Zondag 5 januari

 Zweet

Vandaag hebben Blaine en ik de 6e zweetwerktraining in Almere. Lees meer.

Maandag 6 januari

Nog (gelukkig) geen Gedrag- en Gehoorzaamheidstraining.

Hugo (Baily van ’t Harde Pad) bij de kerstboom

Dinsdag 7 januari

Opluchting en tegenvaller

Eindelijk naar de huisarts, hij had Kerstvakantie, ik kon en wilde niet eerder anders kreeg ik een vervanger die ik niet wilde. Ik heb veel meer pijn al een tijdje en het is wijs om weer eens naar de pijnpoli te gaan, toch in Nijmegen, zij prikken meteen goed en dat is een uitdaging met mijn S-bocht rug.  Dus als iemand wil rijden? St. Maartens kliniek is ook een scoliose kliniek, gespecialiseerd in scoliose operaties. En ik heb nog wat niet fijne klachten en die blijken inderdaad niet fijn te zijn.

In gedachten

We gaan naar de duinen, zal ik het woeste gebied, waar je niet mag komen maar waar iedereen tegenwoordig loopt, ingaan? Ja we doen het en ik maak Maddy al los. Het lage draad is doorgeknipt, Blaine en ik stappen er over heen en Blaine moet zitten. Ze kijkt naar links en ik kijk of er reeën zijn. Waarom kijkt Blaine zo naar links? Oh, oh, daar staat de boswachter. “Nou dan ga ik hier maar weer weg”, mompel ik in mijn eigen. “U weet dat u hier niet mag komen”, zegt de boswachter. “Zo ook ik weet niet hoeveel die hier tegenwoordig lopen, inclusief hele gezinnen”. “Ja maar ik zie u nu”! Zo hadden we nog wel even door kunnen gaan, je weet dat ik zijn hond vorig jaar nog achter de konijnen aan heb zien rennen. Nu had hij zijn hond aan de lijn. Ik roep Blaine en lijn haar aan, ik roep Maddy, dit duurt iets langer, en lijn haar ook aan. We lopen terug naar het pad, woest ben ik. Dat ik nu weer door hem betrapt wordt.  

Woensdag 8 januari

Vandaag krijgen we, de cursisten van de jachtcursus Hond en Taal van Benno Wendt, eindelijk de foto’s van Mariëlle Vlaar. Zij is fotografe en maakt prachtige foto’s, zij heeft van alle honden foto’s gemaakt die mee hebben gedaan met de cursistendag in november. Een ieder krijgt 3 foto’s en we kunnen nog heel veel bijbestellen. De foto’s zijn Mooi!!! Van Blaine en van alle honden. Voor week 3 komt de foto op de homepage. Zie https://mariellevlaarfotografie.nl/

Donderdag 9 januari

Oog

Het gaat mis met Blaine. Ik loop door de ruigte in Zwaanshoek en zie ik nu dat Blaine haar oog wat dicht houdt? Nu al? Ze lijkt er nu geen last van te hebben en jaagt de hele wandeling door. In de auto zie ik toch weer dat ze haar oog dichthoudt. Nee hè.

Thuis

Het ziet er niet goed uit, al snel wordt het rood en dik en ze doet haar oog echt niet open. Meteen ga ik zalven. Wat doe ik nu morgen met trainen? Ik spreek met Ella af om even vannacht af te wachten.

Vrijdag 10 januari

Oog vervolg

Het oog van Blaine zit nog potdicht. Ik zeg de jachttraining af en ik zou ook nog koffie meenemen… Als ik zou ga hou ik haar oog steeds in de gaten en ben als de dood dat het erger wordt, bovendien heeft Blaine er flink last van. Ik bel ook naar de dierenarts en we kunnen vrij snel komen.

Dierenarts

Gelukkig geen schade aan het oog, wel is het flink rood, dik en ontstoken. Blaine krijgt druppels mee tegen de ontsteking en pijnstillend. De dierenarts vindt ook dat Blaine vandaag even rustig aan moet doen en ik laat haar alleen even aan de riem uit. Heel opgelucht ben ik en Ella ook.

Zaterdag 11 januari

Oog the end

Met Blaine doe ik nog even rustig aan, maar aan het einde van de dag kan ze weer kijken met haar oog.