Zondag 6 augustus

stamboom Kyle en Maddy

Beetje uitrusten van de drukke week

De rust is wedergekeerd en dat is ook wel lekker, het is een luie zondag. Maddy houden we grotendeels nog aan de riem, ze is tenslotte nog loops. Eventjes op het rechte stuk van het oorlogspad mag ze los.

Jachttraining

Ik ga niet naar jachttraining, ik heb dit al aan de trainer verteld tijdens een ‘dank je wel bbq’. Maddy is nog steeds loops en ik wil even wat rust rondom Maddy.

Noah, Wiggle, Tess, Nola

Het is een goed weekeinde geweest. Zondag tijdens de KNJV proef in Heerle van de Weimaraner Vereniging, haalt Nicole met Noah een mooie C-diploma en Eline een B-diploma met Wiggle. Zaterdag haalt Nadeche met Tess haar 2e B-diploma en Laura met Nola een C-diploma.

GEFELICITEERD

Maandag 7 september

June moet naar de dierenarts om haar bloedwaarden te controleren, om te kijken of de hormonen aanslaan. Eerst wordt er bloed geprikt, dan moet er iets in de slagader gespoten worden, vervolgens 1 1/2 uur wachten en dan wordt er weer bloed geprikt. Is de dierenarts vergeten om dat spul te bestellen. Grrrrrr. Ze heeft nog wel gebeld en ik moet toegeven dat ik niet altijd mijn telefoon bij me heb of controleer. Ik was best zenuwachtig toen ik naar de praktijk reed en nu weet ik nog niets. Tijdens het betasten van de buik, houdt June de hele boel gespannen en zo is het moeilijk voelen. Morgen belt ze om een afspraak te maken.

Herpes

Ik besluit toch maar om de herpes injectie bij mijn eigen dierenarts te doen. Dit voorkomt dat er straks in het nest een uitbraak van dit virus is. Het moet 7 à 10 dagen na de dekking gegeven worden en 2 weken voor de bevalling. Als ze dit nu maar wel besteld!!

GG

Ik ga niet naar GG, er komt nog wat uitvloeing uit de vulva van Maddy en ik ga nu echt stoppen. Het heeft geen zin, examen kan ik toch niet doen in november en het is mooi geweest. Volgende pup maar weer.

Dinsdag 8 september

Maddy

De dekking is al weer een week geleden. Het gaat snel. Maddy mag ook los, het is rustig en we laten haar gaan. Alhoewel ik af en toe mijn hart vasthoud wanneer ze op ons afstormt. Het is namenlijk niet gewoon rennen.

foto

Vanaf nu maak ik elke week een foto op de dinsdag. Zo kan ik misschien zien of er veranderingen te zien zijn. Wordt ze al dikker?915sized_IMGP1915

Van mijn dierenarts krijg ik de tip om dierenkliniek Oegstgeest Noord te benaderen voor de herpes injectie.

June

Het gaat best goed met June. Ze heeft steeds meer zin en haar vacht ziet er beter uit. Die rare gele kleur zie ik verdwijnen en er komen weer normale grijze haren voor terug. Van de dierenarts krijg ik een telefoontje dat de bestelling binnen is om de bloedwaarden te controleren of de hormoonpillen aanslaan. Morgen 11.00 uur ga ik langs.

Vos

Ik zie iets roods met wit bewegen ver weg in het open duin op een hoge duintop. Is het een vos? of een ree? Een vos is het, in het zonnetje zit hij, helemaal happy. Het is te ver om een goede foto te maken helaas.

Woensdag 9 september

Protest

June en ik zijn om 11.00 uur in de dierenartspraktijk. Eerst wordt er bloed geprikt, June is niet helemaal rustig, maar het gaat beter dan de vorige keer. Toch schiet de dierenarts weer door de ader en het gaat weer bloeden. Gelukkig wordt er nu adeqaat gereageerd en het bloedvat wordt meteen afgeknepen en er wordt een verband aangelegd.

Nog een spuit

Nu moet er vloeistof ingespoten worden zodat de waarden goed bepaald kunnen worden. Ik weet niet precies wat het is, ik zal het nog eens goed navragen. Dit vindt June niets en verzet zich hevig, er valt niet mee te communiceren. Ze geeft zich niet over en wil het niet meer. De dierenarts besluit om het in de spier te spuiten, ook dit vindt ze niet leuk, maar het lukt wel. Jeetje zeg, wat zit er een kop op. “Snap je nu waarom ik geen echo wil maken”, zeg ik tegen de dierenarts.

