Zondag 7 augustus

Grotere vriezer?

Ik heb gisteren de eend meegenomen die ik voor de proef gebruikt heb, prima eendje, maar ik heb geen plek meer in de vrieser! ik haal er een slecht konijntje en een kraai uit om plaats te maken.

sized_IMGP5256Waar heen?

Maddy, Blaine en ik rijden naar Zwaanshoek, hier doen we wat oefeningen met het wild. Het is echt niks om met twee honden te trainen, in ieder geval niet met een jonge hond erbij. Ik probeer het toch, Blaine haalt en brengt beide stukken wild, maar goed is anders. Maddy haalt ook het wild, kraai gaat wat minder, het konijn gaat perfect. Ze houdt het mooi zacht vast. Nu probeer ik het stiekem weg te gooien, uiteindelijk is het gelukt, maar het was niet makkelijk. Verder doe ik geen oefeningen meer, ik heb er geen zin in na de drukke dag gisteren en ik denk Blaine ook niet. De honden mogen lekker jagen en dat doet ,voornamelijk Maddy, ook. Twee hanen vindt ze en een nest jonge fazanten. Blaine vindt het ook een feest en rent er achteraan. Mag in deze fase ze moet enthousiast gemaakt worden. Ik loop ook een stuk door het ruigte en Blaine moet nu ook mee en enthousiast jaagt ze veel met Maddy. Helaas loop ik er nog een jong fazantje uit. Het zou mooi weer worden, mooier dan gisteren en ’s middags wat regen. Het wordt geen mooi weer en de regen heb ik al gevoeld.

Maandag 8 augustus

Boze honden

’s Middags gaan we naar Nieuw-Vennep. Het was heerlijk weer, maar eenmaal op de plaats van bestemming wordt het bewolkt, het gaat zelfs regenen wanneer we naar de auto lopen. We komen een klein roedeltje tegen, een grote reu en twee kleine hondjes. Zoals vaak blaffen die kleine hondjes naar onze honden en de grote hond heeft zoiets van ‘denk erom kom niet aan mijn kleintjes’. June ziet dit aan en gaat recht voor de grote hond staan en zij heeft zoiets van ‘komt niet aan mijn familie’. Dit doet ze met ontblote tanden en het maakt best indruk. Maddy staat er achter en Blaine staat het een beetje angstig aan te kijken van de zijkant. Dan begint het kleine hondje weer praatjes te krijgen en de grote hond gaat nu tot actie over, ‘wie ga ik pakken of de stuipen op het lijf jagen’. June niet met die opgetrokken lippen, Maddy ook niet, oh daar staat een jong ding, daar ga ik even lekker achteraan’. Grommend rent hij achter Blaine aan en zij vlucht weg. Ik geef een hele grote mond: “hé”, ‘kom niet aan mijn honden!’ De grote hond blijft staan en komt terug. “Hij doet niets hoor”, zegt zijn baasje, “het komt door die kleine hondjes”. Alles is weer gesust en we lopen verder. No hard feelings.

Dinsdag 9 augustus

Vanavond rijden Blaine en ik naar Delft voor de jachttraining, alleen zonder de trainer, huh? Lees meer.

Woensdag 10 augustus

We rijden naar Nieuw-Vennep, Venneperhout bij de Hoofdvaartsized_IMGP5296

Heel opmerkelijk, Blaine heeft niet om het speeltje gevraagd en ze is vrijwel de hele tijd weg en rent door de bosschages. Ze rent niet achter Maddy aan, dat is bijna niet te doen, ze jaagt veel zelf of met June. Helaas, helaas is ze niet op zoek naar fazanten, maar naar muizen. Dit wil ik echt niet in dit mooie fazanten terrein. We verbieden het steeds. Ze blijft rennen door de stekels, ja stekels, springt er overheen en zo moet je inderdaad door een stekelveld heen gaan. Ze begint het aardig te leren. Ella verteld dat Maddy haar neus omhoog heeft, betekent dit wat moois. Even later zoek ik Maddy en zij staat als een blok voor, ik ren er naar toe, maar ik ben te laat. Maddy doet een sprong en ineens vliegen er een stuk of 12 kleine fazantjes de lucht in, geweldig! Helaas is Blaine weer niet in de buurt van Maddy om het voorstaan te leren en te leren om aan te trekken. Te druk met die gekke muizen.

Donderdag 11 augustus

Mijn plannen vallen in duigen, ik wil naar Delft maar als ik naar buiten kijk, word ik niet vrolijk. Dit heeft geen zin, een hele eind rijden om in de regen te lopen. Het wordt Zwaanshoek, ook leuk. Weer wordt er een fazant opgespoort en een nest jonge fazantjes. Ja alle honden zien en ruiken het nu. Even later trekt Blaine aan en ja hoor nog een jong fazantje. Ze krijgt het nog bijna te pakken ook. Het regent echt de hele dag, het wordt ’s middags onder de bomen lopen in de Bavo.

Trap

Blaine ziet iets op de trap liggen, dat moet ze pakken. Ze heeft papiertje in haar bek en ze ziet weer wat anders en het papiertje valt uit haar bekkie. Oh dat is ook leuk, dat wil ik hebben, onderweg daar naar toe ziet daar boven nog iets leukers. Ze pakt het en nu moet ze weer naar beneden, het gaat goed. Het is gewoon een heel hebberig typje.

sized_IMGP4859Vrijdag 12 augustus

Het lijkt wel of Blaine weer gegroeid is!!! Nee niet weer. Ze is wat slanker geworden, haar ribben zie ik met rennen iets te veel. Ze eet niet goed, ze krijgt haar portie wel binnen, maar het gaat moeizaam. Ik vind het niet mooi als ze nog meer afvalt.

Maddy is jarig, hiep hiep hoera!!

Ze is 5 jaar oud geworden

En om dat te vieren rijden we naar Reeuwijk, daar is een mooi gebied om te wandelen. Maarrrrr, het valt toch wat tegen, de grootte van het terrein is niet wat ik verwacht had. We vinden wel een mooi gebied en daar hebben we heerlijk gewandeld, maar volgens mij mogen daar geen honden los. Maddy heeft het enorm naar haar zin, wanneer ze steeds weg is dan is het oké. Zie ook dagboek Blaine.

Zaterdag 13 augustus

Zie dagboek Blaine.