Zondag 28 juni

Alles weer open

Het is lekker afgekoeld en dat maakt het wandelen voor Blaine, Maddy en mij een stuk aantrekkelijker.

Proeven

Er kunnen toch weer proeven georganiseerd worden. Maar ben ik er blij mee. Wordt vervolgd.

Link Orweja en Weimaraner Vereniging.

Maandag 29 juni

Kuikens

We rijden naar Zwaanshoek/Hoofddorp, ik moet echt uitkijken voor broedende fazanten en voor kleine fazantjes. Vliegt er ineens een piepklein minifazantje voor me op. En nog één en nog één en zo gaat het nog even door. Ook mamafazant vliegt op. Gelukkig waren de honden achter mij en net een stap achter, zodoende kunnen ze goed wegkomen. De honden zien de laatste kuikens wel wegvliegen, maar ze vliegen gelukkig beter dan de honden springen. Pff, goed afgelopen.

Dinsdag 30 juni

Spaarne

Ziekenhuisochtend. Met de honden al vroeg weg, veel drinken, heel veel drinken. Ik moet een volle blaas hebben voor een onderzoek. Blaasonderzoek en vaginaal onderzoek. Er volgen er nog meer. Wel heb ik toch een blaasontsteking en krijg gelukkig een kuur, het doet zo’n pijn.

Woensdag 1 juli

Konijn

We nemen wat dummy’s en een konijn mee. Met de dummy’s doe ik wat lijnen met Blaine. Ze is niet vlug, maar ze doet het goed. Het konijn leg ik ver weg in het hoge gras. Blaine moet echt zoeken, maar haar volharding wordt beloond, ze vindt het konijn. Pakt het in één keer op, Ella kijkt op een afstandje mee, en brengt het mijn kant op. Ze moet hoogspringen met het konijn in haar bek, helaas laat ze het weer vallen. Ik moedig haar aan om het weer te pakken, eerst lief en daarna krachtiger. Het helpt want ze komt weer mijn kant op, al gaat het wel tergend langzaam. Weer nieuw zeker. Goed gedaan Blaine.

Vrijdag 3 juli

Jacht

Jachttraining bij Roy in Almere. Lees meer.