Zondag 29 juni

714sized_Onderlinge 2014 Maddy0001“De Onderlinge”

Jaarlijks terugkerende proef, steeds in Delft in de Ruiven. Half 6 gaat de wekker, wat hoor ik nu door het open raam? Regen? Nee toch! Ja dus, het regent pijpenstelen. Wordt het zo’n dag, het zou in het Oosten af en toe regenen, niet in het Zuidwesten. Een uurtje later is het gelukkig droog, de wolkendek is wel nog helemaal dicht en er kan zo weer regen uitvallen. Weer een uur later trekt het wat meer open en het is nog steeds droog. Pech ook wat betreft Maddy, het eten van half 6 heeft ze eruit gegooid, toch een teken bij haar dat er wat rommelt in de maag en/of darmen. En dat kunnen we niet hebben op deze dag, het heeft toch vaak invloed.

Voor aanvang

Kwart over 7 rijden Maddy en ik naar Delft. Gelukkig kunnen we de auto nog net kwijt op het parkeerterreintje. Snel even Maddy uitlaten, daar hebben we mooi even de tijd voor. We hoeven nu nog niet bang te zijn voor mannelijke bezoekers in de bosjes, hoe later het wordt des te meer kans hierop en ik walg er steeds meer van. Dan heb ik het nog niet over de smerige rotzooi die ze achterlaten. Maddy scoort nog even een fazant, als dat maar geen afleiding is voor het afzoeken in de bosjes later. Maddy heeft verder niet meer overgegeven en de ontlasting is goed. Steeds meer collega voorjagers en hun honden arriveren en velen laten ook hun hond nog even uit. Half 9 ga ik naar het secretariaat om mijn nummer en programmaboekje te halen en ik zie dat ik bij Louis, Kees, Marcel en Anja in de groep zit, leuk. Lilian zie ik ook met Gaudi en we zitten even bij elkaar op het veld wachten op dat wat komen gaat. Mijn dikke vest heb ik ingeruild voor een luchtiger exemplaar en mijn laarzen zijn schoenen geworden. Ik durf het aan, als Yvette het doet kan ik het ook wagen. Lilian heeft haar zonnebril al op en ja wat komt er aan? Juist een paar hele donkere wolken. Ik wil al bijna terug naar de auto gaan om mijn jas te halen, maar gelukkig drijven de wolken over, het zonnetje breekt door en die is niet meer weggegaan.

Resultaat

Wat een geweldig weer hebben we de hele dag! Hebben we het toch verdiend? Hoe gaat de proef met Maddy, het begin is niet goed, maar ze revancieert zich voorbeeldig. We halen helaas niet het B-diploma, maar wel een mooie C-diploma. Ach het gaat in stappen bij Maddy zullen we maar zeggen. Lees het verslag.

Maandag 30 juni

614sized_IMGP9306Ziekjes

Helaas is Maddy toch niet lekker. ‘s Morgens heeft ze gebraakt, een paar keer, en met het uitlaten ook. De ontlasting ziet er ook niet al te fris uit volgens Wil en eten wil ze al helemaal niet. Virusje? Laat haar maar even vasten, ondertussen wordt er rijst en kip gekookt, misschien wil ze dit later eten. Rond 13.00 uur heeft ze inderdaad weer wat trek in eten en ze krijgt een beetje. Ook na het uitlaten in de Bavo krijgt ze wat kip, rijst en een paar brokjes met bouillon, heerlijk vindt ze het. Ze is in ieder geval genoeg opgeknapt voor de
GG-training.

Dinsdag 1 juli

Jachttraining in Nootdorp, weer aan de Dobbeplas. Poeh wat gaat het moeizaam, ik word er bijna moedeloos van en mijn vertrouwen verdwijnt als sneeuw in de zon. Hoe gaat de training dan?.

Woensdag 2 juli

Maddy is niet misselijk meer en heeft weer trek in eten, die is nog wel aangepast, elke dag krijgt ze meer brokjes bij de rijst en kip. Ik zie een grote doorn in haar voet, tussen de tenen, en ik trek het eruit. Het gaat me toch bloeden. Later heeft ze er ook last van, ze mankt wat, ten minste ik hoop dat het van die doorn is. We rijden rond 16.00 uur naar Hoofddorp, veel bos en water en we trainen met de eend die we gisteren van de trainer hebben gehad. Echt, het gaat weer goed. Maddy is gretig, heeft er zin in en vind alles. Zwemmen gaat ook prima. June heeft altijd zin om te apporteren, zelfs zwemmen vindt ze leuk. Ik wil de eend in bosjes langs de kant van het water leggen, zodat ik Maddy aan de overkant van het water in kan zetten om die eend te zoeken. Ik krijg het niet voor elkaar, eerst ziet Maddy dat ik wat van plan ben en brengt de eend. Later doet June dat en zij houdt me sindsdien scherp in de gaten en het lukt me niet om de eend neer te leggen. Helaas, dan maar niet, ach we hebben genoeg gedaan.

Donderdag 3 juli

Weer is Maddy niet lekker, het is nog niet in orde dus daar in die buik. Ze wil niet eten, heeft geen trek. Pas rond het middaguur eet ze weer wat. Ook mankt ze nog wat. Eind van de middag eet ze weer normaal.