Zondag 27 maart

316sized_IMGP4023Maddy is loops, maar nog niet geïnteresseerd in reuen, konijnenholen vindt ze nog net even belangrijker. Ze verbouwt ze nog regelmatig, waarbij het stutwerk in de vorm van dikke takken, verwijderd worden. Ze heeft daarvoor geen shovel of hijskraan nodig, dat doet ze zelf. Ik kan haar nu natuurlijk niet meer achterlaten en denken ‘ze komt wel’, stel je voor dat er een reu voorbij komt….

Blaine is zielig, lees meer.

Dinsdag 29 maart

Maddy gaat de reuen leuk vinden hoor, ze gaat er naar één toe en gaat uitdagend voor hem staan….

Ziekjes

Blaine heeft overgegeven, lees meer.

 

Als je op de link klikt krijg je een video te zien wat giftig is voor hond en kat en wat de eventuele behandeling is. Erg handig en leerzaam. gif.

Vrijdag 1 april

Ik ga met Maddy en June naar de Bavo, ook doen we wat oefeningen. Aanstaande zondag is ‘de proef eigen terrein’, ze is wel loops natuurlijk dus ik moet even horen of we mee kunnen doen. Ik hoop het wel, ik heb er zo naar uitgekeken. June doet ook de oefeningen, stel dat Blaine niet mee kan doen, kan ik altijd nog June meenemen. Het gaat heel goed, bij beide honden.

Loops

Ze heeft nog geen interesse hoor Maddy, afgelopen dinsdag vond ze een reu heel leuk en daar bleef het bij.

Zaterdag 2 april

416sized_IMGP4228Wandeling in Nootdorp

June gaat mee met de wandeling van Blaine. Ik wil Blaine laten kennismaken met de Dobbeplas in Nootdorp. June kent het al, maar misschien kan ze wat fazanten opsporen. Ze vindt het leuk June en samen met Blaine gaat uitstekend. June is rustig en wanneer Blaine haar aanvalt of kliert krijgt ze een snauw, maar dat is bijna niet aan de orde. Haar moeder gaat vanuit ruststand meteen weg als een ferrari en Blaine er achteraan. June gaat ook weg, maar rustig. Ik kan echt merken dat ze een dame van 10 jaar wordt. De glans is een beetje weg bij haar, dat sprankeltje in de ogen. De ziekte van Cushing doet natuurlijk ook geen goed.

Dobbeplas is een omgeving met veel water, kleine bossen, een paar ruige vlakten, riet en modder. De auto krijgt het zwaar te verduren! De honden zien er niet op z’n schoonst uit. We trainen hier vaak met de KNJV Jachttraining Rijn en Duin. Zie dagboek Blaine.

Proeven

Ik lees op de website van de Weimaraner Vereniging dat 10 april de Appèl en Apportproef is, misschien leuk om daar heen te gaan. Dit is voor Blaine heel goed, jachtomgeving, allemaal Weims. We gaan in ieder geval naar Steenbergen naar de veldwedstrijd.

Nee

Helaas helaas, Maddy mag niet meedoen met ‘de onderlinge’ morgen. Ze is morgen 11 dagen loops, volgens Wil heeft ze nog geen interesse in honden. Dit vertel ik ook aan de coördinator van Hubertus. Maar ik zie ’s middags een heel ander beeld. Hij vind 11 dagen best veel en het is niet eerlijk ten opzichte van de reuen, dat is natuurlijk waar. Verbergen kan ik het niet meer, daarvoor is haar vulva veel te dik. Ik vind het zo jammer, had er zo naar uitgekeken. Ik morgen wel even kijken met Blaine.