Zondag 25 maart

DAP

Vandaag de Dummy Apporteer Proef van de Weimaraner Vereniging, waar Puk en Blaine aan meedoen. Deze proef heeft nu een jarenlange traditie waar ik veel aan meegedaan heb. Pa met Darcy en ik een paar keer met June en Maddy, nu met Blaine. Lees meer.

Maandag 26 maart

Ik moet me er bijna heen slepen, vooral na een drukke dag als gisteren, maar we gaan naar de GG-training. Het is al een paar dagen droog en Blaine doet de oefeningen goed, zelfs het afliggen. Alle oefeningen met ‘af’ erin gaan goed en dat is een tijdje geleden. Een blije baas.

Dinsdag 27 maart

Het zat er al een tijdje aan te komen en nu is het daar. Maddy is loops. Toch vroeger dan het zou moeten zijn, nu al na 5,5 maand en het zou eigenlijk half mei moeten zijn.

Donderdag 29 maart

Isa

Vandaag is het 4 maanden geleden dat June is overleden, 4 maanden. En precies vandaag gaan we wandelen met Isa, het zusje van June. Wat is het geweldig om haar weer te zien en wat is ze blij om ons te zien. Ze ziet er zo goed uit! Mooi op gewicht, mooie kleur, nog een tamelijke jeugdige, uitstraling. Wel wat bulten, maar dat valt reuze mee. Ik word emotioneel om haar te zien en moet natuurlijk aan June denken. Als ik denk hoe zij eruit zag met haar uitgemergelde lijfje. Blij ben ik om te zien dat het zo goed gaat met Isa en hopelijk blijft dat nog lang zo. De begroeting tussen de honden is hartelijk. June kon nog wel eens pittig reageren, daar is nu geen sprake van en Isa vindt het ook oké. Van vreemde honden moet ze niet meer zoveel hebben, maar dit is eigen.

De zon schijnt

Het weer is een cadeautje, het is droog en de zon schijnt. Het is goed vertoeven in park Beeckestijn in Velzen. We lopen hier vanaf 14.00 uur, niet onze gebruikelijke tijd. Er is geen wild hier en dat merk ik aan Maddy, ze blijft bij ons en loopt veel in telgang. Blaine vindt het spannend deze nieuwe omgeving, ze loopt bijna voortdurend met een uitgestrekte nek en kijkt nieuwsgierig om zich heen. Met Maddy is het natuurlijk wel oppassen met andere honden en het lijkt wel of we alleen maar reuen tegenkomen. Gelukkig hebben we Blaine bij ons, zij fungeert als afleider, de reuen gaan allemaal naar haar.

Conditie

Na een uur merk ik dat Isa moe wordt, ze loopt langzamer, maar nog steeds vooraan en naast ons. Steeds met een stok, nog steeds met een stok, steeds met dezelfde stok, al vanaf jongs af aan. We wandelen ruim 1 ½ uur en zo komen we weer bij de auto terug en nemen we afscheid van elkaar. We beloven dat we nu echt niet lang wachten voor onze volgende wandeling. In ieder geval, Isa gaat mee naar Noorwegen van de zomer, in de Fordcamper met Marjon en Bart, haar baasjes.

’s Avonds breek ik en moet vreselijk huilen, ik mis je zo June.

Vrijdag 30 maart

Loops

’s Morgens naar de trimbaan en ’s middags naar Nieuw-Vennep aan de Hoofdweg. Feest voor de honden. Het is rustig en dat is heel mooi, met nu 2 loopse honden. Ja, Blaine is vandaag loops geworden. Heel fijn, want nu kan ik waarschijnlijk niet meedoen met de onderlinge maandag. Beide honden krijgen ook nog een wormenkuur.

Patrijzen

Ze vliegen op, zonder dat de honden er wat mee doen, even later nog een keer. Ik zie waar ze nu in het grasveld terecht komen en besluit om dat veld af te werken. De honden moeten eerst naar de andere kant van het veld om op de wind te lopen. Ze lopen goed en hebben veel zin. Bij de sloot zijn ze niet meer. Ineens in het midden van het veld staat Maddy heel kort voor en ja daar vliegen ze weer de twee patrijzen.

PUK in Goes

Zaterdag 31 maart

 

Hondententoonstelling in Goes

Weer een heel mooi resultaat voor Puk. Op de hondentenstoonstelling in Goes krijgt hij een Uitmuntend en het reserve CACIB. Weer heeft hij een prachtig keurrapport. Ze doen het heel goed, een vriendin van mij was er ook en zij heeft gefilmd. Puk loopt heel mooi en staat heel mooi, ik ben echt super trots. Ik zeg, op de dekreuenlijst!!

Waarom ga ik niet kijken

De honden zijn loops en kunnen niet mee. En ik heb een proef maandag en wil mezelf sparen. Pas later hoor ik dat ik niet mee kan doen met een loopse Blaine. Had ik dit eerder geweten, dan had ik wel gegaan.

Trainen

’s Morgens doen Blaine en ik wat oefeningen, alleen wat lijnen. Goed gaat het. Met de ‘verloren zoek’ heeft Blaine meer moeite. Ook vinden de honden nog een paar fazanten. ’s Middags lopen we in de regen.

Minder uren

Het is nu een maand dat ik korter werk en het lijkt wel of ik het nu merk, ik ben iets meer uitgerust.