Zondag 22 juni

De Ruiven

We trainen in Delft en dat doen meer trainingsgroepen, ik kan nog net de auto kwijt. Marcel met zijn groep is er ook en verder nog twee andere jachttrainingsscholen. Het is weer heerlijk weer, de zon schijnt en we hebben er zin in. Lees het verslag.

Maandag 23 juni

814sized_IMGP0024Wil gaat ‘s morgens met June en Maddy naar de trimbaan en ik naar Nieuw-Vennep. We lopen naar een soort eiland, maar ik wil snel weer weg. June vindt een Patrijs en Maddy heeft het druk met jonge eendjes. Wegwezen hier, voordat er slachtoffers vallen.

Geen GG-training. Sorry trainers maar vanavond kijk ik WK voetbal, Nederland – Chili.

Lees het verhaal van de Dummy Apporteer Proef van 1 juni j.l. bij de Weimaraner Vereniging.

Dinsdag 24 juni

Een onaangename verrassing als ik thuis kom van mijn werk, Maddy begroet me helemaal mank lopend. Ik schrik, wat nu weer? Ze heeft een klein wondje aan haar linker voorpoot. Niet erg, niet groot, niet heel diep, maar wel aanwezig. Ik heb al meer verteld, dat Maddy niet de grootste held is, ze is niet van het ouderwetse type Weimaraner zoals onze Dayan en dit bewijst het weer. Buiten is er niets aan de hand, ze heeft nog gerend als een Windhond vertelt Wil. Ook de hele ochtend niets te zien en tussen de middag loopt ze mank.

Wat doen we ‘s middags, kan Maddy mee? Ze loopt nog steeds erg mank, zo kan ze toch niet trainen vanavond? “Neem haar nu maar mee”, zegt Wil. “Buiten gaat het vast beter” en dat is ook zo, een miraculeuze genezing. We gaan gewoon trainen en zwemmen kan  best. Hoe gaat de training eigenlijk?

Woensdag 25 juni

Van de trainer hebben we gisteren een eend gehad en daar trainen we mee op de Bavo. Eerst doen we wat oefeningen met dummy’s, vooral ook weer met brandnetels. Dit ging gisteren weer zo goed, NOT! Behalve jacht trainen we ook wat GG-oefeningen, zoals ‘terug plaats’, Maddy moet dit nu doen zonder armgebaar. Het ‘verloren zoek’ met de eend gaat prima. “Heb je het in de brandnetels neergelegd”, vraag ik aan Ella. “Nou niet helemaal”, antwoord ze. Ze vindt dat een beetje zielig…. Ook een gewoon rechttoe rechtaan apport gaat goed.

Donderdag 26 juni

Het wordt geen Katwijk, Hen is er niet, dus wordt het Nieuw-Vennep. Weer neem ik wat dummy’s mee om te oefenen op land en water. Volgen, los volgen, ‘vooruit’. Uiteraard mogen ze ook gewoon vrij zijn en voor zichzelf jagen. Waterwerk gaat ook prima. Bij June gaat het wat minder, zij kan het ‘verloren zoeken’ over water niet vinden. Vreemd, June vindt altijd alles. Maar ze rent steeds de kant op waar Maddy haar dummy vond en ik kan haar er bijna niet van af brengen. Ik geef niet op en bij de derde poging vindt ze haar eigen dummy.

814sized_IMGP9949Patrijzen

Gewoon in een strook groen – wel is het gras nog hoog – naast het fietspad, vliegt ineens een klucht Patrijzen weg. Shit, jonge Patrijzen, maar ze zijn al groot en vliegen goed. Onderweg naar het water komen we langs een paar groene dijken, ook daar vliegt een klucht Fazanten weg en een haan. Oeps gelukkig gaat het goed.

Vrijdag 27 juni

Gaan we gewoon naar de trimbaan in Noordwijk, ik ben hier de hele week niet geweest. De honden wel met Wil afgelopen woensdagochtend. Nog anderhalve maand dan gaan de duinen weer open, nog even volhouden. Wel moet ik nog het kort apport met een konijnendummy oefenen. Vandaag ben ik het vergeten, morgen dan maar.

Zaterdag 28 juni

Maddy, June en ik rijden naar Nootdorp naar de Dobbeplas. Ik doe nog wat oefeningen die afgelopen dinsdag niet zo goed gingen en wat denk je? Juist vandaag gaan ze prima. Gewoon het bos in met brandnetels, wel leg ik op de dummy een stuk bullepees om Maddy meer te motiveren. Dat hoef ik bij June niet te doen, dat zou ik wel met het waterwerk moeten doen, maar ja krijg maar eens een bullepees op een drijvende dummy. Maddy gaat nu ook snel het water in, June probeert er onder uit te komen. Maar ze moet van mij en dan gaat ze ook zwemmen. Helaas raak ik een dummy kwijt, het verdwijnt naar de bodem. De honden hebben het fijn hier, genoeg wild, vooral fazanten. Zeker op een mooi veld, ik ben de honden hier ook echt kwijt. Daar waar fazanten op vliegen weet ik zeker, daar zijn de honden.