Zondag 18 maart

Show

van de KV Rijnland in Hazerswoude. Puk en Sandra doen mee en komen uit in de Open Klasse. Puk wordt eerste en heeft zijn Uitmuntend te pakken. Het is een tijd geleden voor ze dat ze in de ring gestaan hebben. Flink geoefend en dat is te zien, al heb ik het niet gezien, want Blaine en ik zijn net te laat…… Ja het is te erg, de keurmeester is erg vlot. Gelukkig heeft haar vriend filmpjes gemaakt en dat zag er goed uit. Helaas vindt hij ’tanden laten zien’ vandaag niet zo’n goed idee. Aan mij wilde hij ze ook niet laten zien, maar met omkoping en geduld kom je ver. Want even later lukt het wel. Weer wat om aan te oefenen, nee het valt niet mee.

Jacht

Ook is Puk weer op jacht geweest op de ganzen en het gaat echt heel goed, ze worden nu vaak meegevraagd. Ik vind het zo leuk voor ze en Puk kan zijn talenten laten zien en verder ontwikkelen. Want een talent is hij.

Maandag 19 maart

We slaan de GG-training over, te veel last van buik en maag en moe.

Woensdag 21 maart

En ook is er nog geen jachttraining. Mis het wel hoor, maar ik hoorde wel dat er een groot ongeluk was en op die manier hadden we nooit op tijd geweest. We moeten zelf oefenen, want de Dummy Apporteerproef is zondag.

Puk

Vrijdag 23 maart

Blaine en ik oefenen een ‘sleep’. Eerst was ik van plan om het met wild te doen, maar daar zie ik van af, zondag gebeurt ook alles met dummy’s. Ik moet zeggen, het gaat best aardig.

Zaterdag 24 maart

We doen wat lijnen, maar die gaan niet zo goed. De achterwaartse vooruit doe ik met 1 opgestoken arm en dat gaat goed, ook omdat ze de dummy al zag of geroken heeft. Vervolgens moet ze rechts en links een dummy halen, dit gaat moeizaam. Steeds denkt ze dat ze weer naar achteren moet draaien, volgens mij moet ik toch met twee armen omhoog gaan werken wanneer ik een ‘achterwaartse vooruit’ doe. Uiteindelijk komt het helemaal goed, ook de ‘vak’ oefening.

 

Brr

Blaine mag nog een ‘over water’ doen en ze stapt het water in alsof het 20 graden is. Hopelijk doet ze dat morgen ook, alleen zijn dan de kantjes diep en daar is ze geen fan van.

Klaar

Na de middagwandeling zet ik alles in de auto voor morgen, het schijnt mooi weer te worden. Duim maar voor ons!!