Zondag 20 december

Gelukkig

Het gaat beter met Blaine. Ze heeft meer zin en ze eet weer. We doen het nog voorzichtig aan, rijst, paar brokjes, gekookt ei, wat bouillon en iets vlees. Ze heeft niet meer overgegeven en ze blijft deze stijgende lijn inzetten.

Maandag 21 december

Ook niet lekker

Met Blaine gaat het de beterende lijn verder omhoog, maar nu is Maddy niet lekker. Normaal dé grote eter en nu heeft ze niet veel trek, ze wil ’s middags zelfs geen stukje mandarijn en heeft waterdunne ontlasting. Ik weet wel dat ze, met uitzondering van gisteren, 2 dagen achterelkaar iets eetbaars gevonden heeft wat buitenlanders/zwervers hebben achtergelaten. Gisteren was ik haar voor en zaterdag was ik ook aardig op tijd om in te grijpen.

Dinsdag 22 december

Beide honden zijn beroerd, ook Blaine heeft dunne ontlasting, eten doen ze amper. Gelukkig heb ik licht verteerbaar voer besteld. Normaal Specific, maar nu van Royal Canin, het komt morgen.

Woensdag 23 december

Ella heeft voor de tweede keer beneden geslapen, om ongelukjes te voorkomen. De eetlust is nog slecht en veel zin hebben ze ook niet. Toch hebben de honden geen koorts. Het voer arriveert en ze vinden het lekker. Voor het eerst sinds tijden eten ze weer. Maddy heeft genoeg vlees op haar botten, maar Blaine niet.

Isa

Marjon komt langs met Isa. Onverwachts, ze zijn bij de dierenarts geweest hier in Noordwijkerhout voor een echo. Ik schrik me rot, maar alles is oké, geen kanker of iets dergelijks. Een hele opluchting. Isa is al 14 jaar en ze is echt niet goed de laatste tijd. Marjon dacht al een paar keer dat ze Isa moesten laten inslapen. Maar het hoort bij de ouderdom. Ze weet nu dat er niets kwaadaardigs zit en blijft haar verwennen met lekker eten. Ze is namelijk erg afgevallen. Zo geweldig om Isa te zien en ze is zo thuis hier. Ze heeft hier ook vaak gelogeerd. Marjon wil graag helpen met de honden uitlaten als ik geopereerd word.

Donderdag 24 december

Maddy heeft nog wat minder trek, maar Blaine heeft honger en ook meer zin. ’s Middags gaat het met Maddy ook beter.

Het is kerstavond, ik heb veel appjes gestuurd, een paar kaarten en een berichtje op facebook. En heb veel appjes terug gehad, allemaal met lieve kerstwensen.  Eéntje greep me meteen bij de keel en ik werd er heel emotioneel van. Mijn nicht uit Duitsland had een mooie spreuk van de Dalai Lama vertaald in mooi Nederlands. En dat doen ze echt nooit.

Vrijdag 25 december

Eerste kerstdag

De honden hebben zin en honger! Gelukkig het gaat stukken beter met ze. Verder is het een rustige Kerst. Er kan en mag niet zo veel in deze idiote coronatijd.