Maandag 4 november

Neemt Blaine de rol van opper graver over?

Blaine en Maddy, beide zeer fanatiek met het uitgraven van een hol of fakehole. Tuurlijk Blaine komt altijd even kijken waar ik ben. Ik loop verder en roep en fluit en wie komt er aan? Maddy! “Wat GOED Maddy”. Blaine komt even later ook en wie rent er weer terug? Blaine. En Maddy blijft bij mij. Ik ben nooit echt bang dat ik Blaine kwijt raak, zij komt altijd wel.

Dit zelfde gedrag herhaald zicht met een volgende uitgraving.

Hert

Het is al flink schemer wanneer ik met Blaine en Maddy, aan de riem, over het fietspad terug naar de auto loop. Blaine loopt weer met haar hals ver uitgestrekt, maar nu is Maddy ook heel attent en ik voel dat er wat aan de hand is. Wat is dat daar voor ons in de struiken? Zie ik iets wits van een staart? Snel en voorzichtig haal ik de riem onder Blaine’s buik door, zo heb ik haar goed onder controle. Ik wil dit ook bij Maddy doen, maar krijg net de kans niet. Het hert, toch!, sprint weg en Maddy rukt zich los. Met riem en al rent ze naar het hert. Shit!!! Even later zie ik het hert oversteken naar de andere kant, geen Maddy. Ik fluit en roep en hoor dicht bij me geritsel in de struiken. Gelukkig dat is Maddy, ik roep nogmaals en ze komt naar me toe. Het hert moet nog een flink stuk door het bos rennen eer het bij de weg is, dus dat zit wel goed. Pff.

Donderdag 7 november

De groene Weelde in Hoofddorp

We gaan wandelen met Isa en Marjon en wat ziet Isa er goed uit!! Isa is nu 13 jaar en ze is de dochter van onze Darcy en de Engelse Zac (de welbekende Easdale Ridge) én de zus van June. Ze doet het nog goed, loopt nog goed mee. Tuurlijk ze is een oude dame, maar een fitte oude dame. Wel is ze doof en heeft wat staar. Afgelopen zomer is ze nog naar Tsjechië geweest met haar baasjes en dat ging prima. Het is de tweede keer dat Blaine Isa ziet en het gaat prima. Ze heeft respect voor haar, net zoals ze dat met June had. De drie dames kunnen goed opschieten met elkaar. Af en toe zie je Isa kijken ‘verrek nog twee van die grijze.

Ella

Heel bijzonder, want voor het eerst loopt mijn moeder de hele wandeling mee en het gaat prima. De paden zijn n.l. goed begaanbaar en het is allemaal vlak. Eenmaal thuis voelt ze wel wat steken, toch wat overbelast

Koffie

Na de wandeling hebben we wat gedronken in het Pannenkoekenhuis en de dames gedragen zich uitstekend. Het was heerlijk om haar weer te zien. Alleen het weer, dat was niet heerlijk.

Vrijdag 8 november

Trainen

Jachttraining in het Amsterdamse Bos en Blaine en ik zie een oude bekende. Lees meer.