En nog een spuit

Over 1 1/2 uur moet ik terug komen en ik neem pa mee, want ik heb geen zin in nog zo’n drama. Pa staat achter June, ik aan de linkerkant en de assistente (dochter van de dierenarts Annemieke) houdt de rechterpoot vast. Nu gaat het heel goed, June is rustig en gelukkig prikt ze nu niet door de ader. Het is ook gewoon pijnlijk als ze door het vat prikken, zelf heb ik mooie aders en het gebeurt niet veel. Toch is het één keer gebeurd, het is pijnlijk en er ontstaat een enorme blauwe plek. Nu is het wachten op de uitslag. De waarden van de lever en nieren worden ook bepaald en dat zal aan het eind van de week binnen zijn. En de uitslag van het aanslaan van de hormonen zal volgende week pas binnen zijn.

Oegstgeest

Ik bel naar de dierenartskliniek of ze Herpes hebben en ja zeker dat hebben ze, om 16.15 uur kan ik langs komen.

Niet nodig

915sized_IMGP1916
June

Er staat me een verassing te wachten. De dierenarts vraagt of Maddy getest is op het herpesvirus. Ik begrijp de vraag totaal niet, ik heb hier nog nooit van gehoord of over gelezen. Waarom heeft niemand mij dit verteld!! Hij vindt het onzin om Maddy tegen herpes te vaccineren, eerste nest, niet echt een drukke fokomgeving, Maddy ziet er heel gezond uit. Ze is niet getest op herpes. En hij verteld dat er best troep wordt ingespoten, dat is natuurlijk zo. Hij vindt dat ik moet genieten van de zwangerschap van Maddy en me geen zorgen moet maken. Kortom ik ga weer weg zonder een gevaccineerde hond. Ook blijkt er een oude bekende, als dierenartsassistente, te werken in deze kliniek. Zij fokt Portugeese Waterhonden op hoog niveau en wint veel prijzen met haar honden en zij vaccineert haar honden nooit tegen herpes. Het is vooral zinvol in
grote kennels en bij teven die meerdere keren gedekt is. Het gevaar bestaat natuurlijk dat het herpes virus overgevoelig wordt voor antibiotica en een 4 jaar oude teef is altijd in aanraking geweest met herpes en heeft hier anti-stoffen tegen gemaakt. Dit geeft ze weer door aan de pups. Het is wat anders wanneer het een hele jonge teef is, zij heeft veel minder kans gehad om met het virus in aanraking te komen.

Vrijdag 11 september

Felicitaties

En weer zijn er de nodige diploma’s gevallen onder mijn medejachtcursisten. Wilma twee B-diploma’s, Nadeche en Marcel een B-diploma, Beb een B en helaas geen A-diploma. Lauro een C-diploma, weer een 0 voor de markeer, nu kan ze geen C-diploma meer zien denk ik zo.

Van harte gefeliciteerd

June

Ik bel de dierenarts om te vragen of de bloeduitslagen al binnen zijn. Een gedeelte is binnen, ik had dit ook verwacht. Helaas zijn de leverwaarden nog veel te hoog en dat is een behoorlijke teleurstelling. “Zou het kunnen komen, omdat ze de hormonen nog maar 2 weken slikt en ze waarschijnlijk al veel langer ziek is?”, vraag ik aan de dierenarts. “Ja dat kan”, vertelt Karin de dierenarts. Ook zijn haar nierwaarden iets laag, maar dat is niet verontrustend. Ik bedenk me nu of dit zou kunnen komen door het meer drinken en dat de waarden verdund, dus lager zijn. Al drinkt ze lang niet meer zoveel als voor de hormoonpillen. Hmm, dit ga ik navragen. Volgende week komen de overige uitslagen binnen en dat wordt echt spannend.

Zaterdag 12 september

Ik ga weer eens alleen op pad met Maddy en we rijden naar Nieuw-Vennep. Maddy rent door de velden en we doen een paar oefeningen. Toch merk ik dat ze al snel wat moe wordt en bij de brug komt ze naast me lopen en kijkt me aan met een blik van: ‘het is goed vrouwtje, lijn me maar aan’. Oké!! Vreemd. Ze is echt wat slomer dan normaal.