Zondag 28 april

Stapje voor stapje

Mijn moeder is zwakjes nog. Ze heeft heel veel pijn en is veel misselijk, waarschijnlijk door de morfine. Uit bed gaan is zwaar en ze is blij als ze weer in bed ligt.

Dinsdag 30 april

Het is al weer een heel dametje, wat scheelt het toch wanneer er een paar dagen verstreken zijn. En! Morgen gaat mijn moeder naar het revalidatiecentrum.

Woensdag 1 mei

Mariënhaven

Vanmorgen werd mijn moeder ontslagen uit het ziekenhuis en is opgenomen in Mariënhaven in Warmond. Dat valt niet mee, zelfde revalidatie centrum als bij mijn vader, andere omstandigheden. Mijn vader werd op een gesloten afdeling opgenomen en mijn moeder op een open. Men zei dat deze afdelingen verbouwd waren, waar dan? Het is een oud gebouw, met oude afdelingen. Gelukkig ligt ze wel op een 1-persoonskamer. Toen ik haar achter moest laten heb ik wel een traantje gelaten.

Donderdag 2 mei

Het leven in een revalidatiecentrum

Mijn moeder past zich goed aan, ze heeft een mooie op maat gemaakte rolstoel en is daar al snel heel handig mee. Ze krijgt veel fysio, ergo enz. Wel blijft ze helaas veel pijn houden pijn en slikt daarvoor een paar keer op een dag oxycodon. Zij die altijd zo anti was wanneer ik het nodig heb, slikt het nu zelf. En ze begrijpt het volkomen nu. Haar linkerbeen is enorm dik en blauw.

Thuis

Ondertussen probeer ik het thuis draaiende te houden. De honden uitlaten, opruimen, zuigen, wassen ook van mijn vader en boodschappen doen. Mijn moeder bezoeken en mijn vader ook. Mijn moeder ging elke dag naar mijn vader. Ik krijg veel hulp van mijn tante, vooral toen mijn moeder in het ziekenhuis lag. Ze ging daarom extra naar mijn vader. Normaal gaat ze ’s maandags. Ook Janny geeft extra aandacht aan mijn vader, zo geweldig. Het is gigantisch druk, ik loop mijn poten uit mijn lijf. Normaal doet mijn moeder het huishouden, om mij te ontlasten i.v.m. mijn rug en nu moet ik alles zelf doen. Ik ben blij als ik ’s avonds om 22.00 uur kan zitten. Gelukkig zijn ze op mijn werk heel begripvol, mijn teamleider is geweldig. Ik werk ook veel thuis.

Vrijdag 3 mei

Het leven in een revalidatiecentrum

Het personeel van Mariënhaven is aardig, de meeste medebewoners ook en vooral de fysio. Ze heeft een goede band met vooral één fysiotherapeute, zij komt ook uit Duitsland, zal dat het zijn? Ze moet veel oefenen en dat doet ze ook.