Zondag 31 december 2017

Gelukkig Nieuwjaar

Het valt op dat Maddy vuurwerk niet meer zo leuk vindt. Hier heeft ze nooit last van gehad. Ze trilt niet, maar ze is niet op haar gemak en gaat bij mij lopen. Ik weet zeker dat dit door vorig jaar komt.

Oudejaarsdag 2016

Ik ging toen met de honden naar Venneperhout en ik had eigenlijk meteen rechtsomkeer moeten maken. Dit ligt namelijk aan een woonwijk en een stelletje van die klieren vond het nodig om in het park, waar veel honden komen, rotjes af te steken. De honden hadden er toen niets van. Ineens werd er dichtbij ons vuurwerk afgestoken, steeds een knal. Het bleek een alleen lopende jongen te zijn. En ik zag dat hij telkens een rotje naar achter gooide en knal. Zelfs toen mijn honden in de buurt liepen. June ging er op af en ik gilde van paniek en vreselijke boosheid. June liep echt op dat rotje af en ze had nog maar één oog. Gelukkig liep het goed af, maar ik ben hem achterna gerend en heb hem de huid vol gescholden. Maar ja, hij was in zijn voordeel met als machtwapen vuurwerk. Eerder had Ik nog een groepje aangesproken waarvan ik dacht dat ze vuurwerk gooiden, maar zij ontkenden in alle toonaarden en ik gaf ze de voordeel van de twijfel. Maddy vertikt het om ’s avonds buiten op het veld of in de tuin te plassen.

Maandag 1 januari

Gelukkig heeft Maddy nergens last meer van.

Woensdag 2 januari

Het stormt in Nederland, zelfs Schiphol annuleert vluchten. Benno doet dit ook, de training van vanmorgen in het Amsterdamse bos gaat niet door en dit halen we 7 maart in.