Zondag 11 maart

We gaan naar Zwaanshoek en de trimbaan. ’s Morgens een paar fazanten gezien, de honden dan. We oefenen een beetje en dat is het wel. Blaine had gisteren weer veel last van haar darmen, vandaag gaat het wat beter en heeft ze meer trek.

Hoe snel kan het gaan

’s Avonds rond 22.00 uur laat ik de honden even hun behoefte doen op het grasveld voor ons huis. Gisteren wilde Blaine niet plassen en normaal gesproken is ze heel snel klaar. Had ze misschien al in de tuin geplast? Ik liet het hierbij en ging weer naar binnen. Wat gebeurd er vanavond? Ik ga weer met Blaine naar buiten en ze vertikt ook nu om te plassen. Hé dame, dit gaat geen nare gewoonte worden. Ik blijf hier net zolang staan totdat ze geplast heeft. Ik ben ook een volhouder. Na veel heen en weer lopen, draaien en nog eens draaien gaat ze eindelijk plassen. Hoe is het mogelijk! Ik geef haar één keer haar zin en madam maakt er meteen misbruik van. ‘Wat me gisteren lukte, lukt me vandaag ook wel….. ‘ Niet dus.

Puk

Ik krijg foto’s van Puk, Sandra is flink aan het oefenen voor de show a.s zondag bij K.C. Rijnland in Hazerswoude Rijndijk.

Maandag 12 maart

Duif

We lopen naar het achterste veld en ook daar staan paaltjes, wordt hier ook de boel omgeploegd voor windmolens? Het is net een paar jaar geleden aangelegd…. Blaine heeft wat in haar bek, een duif? Borst is helemaal kapot en Blaine is een beetje aan het spelen met het beestje, ze geeft het wel mooi af. Wat moet ik er mee doen? Ik probeer ze af te leiden en dan leg ik het neer. Het lukt, ze kijken er niet meer naar. Dit had me met June never no way gelukt!! Ik oefen nog even het ‘vak’ en dat gaat goed. Niet meer met een doosje maar met een klein hondenkoekjes etui, dit kan ze niet kapot maken.

GG

Het is bijna de hele dag droog en tegen de avond gaat het regenen. Dat betekent nat gras en een Blaine die slecht gaat liggen, ook vanavond. Vak gaat goed en verder is het oké.

Dinsdag 13 maart

In de mand tijdens het eten

Het heeft heel lang geduurd eer Blaine in haar mand ging liggen tijdens het eten. Toen June nog leefde lag ze tussen June en Maddy in en we moesten haar een riem omdoen, anders stond ze er zo weer naast. Toen June overleden was kon ze in haar mand liggen, dat vond ze raar. Normaal vind ze het prima om in June’s oude mand te liggen, maar tijdens het eten is het een ander verhaal, daar lag June altijd. Ook in de mand moest ze een riem om. Ineens had ze een gekke gewoonte om weer in het midden te gaan liggen tussen de twee manden in, gewoon op de grond. Wel aan de riem en we hebben dit eigenlijk een beetje laten gaan. Op een gegeven moment was die rage weer voorbij en ging ze weer in de mand liggen. Na een tijdje probeerde we of we de riem achterwege konden laten. Dat lukte. En nu, nu ligt ze in de mand, zonder riem. Het duurt even, maar dan heb je ook wat.

Woensdag 14 maart

Nee, geen jachttraining vandaag, raar hoor. In plaats daarvan gaan we naar Nieuw-Vennep aan de Hoofdweg en ’s middags naar de trimbaan. Het is de laatste dag dat de honden los mogen in de duinen. Daarom lopen we nog één keer dwars door de duinen, al ben ik altijd bang om gesnapt te worden met twee jagende honden. Het is vandaag heerlijk wandelweer.

Donderdag 15 maart

Vanmorgen trakteer ik met nog twee collega’s taart op het werk. Ik heb een chocoladetaart, een ander heeft een bananenbrood en de derde heeft verschillende muffins gebakken. De collega’s zijn erg onder de indruk van al het lekkers en de meeste nemen van alles wat. Sinds 1 maart werk ik minder en deze week merk ik pas goed, morgen vrij en dat is heerlijk. Wel heb ik de vrijheid om de dagen zelf in te delen.

Wandelen

Afgelopen zondag zouden we gaan wandelen met Nola en haar baasjes, maar helaas Karin was niet lekker. Hierna ging het echt mis want onze wandelafspraak van morgen gaat ook niet door, ze heeft een hele flinke griep. Beterschap!! Zondag zie ik wel Puk en zijn baasjes.

Vrijdag 16 maart

4 fazanten en 2 patrijzen, niet gek voor een uurtje wandelen in Venneperhout.