Zondag 1 april

1e Paasdag

Hondententoonstelling Goes

Gisteren hebben Puk en Sandra meegedaan met de hondentenstoonstelling in Goes. Puk werd 1e in de Openklas met een Uitmuntend en tijdens de verkiezing Beste reu werd hij 3e en kreeg het RCACIB. Puk kreeg een heel mooi keurrapport en daar kunnen ze trots op zijn, dat ben ik ook!! Kijk ook even naar week 13, hier staat nog een video van Puk. Week 13. Ook hebben beiden ingeschreven voor de clubmatch in mei, Nola gaat ook en ik mag haar showen.

Puk en Sandra tentoonstelling Goes 

Sleep

We oefenen de sleep, ik doe dit veel te weinig en dat is te merken. Ik trek het met een oude, vieze eend en tegen mijn eerdere intenties in, besluit ik om deze vieze eend neer te leggen aan het einde van de sleep en ik leg een dummy neer die bij de eend gelegen heeft. Blaine loopt de sleep niet goed, ze vindt wel de eend en pakt het vrij snel op. Ze rent mijn richting op en dan gaat ze rommelen. De eend is kapot en dat nodigt uit tot plukken. Gelukkig brengt ze de eend wel, maar niet graag.

Maddy

Ze mag de sleep ook doen en zij loopt het perfect. Ze pakt en brengt de dummy uitstekend. Ik trek nog een sleep voor Blaine, ook deze gaat niet geweldig. Wel zoekt ze naar de eend aan het einde van de sleep, maar ik heb een dummy neergelegd.

Loops

Ik baal dat ik Benno heb laten weten dat Blaine loops is, ik zie niets meer en straks is het weer loos alarm. Nu had ik makkelijk mee kunnen doen met de wedstrijd morgen…

Maandag 2 april

2e Paasdag

De dag van de ‘Onderlinge’ in Heerde bij Zwolle en Blaine en ik zijn er niet bij. Eén geruststelling, ik zie vandaag wel bloed bij Blaine en ze is echt loops.

Sleep

Weer zet ik een sleep uit met de eend van gisteren, hierna gooi ik het weg. Nu loopt Blaine de sleep echt heel goed en Maddy minder, maar dat is mijn schuld denk ik. Teveel loopsporen van mij. De honden kunnen nog los, we hebben geen last van opdringerige reuen en onze honden gaan nog niet op zoek naar mannen.

Dinsdag 3 april

Ineens staat een grote Herder bij ons aan het einde van de wandeling. Hij komt uit het niets en vindt Maddy heel leuk, Maddy hem niet. Hij wordt heel fel afgesnauwd en zijn baas is nergens te bekennen. Het duurt echt even eer hij het hazenpad kiest, gelukkig na de zoveelste aanval van Maddy zoekt hij zijn baas.

Woensdag 4 april

We gaan weer trainen!

Na een pauze van een paar weken beginnen we vanmorgen met de zomerjachttraining ook bij Hond en Taal. Er zijn wat veranderingen, Jes en Mexx zijn er niet meer en er is een nieuwe bij, maar zij is er vandaag niet bij. Verder zijn de Flatcoat en de twee Heidewachtels er nog wel. Vandaag trainen Olaf en Medge weer een keer mee. We mogen meedoen, Blaine en ik, van de trainer. Volgende week slaan we over, Blaine is dan 14 dagen loops. Er is één reu in onze groep, Santos de Flatcoat, helaas is hij ziek vandaag. Normaal helaas, maar nu komt het wel goed uit. Nala de Heidewachtel is bijna loops af, maar ze vindt Blaine heel lekker ruiken en gedraagt zich als een reu en springt steeds op Blaine. Blaine snauwt niet af, maar draait wel steeds weg. Hoe gaat de training? Lees meer.

Donderdag 5 april

Waar is het veilig?

