Zondag 13 oktober

1e les zweetwerktraining

Ik kijk hier al lang naar uit, heel lang ben ik dit al van plan, zelfs destijds met June en later Maddy. Nu is het eindelijk zo ver. En wat moet ik veel leren.

Heel mooi op tijd komen we aan in Almere. Ik heb eindelijk de kaart van de navigatie laten updaten tijdens de grote beurt van mijn auto. Helaas klopt er nog steeds één weg/afslag niet. Hopelijk zit dit er nu bij mij ingeprent. Na de zweetcursus wel denk ik, want we moeten véél naar Almere.

Teckel
https://www.hondenophetspoor.nl/

De groep:

  • Een jonge Draadhaar
  • Een jonge Fauve de Bretange
  • Een teckel
  • Een kruising Pointer
  • Een kruising Labrador
  • Een Weimaraner
  • Een Beagle

Lees meer.

Maandag 14 oktober

Pootje verbinden

Blaine is nu al zo getraind met het verzorgen van haar pootje, wanneer we “op de bank” zeggen, springt ze er op en doet haar pootje al iets omhoog. Nee, ik overdrijf niet.

Puk ganzenjacht

GG

Vanavond gaan we weer trainen, het kan nu wel. Verband om het pootje van Blaine en schoentje en de extra beschermingskous, plaatje. Blaine heeft er zin in en doet het goed. Wel is het gras erg nat, waardoor ze moeite heeft met liggen.

Woensdag 16 oktober

Het is nog niet voorbij

Ik neem Blaine mee met de wandelingen samen met Maddy zonder schoentje. Dit is geen succes, want ze loopt mank. Thuis blijkt dat er ook een stuk vel van haar voetzool los zit en ja dat doet pijn. Weer opnieuw verbinden, niet helemaal in het verband, maar met een sok en schoentje. Ze kan absoluut niet van haar voet afblijven en ’s avonds krijgt haar voet een sodabadje. Dit alles moet echt met z’n tweeën gebeuren.

Donderdag 17 oktober

Blaine gaat mee, maar met bescherming.

Vrijdag 18 oktober

Jachttraining

Voor het eerst sinds 3 weken weer jachttraining. Op een nieuwe dag en in een nieuwe groep. Helemaal geen bekende en dat is heel erg wennen. Geen Elvira, Jet, Fleur of Greet. Blaine’s voet is extra ingepakt om het goed te beschermen. Lees meer.

Zaterdag 19 oktober

Het gaat goed

Blaine voor het eerst zonder voetbescherming en het gaat goed, ze loopt niet meer mank. Thuis laat ze haar voet steeds meer met rust, al moeten we er steeds wat van zeggen. ’s Avonds krijgt ze wel een sodabadje en ik ook voor mijn ontstoken duim…

Puk

Van Sandra krijg ik leuke en mooie foto’s en filmpjes van hun jachtdag vandaag. Puk deed het weer heel goed. ’s Morgens op de ganzen en ’s middags op de haas en een fazant.