Zondag 30 juli

Show Rotterdam

Tijdens deze show is Nola eerste geworden in de Tussenklas met een Uitmuntend. In de verkiezing beste teef werd ze tweede en kreeg het Reserve CAC/CACIB. Nola kreeg een super rapport en ik ben heel trots op haar en op haar baasjes Karin en Gert, die ik meesleur in de gekke wereld van hondenshows. Ze deed het heel goed, tanden laten zien ging een stuk beter, de keurmeester kon haar ook beter betasten, ze bleef rustig staan. Ze ziet er heel mooi uit, met een mooie glimmende vacht.

Jakkes

Alles gaat goed, Maddy en Blaine gaan helemaal los in Zwaanshoek en op de terugweg gaat het mis. Ik ruik al iets raars en dat klopt. Eén van de honden heeft flink overgegeven en ik verdenk Blaine. De hele dag wil ze niet al te graag snoepjes eten en net tijdens de wandeling ook niet. Mijn vermoedens zijn juist, thuis moet ze ook een paar keer flink braken. Een viezigheid in de auto, getsie. Ze heeft precies tussen de voorstoel en de achterbank gebraakt, wel allemaal op een kleed. Helaas ook op het stoeltje wat achter de voorstoel ligt. Mijn moeder en ik zijn hier een tijd mee bezig geweest om het schoon te krijgen.

Maandag 31 juli

Tuurlijk mocht Blaine ook mee naar Rotterdam. Ze moest toch haar zusje aanmoedigen.

Misselijk

Gisterenavond was Blaine nog misselijk, zij wilde vaak naar buiten om blaadjes van planten te eten. Bepaalde plantjes kiest ze daarvoor uit, dat geldt ook voor June. Ik heb wel een maagtablet van June gegeven en ze heeft verder niet meer overgegeven.

Hoe is het nu?

Tijdens de wandeling merk ik niets meer bij Blaine, ze heeft ook geen gras gegeten. Ze neemt zelfs weer voorzichtig koekjes aan en ze heeft ook wat gegeten.

‘s Middags

June

Weer is het helemaal mis met June, waterdun is haar ontlasting. Eerst nog wel goed en daarna is het mis.

Blaine

Ze is weer helemaal in orde en heeft honger, ze krijgt lichtverteerbaar eten.

Dinsdag 1 augustus

Hinkepinken

Nu loopt Maddy voor mank, wat is dit voor een gekkigheid. ’s Avond houdt ze haar rechter voorpoot omhoog, ook nu kan ik niets zien. Ze reageert wel als ik haar tenen bekijk.

Oren

Blaine heeft hele vieze oren en ze heeft er last van. Ze schudt en krabt veel, piept zelfs. Ik maak de oren schoon met cleaner, hierna schudt ze helemaal met haar hoofd. Maar daar is haar moeder en zij zorgt er wel voor dat haar oren helemaal schoongelikt worden. Getsie!

Woensdag 2 augustus

Vanmorgen is de jachttraining in Mijdrecht en we beginnen om 10.00 uur. Lees later het verhaal.

Donderdag 3 augustus

Pijn

Wat is er nu aan de hand? Ik kom beneden, de honden begroeten mij en Blaine piept, soms zelfs janken. Heeft ze last van haar oor? Hmm, ze houdt haar staart raar. Helemaal naar beneden hangt ie en de staart draagt ze schuin naar links. Is dit het? Ik kijk goed, betast de staart en Blaine geeft duidelijk pijn aan. Ik zie ook een verdikking, wanneer ik er heel voorzichtig op druk jankt ze van de pijn. Het zal toch niets ernstigs zijn? Iets vanuit haar rug, een breuk in een staartbeenwervel. Gisteren heb ik niets gemerkt.

June

Haar gedrag is ook raar, steeds als Blaine jankt krimpt ze in elkaar, ze kan daar niet tegen. Ze gaat zelfs naar buiten en blijft daar staan, zucht.

Werk

Door dit alles raakt mijn schema helemaal in de war en ben ik laat. Maar ik wil naar de dierenarts, ik laat Blaine niet zo rondlopen tot vanmiddag 15.00 uur ofzo. Ik wil zo snel mogelijk en kan om 10.00 uur terecht. Ik blijf vandaag wel thuiswerkten.

Diagnose

De staart is gekneusd, gelukkig niet gebroken of iets in haar rug. Pijnstillers krijgt ze mee en wanneer ze haar staart weer meer gebruikt, kan ik daar mee stoppen.

Oren

Ik vraag meteen of de dierenarts naar de oren van Blaine wil kijken. Dit gaat zomaar niet en Jeroen moet ingeschakeld worden. Blaine ziet meteen al dat ze het gaat afleggen tegen deze grote meneer en geeft zich over. Het is duidelijk de oren zijn ontstoken en dat verbaasd me niets. Ze krijgt antibiotica zalf voor 1x daags.

June

Ik bespreek ook kort June met haar. Voor nu neem ik een kuur mee voor de darmen, ze blijft diarree of dunne ontlasting houden. En ik moet maar kijken of ik langs wil komen met June.

Rekening

Weer een aantal euro’s armer verlaten we de dierenartspraktijk, ik dien meteen de rekening in bij Proteq.

Rust is goed

Blaine heeft flink last van haar staart en slaapt veel, de pijnstillers helpen wel zo te zien. ’s Middags blijft ze aan de riem tijdens het wandelen en ze vindt het helemaal niet erg. Maddy loopt ook even aan de lange lijn, maar we zien niets meer aan haar poot en we laten haar los. Geen reactie ’s avonds en ja mijn moeder is weer een keer mee met de wandeling.

Vrijdag 4 augustus

Hoe is het nu?

Met de staart van Blaine gaat het een stuk beter, ik geef nog wel medicijnen. Even hou ik Blaine aan de lijn tijdens de middagwandeling, maar ze mag ook los en dat gaat goed. Ze heeft weer veel praatjes.

Zaterdag 5 augustus

Staart

Het gaat goed met de staart van Blaine, ze kwispelt weer voluit en ik geef geen pijnstillers meer. Uit de oren komt flink veel troep uit. Voor het zalven moet Ella even helpen, alleen gaat niet.