Zondag 11 januari

1214sized_IMGP0466Nieuwjaarsreceptie Hubertus

Alles is weer prima verzorgt, maar ik kom toch eerst voor de koffie. Maddy en ik zijn eerst naar Nootdorp geweest en hebben daar gewandeld. Maddy heeft nog voorgestaan op 3 hanen, niet slecht voor een zondagmorgen. Op de eerste haan heeft ze lang voorgestaan, na een sanitaire stop zie ik dat ze in de hoge begroeiing staat en voorstaat. Ik ben bijna bij haar en dan springt ze te vroeg in. Helemaal onder de modder gaan we naar de auto en ik probeer de modder nog een beetje weg te krijgen bij Maddy. Andere laarzen aan en we kunnen naar Den Haag. Maddy laat ik in de auto en 10.30 uur stap ik de kantine van Hubertus binnen, het is al aardig vol. Steef en Erna wens ik wens ik een gelukkig nieuwjaar en Hilda en Marcel. Wat moet hij het moeilijk hebben na het overlijden van zijn vader, hij heeft echt zo’n treurige blik over zich. Chiel is er en Mona en Ron met hun nieuwe zelf gefokte pup Jodie, wat een mooiertje en pienter hondje zeg.  Ik word al meteen door Mona op de hoogte gebracht in welke groep ik zit en dat is bij Marcel. Hij geeft samen met Frits training aan de B+ groep. Het is de bedoeling dat er ook onderling geswitcht wordt tussen de trainers Marcel en Frits. Veel bekenden, ook diegene met wie ik vorig jaar getraind heb en daar ben ik erg blij mee. Cees, Louis, Ymke, ik heb er zin in!!

Darmen

June moet er ’s nachts weer steeds uit en heeft weer dunne ontlasting.

Maandag 12 januari

Een regenachtige GG-training. Bah! lees meer.

Dinsdag 13 januari

De dummytas gaat mee voor een paar oefeningen. Verloren zoeken gaat prima nu we nog op het bospad zijn. We slaan links af en lopen op het pad richting het fietspad en open duin. Op het rechte pad laat ik twee dummy’s vallen voor een ‘vooruit’ en we lopen nog een flink stuk door.  Nu wordt het tricky, dit is één van Maddy’s favoriete stukjes duin en hier is ze altijd weg, ook nu. Dan eerst June maar de dummy laten halen, het wordt een ‘achterwaartse vooruit’. Je weet wel: June zit voor me, ik sta op een afstandje van June en plaats mijn handen voor mijn borst. June kijkt me vol verwachting aan, ik breng mij rechter arm omhoog en zeg “vooruit”. June draait zich razendsnel om en weg is ze met een noodvaart, June pakt de dummy en ze is zo terug. Ze vindt het zo leuk, en het geleerde van vroeger blijft altijd bestaan zo blijkt. Nu moet Maddy komen, ik fluit. Ah daar is Maddy, ze kijkt me aan, schat de situatie in en en weg is ze weer. Ik fluit nog een keer, hetzelfde verhaal, potver…  het krengetje. Dan June maar, niet pedagogisch verantwoord, maar ik heb geen zin om 10 minuten op madammeke te wachten. Een gewone ‘vooruit’ voor June, ook dit doet ze met veel enthousiasme. Maddy komt straks wel aan de beurt op het oorlogspad.

115sized_IMGP0538Oorlogspad

Na een half uur wandelen wordt het toch tijd om nog een ‘vooruit’ oefening te doen, maar Maddy is steeds weg. Ik loop nu op het oorlogspad op een recht stuk, ideaal voor de oefening. Eindelijk, eindelijk heb ik de aandacht van Maddy en kan ik de oefening doen, de ‘achterwaartse vooruit’. Ja, een klein stukje rent ze vooruit en dan is het hup rechts de bosjes in. Daar waar ze de bosjes inschiet doen we de oefening opnieuw. Weer gaat het mis en schiet ze rechts de bosjes in, “nu kom je hier”, roep ik boos. Opnieuw, maar nu rent ze amper vooruit. Dit gaat niet goed, ik verander de toonhoogte van mijn stem van bars naar hoog en ineens vindt ze het weer leuk en rent ze sneller. Ook ziet ze nu de dummy liggen en snapt ze het. Op het hoogtepunt stoppen lijkt me zo.

Woensdag 14 januari

Wil vertelt, nadat ik thuiskom van een familiebezoek, dat Maddy mank loopt met haar rechter achterbeen. Ze kan amper staan en lopen, wat nu? ik geef een halve Onsior en morgen rustig aan. Maddy kan een beetje een miep zijn, misschien valt het mee.

regen en wind

Ik ben het zo zat, die wind en regen en regen en wind. Vandaag weer, storm en regen en morgen weer.

Donderdag 15 januari

Maddy gaat met Ella een klein rondje lopen en ’s middags loopt ze aan de lijn. Vanmorgen heeft ze nog een halve Onsior gekregen, maar we zien niets meer. Ja hoor, het regent weer. Ella en ik besluiten om even in de auto te wachten tot de flinke bui wat minder wordt. Sterker nog, het is na 10 minuten wachten droog.

115sized_IMGP0544Vrijdag 16 januari

Maddy gaat weer met Wil mee en nu krijgt June een ochtendje rust en loopt een klein rondje met Ella. Dat vindt ze helemaal niet erg. Maddy gaat ’s middags gewoon weer los en we zien geen gekke dingen meer. Nog een kleinigheidje, de zon schijnt vandaag.

Zaterdag 17 januari

Weer vergeet ik om wild uit de vriezer te halen, ik ben een voorjager van niks. Ook vind ik het te laat voor Delft, eer ik er ben is het 1/4 over 9 en wordt het al snel drukker. Het wordt Nieuw-Vennep, June en Maddy gaan mee samen met de pionnen en de camera, het zonnetje schijnt en dat moet op de gevoelige plaat vastgelegd worden. Eigenlijk heb ik niet veel zin om Gehoorzaamheidsoefeningen te doen en laat de pionnen in de auto liggen, het is een week vol excuses. De honden mogen lekker vrij rennen hier en dat doen ze, helaas geen fazanten en daar hoopte ik wel op.