Zondag 22 maart

315sized_IMGP0720Koud!

Verkeerd gekleed en dat heb ik geweten. De zon die beloofd was, kwam pas tegen 11.30 uur. De trainer is er niet vandaag en zijn taak wordt overgenomen door Bob en dat is best goed bevallen. We doen veel. Wat? Lees verder.

Maandag 23 maart

Ik sla de GG-training over vanavond, zit er een beetje doorheen. Ik zal het toch af en toe laten schieten denk ik. Verder is het een gewone wandeling op de trimbaan, waar de honden het naar hun zin hebben, maar ik niet.

Dinsdag 24 maart

Het lijkt te helpen

Zodra Maddy begint met graven, zeg ik er wat van en moet ze komen. De ene keer gaat dit sneller dan de andere keer. Vorige week heb ik de lange lijn rond haar lies gedaan, dit was een gedeelte van haar lichaam waar ik het beste bij kon en zo kon ik haar uit het hol trekken. Het ging vrij gemakkelijk, ik denk dat ze dit niet leuk vond en nu probeert te voorkomen dat het weer gebeurd. Ja Maddy als je goed luistert en niet een heel hol uitgraaft trek ik je niet meer aan je lies.

Oefening

Ik neem een dummy mee voor wat oefeningen, het moeilijkst is om Maddy’s aandacht te trekken en te houden. June vindt het leuk en het is een feest voor haar om te apporteren.  Ze is dan ook als eerste bij me om de oefening uit te voeren. Met Maddy heb ik meer moeite, ze kijkt me aan wanneer ik haar roep, ze twijfelt en hup weg is ze weer. Dit gaan we niet doen jonge dame en ga achter haar aan en hoop dat ze niet té ver is. Ah ik hoor haar en roep haar weer, ze weet donders goed dat ze fout was. Nu komt ze wel heel braaf en gedwee naar me toe. June en Maddy mogen allebei zoeken, Maddy geeft al snel op en zoekt in konijnenholen. Alsof ze daar liggen! June zoekt door, het is best moeilijk, maar ze zet door. June steekt het wandelpad over, zoekt verder en ja hebbes. Is ze knap of niet. Maddy is ook blij dat June de dummy gevonden heeft en verwacht ook een beloning. Dacht het niet Maddy. Je mag zitten, wachten en weer de dummy zoeken. Nu doet ze het wel goed en krijgt haar beloning.

Vrijdag 27 maart

Gevallen

Wil is weer gevallen, niet met de fiets of in de duinen, nee in de tuin. Lelijk gevallen, zijn hooft kwam op een richel terecht. Gevolg: een lelijk blauw oog, grote wond op zijn arm, gelukkig oppervlakkig en een zeer been. Niets gebroken, maar wel geschrokken.

315sized_IMGP0861Boseilanden

Er moet wat getraind worden, hier op de boseilanden in Zwaanshoek is genoeg water en mooie grasveldjes. Alleen ben ik weer vergeten om de eend uit de vriezer te halen. Nu gaan de dubbele markeeroefeningen wel goed, de tweede keer beter dan de eerste keer.

Watertjes

Ook stapt Maddy heel makkelijk het water in om een dummy te halen en dat stemt me tevree. Over water een verloren zoek is ook geen probleem, wel gaat ze er van tevoren nog even vandoor.

Niet meer tevree

Ik zie een haas en ja hoor de twee honden er achteraan. June geeft het al vrij snel op, maar Maddy niet. Ze rent er heel ver en snel achteraan. Geen fijne plek om achter een haas aan te rennen, want de weg is niet al te ver weg. Ella en ik krijgen hier de zenuwen van en de doem scenario’s flitsen door mijn hoofd. June gaat snel aan de riem, anders zijn we twee honden kwijt, ik geef de camera aan Ella en ga in het bos(je) zoeken, waar we Maddy net zagen. Niets meer te zien, ik loop er helemaal omheen en kom uit bij grasland, de weg is toch nog wel iets verder weg dan ik dacht. Ik loop naar Ella terug zonder Maddy en we worden licht wanhopig. Waar is ze nu? Gelukkig daar komt ze aangerend, ongedeerd. We gaan snel weg hier en dan kan Maddy weer los.

Nog meer haas

Ze zijn er teveel hier naar mijn zin, normaal kan het me niet schelen, maar die wegen hier rondom. We lopen een rondje en gaan weer richting auto, op een veld zien we weer twee hazen. Gelukkig zijn de honden aan de riem.

Zaterdag 28 maart

315sized_IMGP0867Plannen worden wreed verstoord

June, Maddy en ik gaan naar Leiden, naar de rechterkant van de Vlietlanden. Het is rustig op het parkeerterrein. Ik wil graag voor 1 april nog een keer een waterapport doen in het grote meer met een eend en een ‘over water’ over de brede sloot. Helaas komen er steeds meer auto’s met jachthonden aan, net nadat ik geparkeerd heb. Zij hebben hun eigen trainingssgroepje en ze dwarsbomen mijn plannen. Ik doe nog wel een apport in het grote meer, al duurt het lang eer ik Maddy’s aandacht heb. Het brede water laat ik schieten, het kantje is niet meer zo modderig als vorig jaar en al het riet is weg. Het ziet er nu uit als een gewone waterkant, hier heeft Maddy geen moeite mee. Met twee verontwaardigde honden stappen we de auto in en rijden we naar het linker gedeelte van de Vlietlanden. De honden zuchten van opluchting, ze zagen hun uitje al in het water vallen. Hier zijn ook leuke watertjes.

Nu weer hengelaars

Helaas, hier is een groep hengelaars, zij krijgen les in ‘hoe gebruik ik een hengel’ en ‘hoe moet ik vissen’. Het meertje is bezet met mannen in groene waterpakken die in het water staan. Potverdikkie en wij dan? Ik vind een sloot, waar het rustig is en ik leg een eend bij de bosjes. Het gaat prima, Maddy stapt makkelijk het water in en komt met eend terug. Even is ze geïntimideerd omdat June op de brug staat waar zij overheen wil. ‘Toch terug zwemmen Maddy?’ Nee, ze kiest toch voor de brug en June doet niets. We lopen naar een andere sloot, hier kan ik mooi een verloren zoek over water doen. Maar ja eerst moet Maddy weer komen, ze kijkt me van een afstandje aan en kiest weer voor de vrijheid. Wel verdikkie, komen de hengelaars hierheen en ja hoor ze nemen mijn sloot in beslag. Ik heb het gehad hier en loop verder.

Holen onder boomstammen

Een verloren zoek van de eend gaat prima. Verder hebben de honden het enorm druk gehad met…. ja met wat eigenlijk. Er liggen aan de rand van het bos een paar stapels boomstammen en ik denk dat hieronder konijnen hun intrek hebben genomen, want de honden zijn helemaal door het dolle heen. Ik loop verder en neem aan dat ze wel naar mij komen. Not! June komt een paar keer naar me toe, maar rent als een speer weer naar de boomstammen. Maddy komt helemaal niet,  het eind van het liedje is dat ik naar hen moet. De omgedraaide wereld, ik doe ze aan de riem en we lopen naar de auto. Het is mooi geweest, bovendien begint het steeds harder te regenen.