Zondag 15 maart

Pandemie

De wereld is in de greep van de Corona virus en heeft grote gevolgen. Geen concerten meer, bijeenkomsten, alles met meer dan 100 mensen is uit den boze. We moeten vaak onze handen wassen en afstand houden van de ander. Landen zitten op slot en ja ook Nederlanders gaan massaal hamsteren. Vooral toiletpapier, alsof je dat kan eten?!

Trainen?

Gaat de eerste zweetwerktraining nog door van de gevorderden? Jazeker, wel afstand bewaren en normaal neemt er één iemand koffie mee, maar dat doen we uit voorzorg niet meer. We trainen in Doorn en ja het is weer een uur rijden. Lees meer.

Maandag 16 maart

KV Rijnland

Zij volgen het beleid van de regering en alle training stoppen voorlopig tot 6 april. Dus even geen Gehoorzaamheidtrainingen meer. Wat gebeurd er met het GG-B examen?

Verdere maatregelen

En vanaf vandaag gaan de scholen ook dicht. Morgen moet ik werken en wat is daar allemaal gebeurd. Ik open de afdelingsapp en zie dat we allemaal thuis moeten werken. Vergaderen via conference call en als het echt niet kan op locatie. Voor mij is het allemaal geen probleem, ik kan makkelijk thuiswerken. Raar is het wel, ik vind het juist fijn om er even tussenuit te zijn.

Bavo

De honden hebben het hier prima naar hun zin met al dat zand en vooral nu er steeds een roedel Herten loopt. Gisteren voor de zweettraining was het weer raak en kon ik absoluut geen contact met ze krijgen.

Dinsdag 17 maart

Beetje oefenen

We rijden naar Nieuw-Vennep en Ella gaat ook mee. Ik neem wat bumpers mee voor oefeningen. Het zitten op afstand is nog lastig. Blaine stopt meteen wanneer ik de zitfluit gebruik. Maar dan komt ze weer mijn kant uit en dat is niet de bedoeling! Ik probeer kalm en vriendelijk te blijven, want ik kan het zo verpesten. Met als gevolg dat ze geen lijnen meer wil lopen. Ik ga met haar naar het zitpunt, laat haar zitten en met een “ga daar”, arm wijzend naar links, pakt ze de dummy. De hele lange lijn vooruit gaat prima.

Stank

Ik ruik wat, komt het van de honden? Ella ruikt het ook en ja het is van de honden, vooral Maddy. Heeft ze ergens in gerold. Ik probeer om beide het water in te krijgen. Blaine is geen probleem, maar Maddy heeft meer aanmoediging nodig. Het helpt iets tegen de geur.

Woensdag 18 maart

Wat een mensen

Het is nog nooit zo druk op de trimbaan rond deze tijd. Ik ben wel wat vroeger, maar rond 17.00 uur is het meestal uitgestorven hier. Kinderen vrij, ouders noodgedwongen thuis. Voor de honden is het een feest, zij gaan meer uit.

Oefenen

Ik neem een dummy met fazantenveren mee en de 4 pionnen. De dummy leg ik halverwege neer tussen wat takken die laag bij de grond hangen. Blaine zoekt heel mooi, ze rent ver naar achteren en blijft een tijd weg. Ze moet ook wind halen. Met ruime slagen zoekt ze het bos af en vindt ze de dummy. Heel heel mooi om te zien. En ja met een verendummy moet ze altijd even klieren, ze rent me voorbij en met wat druk brengt ze het bij me.

Nog een keer

Later doe ik nog een eenvoudig ‘verloren zoek’ en nu geeft ze de dummy mooi af.

Terug vak

De pionnen zet ik in de vorm van een vierkant neer in het zand. “Vak”, zeg ik tegen Blaine wanneer ze netjes naast me zit op 10 meter afstand van het vak. Ze loopt meteen naar het vak. Ze wil wat te veel aan de rand liggen en ik zeg “nee, Blaine een beetje meer naar daar”. Met mijn arm wijs ik het aan. Echt waar, ze doet het nog ook, ze gaat precies in het midden van het vak liggen, ongelofelijk.

Vrij

Genoeg gedaan, nu lekker rennen. En ja, ik let even niet op en de honden zijn weg. Later zie ik dat ze allebei aan het graven zijn. Met veel kracht moet ik ze uit het hol halen en kan ik ze later weer los laten. Maddy is helemaal kapot. Het broedseizoen is weer begonnen dus voorbij de trimbaan moeten de honden weer aan de lijn.

Donderdag 19 maart

Wild

We oefenen met een konijn op de Bavo, het konijntje wat Blaine zelf gevangen heeft. Het apport is net aan, weer even neergooien en ik zie wat kaakbeweging.

Zweet

 Ik kreeg een mailtje deze week dat de zweetwerktraining voorlopig is afgelast, het kan ook niet anders nu bijna alles wordt afgelast. Jammer.

Vrijdag 20 maart

Jachttraining

Isa van ’t Harde Pad, 13,5 jaar oud

Ga ik er heen of niet? Carreen is dierenarts en heeft afgezegd, Marjet en Sabine nemen het risico niet en vinden het onverantwoord, zo ook Saskia. En ik? Ik heb veel ziekenhuisafspraken in april en mei, ik wacht hier al een tijd op en wil een afzegging wegens een verkoudheid of nog erger niet riskeren. Afgelopen week ben ik al gebeld met de vraag of ik ziek ben enz. Zo nee dan kan ik 30 maart komen. Ook moet rekening houden met mijn moeder van 84 jaar.

Klein clubje

Het is te overzien met 3 cursisten en de trainer. Ik besluit om toch te komen, misschien wel voor de laatste keer. Als voorzorgsmaatregel nemen we 1,5 meter afstand van mekaar. Hoe gaat de training?

Zaterdag 21 maart

Niet te geloven

Ik zie zoveel mensen in auto’s op de weg, op weg naar wat? Met z’n allen naar het strand met dit mooie weer? Raar met deze crisis en afstand van elkaar met 1,5 meter. Ik zie ook nog zoveel groepjes bij elkaar staan en wandelen, bizar. Ook in de Bavo, groepjes jong volwassenen die met elkaar praten en zonder afstand. Wel hoor ik dat ze Pools of Russisch zijn.