Zondag 5 april

https://vimeo.com/user27552313/review/404362188/f219a62247

Vroeg op pad

Met Blaine en Maddy rijden Ella en ik naar Hoofddorp, park 21 en de meiden hebben er zin in. Sinds donderdag zijn we niet meer echt weg geweest en heb ik de honden uitgelaten op de Bavo. Puur om het oog van Blaine rust te geven. Zowaar krijg ik het voor elkaar om vroeg op te staan, het wordt heel mooi weer en dat betekent meer mensen onderweg en in de parken. Nu met het coronavirus is het niet handig om in drukke gebieden te komen, sterker nog het mag niet. Om 8.30 uur is het nog heel rustig met nog maar 1 andere auto op het parkeerterrein. Ella wil ook mee, daarom zijn we ietsje later dan gepland.

Haas

Beetje met een schuldige blik en oren naar achteren komt Maddy naar me toe

De honden hebben er zin in en ondanks mijn voornemen om voorzichtig te zijn gaan we toch buiten de paden. De honden hebben iets in de neus, maar wat? Wanneer ook wij bij het pad zijn, zie ik dat de verder de ruigte in gegaan zijn en ik weet zeker dat ze op een haas zitten. Van mij mogen ze daar eigenlijk niet lopen, omdat de weg er langs loopt, weliswaar met een sloot ervoor. Ik roep en roep, maar de honden rennen verder. Ik blijf roepen en daar komt Blaine, Maddy niet natuurlijk. Het wordt een gevalletje, ik zie haar, ik zie haar niet. Als ik besluit om Maddy te pakken te krijgen hoor ik mijn moeder roepen dat ze bij haar is. Gelukkig! Ze is in ieder geval bekaf en ze heeft het weer naar haar zin hier….

Even oefenen

Een lange lijn met 2 stops. Met de territoriumfluit geef ik aan waar de dummy ligt. Dit is nog niet makkelijk, Blaine loopt te ver door. We doen het over en even denk ik ze heeft het. Het duurt even, maar ze heeft succes. De tweede stop is heel ver weg en die heeft ze zien liggen. Dit gaat dan ook heel goed. We laten het hierbij.

Voorbeeldige honden….

Maddy is verder braaf geweest en Blaine heeft niet door de bosschages gecrost. Ze kijkt iets beter met haar gewonde oog. Gisteren was het nog erg rood, wel doet het felle zonlicht natuurlijk zeer om in te kijken.  

Dinsdag 7 april

Privétraining

Ja je leest het goed, heel decadent. Hoe kom ik zo? Lees meer.

Vrijdag 10 april

Heel erg

‘s Morgens vindt er iets heel erg plaats en ik ga het niet vertellen, ik wil het zo snel mogelijk vergeten.

Dierenarts

Voor controle van het oog gaan we naar de dierenarts, dit moest ook van de dierenkliniek waar we geweest zijn na sluitingstijd. Twijfelde wel, is het wel nodig? Carona, ook iets om in overweging te nemen. Maar ook dat de oogzalf zo goed als op is en ik vind haar oog nog wat rood en het is vochtig onder haar oog. Dit alles vindt de dierenarts ook en ze zegt dat ik door moet gaan met de CAFzalf, maar dan 3 x dgs i.p.v. 6 x dgs. Ik hoef geen consultkosten te betalen en dat is wel heel netjes.

Zaterdag 11 april

Wild

We trainen met een kraai. Verloren zoek ging heel goed, mooi apporteren en brengen. Met markeren pakte ze de kraai goed en gooide het daarna neer. Nog een keer en het is hetzelfde drama, maar we hebben het toch enigszins goed afgesloten.