Zondag 17 november

Veel te doen

Een drukke week deze week. Morgen hele dag cursus en dat ben ik echt niet meer gewend. Zaterdag een cursusdag van mijn jachttraining clubje en zondag zweettraining.

Kraai

’s Morgens train ik met een kraai en dat gaat heel goed. Maddy mag ook een apport met de kraai doen en ook dat gaat goed.

Duitsland

’s Middags komt mijn moeder weer thuis, na de begrafenis van haar zus in haar geboortedorp in Duitsland. Zij is afgelopen donderdag vertrokken met haar schoonzus.

Maandag 18 november

Ik kom thuis na een hele lange dag cursus in Zwolle en er staat me een zeer onaangename verrassing te wachten. Ik zie een kaart op de tafel en dat kan alleen een rouwkaart zijn, andere post wordt niet bezorgt op maandag. Hmm, dat is toch niet het haar van mijn tante op de foto? Zij is vorige week overleden en ik verwachtte een rouwkaart over haar.

Schrik

Wat een schok, de kaart is van Els, haar man, Rob Theel is overleden. Rob is er ook niet meer, niet te geloven. Drie weken geleden opgenomen op een gesloten afdeling in een verpleeghuis, Els kon de zorg niet meer aan. Rob had Parkinson en kreeg er ook dementie bij. Hij was gelukkig nog wel op de begrafenis van pa. Rob, de grote mentor, trainer en Weimaraner-man in hart en nieren. Hij heeft pa veel bijgestaan, tijdens trainingen en wedstrijden. Een geweldige man, die we al iets van 30 jaar kenden, maar door Jeska goed leerde kennen. Dag lieve Rob, ik zal je nooit vergeten.

Woensdag 20 november

Ik probeer nog een klein beetje te trainen, het valt niet mee deze week..

Donderdag 21 november

Friesland

Vandaag is de begrafenis van Rob in Langweer Friesland. Ma en ik rijden er naar toe. Het is een mooie dienst en ik ben blij dat ik afscheid van hem kon nemen. Het gevoel overheerste dat Rob gelukkig nu rust heeft en dat hem meer aftakeling en pijn bespaart is gebleven. Laten we wel zijn, wonen in een verpleeghuis op een gesloten afdeling, ondanks de goede zorg, is echt geen plek waar je wilt wonen.

Heftig

Het is wel zwaar, in een half jaar tijd hebben we afscheid van 4 dierbaren moeten nemen. Mijn oom, mijn vader, mijn tante, een goede Weimaranervriend.

Zaterdag 23 november

Cursistendag

Mijn jachtclubje Hond en Taal organiseert een cursistendag. Toen ik Blaine en mij opgaf had ik geen idee wat het inhield.  De trainer organiseert het voor het eerst, een paar weken geleden kregen we het programma en dat ziet er best aardig uit. Ik kijk vooral erg uit naar de fotoshoot met Marielle Vlaar. Verder staan er twee proeven op het programma en een sessie met een fysio.

Eerste proef

Mooi op tijd komen we aan in Putten, na een welkomstwoord kunnen we starten met onze eerste proef. Een scurry, het gaat best goed, al verliezen we veel tijd met het tweede apport. Het is de bedoeling dat Blaine 4 dummy’s haalt die achter een omheining liggen. De eerste ziet ze, met schot, vallen achter de omheining, de andere 3 liggen er al. Prima gaat het.

Fysio

Blaine is soepel, weet goed te anticiperen in langzame stap en is een heel klein beetje stijf bij de heup, het S1 gewricht.

Vervolgens moeten we een uur wachten

Fotosessie

Dit vind ik leuk, Marielle is een hele goed fotografe en ik kijk er erg naar uit. Blaine wil niet de fazant in haar bek vasthouden, maar ze apporteert het wel. Ze gedraagt zich uitstekend en is een volleerd fotomodel.

Tweede proef

We staan op post, voor ons wordt geschoten, de dummy ligt er al. Ik moet alleen naar een paaltje met lokker lopen, Blaine blijft op post zitten. Links van mij wordt geschoten, hopelijk ziet Blaine de eend vallen. Wanneer ik een seintje van de keurmeester krijg loop ik terug. Blaine moet eerst de eerste dummy via een lijn halen en daarna de gemarkeerde. Helaas rent ze door wanneer ze de 1e dummy haalt, van vacht, en dat kost punten. Maar ze deed het echt heel goed.

Het zit erop, er was nog een barrage en een lunch. Het was gezellig, maar ook lekker om weer naar huis te gaan rond 13.00 uur. Ben zo benieuwd naar de foto’s!