sized_IMGP5246Zondag 31 juli

Maddy gaat mee en samen met Blaine rijden we, weer,  naar Zwaanshoek. Er is een mooi watertje voor een aport uit water met eend, een echte deze keer. Lees meer.

Maandag 1 augustus

Blaine is 9 maanden

En dat vieren we met een wandeling op de trimbaan, met z’n tweetjes. ’s Middags gaan we naar de Bavo, te weinig tijd om naar wat anders te rijden. Ziekenhuisbezoek en daarna een konijn halen bij Steef, het is alweer 17.35 uur eer we met de honden kunnen wandelen. June vindt dat ze ons moet bewaken tegen een keurig uitziende vrouw, daar steek ik snel een stokje voor. Tegenwoordig rijdt er elke dag wel een moutainbiker op het wandelpad en dat irriteert me zo. Ook vandaag weer, het valt op dat Maddy braaf is en er niet achteraan rent. Even gaat ze er naar toe en wil naar de voeten gaan en bedenkt zich. Ik hou de honden niet bij me, zij mogen hier lopen, het is een voetpad tenslotte.

Dinsdag 2 augusus

Wegrijden

Ik zal ze krijgen moeder en dochter. Het is dinsdag, dus haasten om op tijd te zijn voor de jachttraining, en die twee vertikken het om te komen. Aan het graven zijn ze, helaas krijgt Blaine ook de smaak te pakken. June is gewoon bij me, we gaan de auto in en ik start de motor, ik zal ze krijgen. Er verschijnen geen grijze donderstenen. Goed uitkijken met achteruit rijden, ik rij het weggetje op, doe het raam open, roep: “dag” en zo rij ik door. Die koppen van die honden, priceless! ‘Hmm’, denken ze ‘er klopt iets niet’ en ze rennen beiden naar de plek waar de auto stond. Stond ja, het is weg. Als dolle zie ik ze in de rondte rennen, ze snappen er niets van. Een verwilderde blik in de ogen, ik vind het een beetje zielig worden en ik fluit. Ze snappen het nog niet en ik fluit nog een keer. Nu hebben ze het door, ze zijn nog nooit zo snel bij me terug gekomen. Het zal ze leren. Maar of dit zo is…..

’s Avond is de jachttraining, lees later meer.

Woensdag 3 augustus

Ik neem een eend mee, mijn moeder en met de drie honden rijden we naar Zwaanshoek, een populaire locatie van mij deze dagen. Er is daar zo’n mooie sloot én het is niet zo ver, zodat ik niet te lang met een ‘zware’ tas moet sjouwen. Maar nu mag Ella de pakezel zijn. Voor dat ik het weet heeft Blaine al een koele duik genomen, de andere twee echt niet hoor. Alhoewel June tegenwoordig van pootje baaien houdt. Ella houdt Maddy en June vast en Blaine mag de eend uit water halen. Dit gaat goed, op de kant ontglipt ze mij en loopt weg van mij mét eend. Ze loopt zelfs langzaam met de eend langs June en Maddy. Oh de boef!! Ik moet aandringen en ook streng zijn, dan ga ik door mijn knieën en dat helpt. Ze komt naar me toe en ik kan de eend aanpakken. We doen het nog een keer, nu maak ik me heel breed – voor zover dat mogelijk is – en ze geeft de eend af i.p.v. een showrondje te maken. Verder gaan we gewoon wandelen, we verstoppen de tas en komen het later halen.

sized_IMGP5240Donderdag 4 augustus

Wil gaat ’s morgens met de honden en wij gaan naar Hoofddorp naar de Groene Weelde. Heerlijk is het hier, veel groen, veel water en lekker weer met iets te veel wind. Ik neem niets mee en daar heb ik spijt van, wel neem ik een speeltje mee en daar heb ik ook spijt van. We zijn in een goed humeur, de honden zijn blij, Blaine zwemt, Maddy is weer op rooftocht en June blijft voornamelijk bij ons. Ze bedelt voor een snoepje en zij en Blaine gaan wel eens op pad of gaan het water in. We lopen een rondje en daarvoor moeten we een brug voor over, die is hier nog niet zolang, vroeger moest je daarvoor echt ver lopen. Ella en ik lopen op de brug en ik wil de blauwe kong – in de vorm van een gedraaide stok met een prijs van € 17,00 – in het water gooien. “Doe het niet”, zegt Ella, “die ben je kwijt”. “Nee Blaine gaat het echt wel halen, heb het vaker gedaan”. Blaine gaat inderdaad het water in, ze wil van de brug afspringen – het is een lage loopbruggetje – maar doet het toch niet en loopt naar waterkant. Ze zwemt naar het speeltje toe, onderweg komt ze een tak tegen. Oh, die is ook leuk. Er staat een aardig windje en het speeltje drijft verder en verder en voor we het weten is het in het riet beland en Blaine kan het nooit meer vinden. Ze heeft echt haar best gedaan. June gaat helemaal niet ver het water in en Maddy is zo verschikkelijk eigenwijs, ze heeft een muizenhol of konijnenhol in haar hoofd en wil er steeds weer heen. Ze haalt het bloed onder mijn nagels vandaan, ze zou het best kunnen vinden, maar vertikt het. Ik loop weg en ik zeg niets meer tegen haar, steeds kijkt ze me met die trouwe hondenogen aan, ik bezwijk niet. Toch ga ik ’s avonds gewoon weer met haar spelen…..

Vrijdag 5 augustus

Ik ga met Blaine naar de Bavo, nog even wat oefenen. Zie dagboek Blaine. ’s Middags is het goed vertoeven in het Venneperbos.

Morgen oefendag KNJV bij de Weimaraner Vereniging, met Blaine. Dat wordt spannend.

Zaterdag 6 augustus

Een enerverende dag vandaag, lees later meer.

Helaas is June niet lekker. ’s Morgens vroeg wilde ze al geen stukje brood en na de wandeling met Ella wilde ze niet erg eten. ’s Avonds moet ze overgeven, niet veel maar toch. Ze maakt steeds slikbewegingen en kwijlt enorm, het is net of er iets in haar keel zit. Ik denk dat haar keel geïriteerd is, maar ik weet ook als je zelf heel misselijk bent, kan het dat je een enorme speeksel toename hebt en je probeert dat steeds weg te slikken. Zoiets is het bij June ook. Rond 21.30 uur geef ik haar een halve pijnstiller en een hoestdrank voor de keel. Ik hoop dat dit verzacht bij gebrek aan honing. Normaal altijd in huis, maar nu niet helaas.