Vandaag is mijn vrije dag, ik ga morgen werken. We rijden naar Zwaanshoek, daar kunnen de honden nog redelijk los. Afgesloten, potver…. Wat nu? Venneperhout dan maar. Het is toch drukker hier en ik voel me niet prettig met twee loopse honden. Maddy gaat een haas achterna én ik zie een Flatcoat achter Maddy aangaan, help! Ik ga kijken of ik haar weer zie en dat gebeurt een tijdje later, de Flatcoat zie ik niet meer. Ik weet niet of het een reu of teef is. Zo te zien heeft Maddy nog teveel wildsporen in haar hoofd en geen reuen. Blaine ook trouwens.

En nu dan?

’s Middags hoef ik echt niet naar Venneperhout te gaan, aan de hoofdweg is de kans groot dat er file is en Zwaanshoek kan niet. Trimbaan? Of toch de duinen in en honden aan de lijn houden, wat nu toch moet. Ik gok nog één keer op de trimbaan, kunnen ze nog een keer rennen. Morgen zal het wat Maddy betreft wel afgelopen zijn met het loslopen. Het is mooi weer, heerlijk, maar nu even niet. Er zijn best veel honden, Maddy is nog aangelijnd en Blaine loopt los. Ik zie een Franse Buldog, ik denk een kruising. Ik wil Blaine roepen maar ben te laat, de Franse Buldog is al bij Blaine en hij vindt haar LEUK. Blaine rent er vandoor, de reu er achteraan. Heuvel op heuvel af, het arme beestje. Toch houdt hij haar nog aardig bij en is erg volhoudend. Een echte Franse bul had allang aan het zuurstof gemoeten. Gelukkig gaat hij even later toch weg en ik laat ook Maddy los. Ineens staat hij weer bij ons, zijn baas is nergens te bekennen. Nu moet hij Maddy hebben, maar Maddy hem niet. Hij wordt een paar keer flink afgesnauwd, maar hij blijft haar maar volgen. “Ga nu weg, gekke hond, waar is je baas?” Het zal hem een worst zijn. Maddy snauwt hem nog een keer af, ze is er klaar mee en ik ook. De laatste komt aan, hij maakt bijna een koprol. Snel lijn ik Maddy aan, ik wil weg hier, ik roep Blaine en haar lijn ik ook aan. De Bul loopt nog even mee en daarna zie ik hem niet meer. Ik hoop maar dat hij zijn baas weer vindt, ik kijk een paar keer achterom en zie niets meer. Hierna geen incidenten meer, maar zolang deze twee loops zijn kom ik hier niet meer.

Vrijdag 6 april

Vriendje

Maddy gaat niet meer en dat blijkt later een goede beslissing geweest te zijn. We komen 1 van haar weinige vriendjes tegen, nog uit de tijd dat pa met ze op de Bavo liep. Voor ik het weet is hij bij Maddy, zij blijft staan, staart opzij en…… hij mag er zo opspringen. Gelukkig weet ik dat hij gecastreerd is.

Het is gedaan met de pret

We gaan ’s middags naar de duinen, tijdens het broedseizoen mogen de honden niet los en die van mij ook niet. Ik kom maar één hond, aan de lijn, tegen en verder wandelaars. Voor de honden saai, maar voor mij lekker rustig. Het is toch een heel gedoe hoor, twee honden tegelijk loops.

Zaterdag 7 april

Last van haar buik

Maddy heeft een beetje buikpijn en last van dunne ontlasting, ’s middags zit er ook wat bloed bij.

Duinen

We lopen weer in de duinen en weer kom ik maar 1 hond tegen en die loopt ook aan de lijn. Wat zijn de mensen braaf! En dat voor een zaterdagochtend met prachtig zonnig weer. De wandeling is saai!!!! Het ergste is dat dit nog wel even zo doorgaat.

Duinen aan de linkerkant

Hier ben ik echt anderhalf jaar niet geweest, het is er niets veranderd. Pff, de honden zijn druk, trekken en willen los. Dit is niet de goede plek om met ze aan de lijn te lopen. Ach, we komen 1 hond tegen, ja weer aan de lijn, en dat is nog eens haar favoriete ras ook, een Saluki. Ze piept, staat stil, wil er naar toe, arme Maddy met al die rondvliegende hormonen.