie bij de dierenarts? Steef. Ze heeft narigheid met Mauro. Hij heeft dikke voorpoten en nu blijkt het aan zijn hart te liggen. De echo wijst echter geen duidelijk hartklep gebrek uit, misschien omdat ze er snel bij is? En hij heeft zich zaterdag helemaal, totaal over de kop gerend tijdens een vossenjacht. De volgende dag had hij vocht in zijn poten. Eén ding, hij heeft het wel naar zijn zin gehad. Maar het geeft wel weer de nodige zorgen. Voorlopig doen ze er niets aan en het vocht is ook al minder.

GG

Hoe gaat de training? Lees verder. Ja ik ben gewoon gegaan, Maddy is weer genoeg opgeknapt.

Dinsdag 17 maart

Ontlasting ziet er meteen een stuk beter uit door het kuurtje. Wel krijgt ze nog lichtverteerbare brokken, gemengt met gewone brokken. Dit bouwen we langzaam op.

 Woensdag 18 maart

Zwaanshoek/Hoofddorp

Weer nieuwe veranderingen op het voormalig fazantenparadijs. Het lijkt erop dat ze ook een pad over het water naar het andere weiland gaan maken. Hmm. Hoe is de stand? Eén koppeltje fazanten lopen June en Maddy eruit, liepen ook niet goed op de wind. Even later vindt Maddy ze weer en staat voor, June verknalt het door in te springen. Het is weer een feest voor de honden. Daarna mijn burgerplicht gedaan en heb gestemd. Braaf hè.

Donderdag 19 maart

Voorstaan

Aan de buitenste rand van de trimbaan, wat aan het fietspad richting strand ligt,  is een dal en een grote heuvel, een konijnenheuvel. Darcy ging er altijd sluipend naar toe en June en Maddy doen het ook zo mooi. Al van grote afstand begint het spelletje, vooral nu de wind uit zee komt. June trekt naar de rechterkant van de heuvel, Maddy gaat rechtdoor. Daarna sluit June aan bij Maddy en zo sluipend en voorstaand bewegen ze zich steeds meer richting het prooi. Vaak een konijn, soms een vogel. Ineens is het klaar en rennen ze verder.

Graven

Maddy heeft weer een interessant konijnenhol gevonden. Ik loop gewoon door, June rent van Maddy naar mij en weer terug naar Maddy. Dit spelletje herhaalt zich een keer of 4. June komt wel, maar Maddy niet. Dat gaat em niet worden en ik loop naar Maddy, ze heeft weer een aardig hol gegraven. Ik doe de riem om haar lies en zo trek ik haar uit het hol, klinkt gruwelijk, maar het kan echt niet anders. Ze is blind en doof en komt er echt niet meer uit, behalve om even op adem te komen. Pech voor Maddy want ze gaat aan de lange lijn en komt er niet meer vanaf.