Dinsdag 21 april

Coronacrisis

Helaas de regels rondom de intelligente lockdown is maar een heel klein beetje versoepeld. Ik heb te doen met alle ondernemers en ouderen die geen bezoek mogen hebben. Alleen kinderen van de lagere school mogen weer naar school onder strikte voorwaarden. Ook mogen de kleintjes weer naar de kinderopvang. Dit alles loopt tot 20 mei, maar er zijn tussentijdse aanpassingen mogelijk.

Persoonlijk

Voor mij veranderd er niet zo veel. Ja ik moet nog langer thuiswerken en ik mis mijn collega’s. Ja de trainingen gaan nog niet door, geen zweet, wel privétrainingen. En geen bezoek aan de kapper, dat wordt een thuiskleuring. En ik doe weer de boodschappen en dat is best pittig. Ik wil mijn moeder niet aan te veel risico’s blootstellen. Tuurlijk gaat ze wel zoveel mogelijk met de wandelingen mee. Wat wel een domper is dat mijn ziekenhuisafspraken uitgesteld zijn. En ik snak naar de consult bij de gynaecoloog en de orthopeed in Nijmegen. Het laatste gaat vooralsnog door.

En de honden?

Voor de honden veranderd er ook niet zoveel. We gaan naar natuurgebieden die niet zo druk zijn. Alleen de wedstrijden, dat is een ander verhaal. Ik denk dat die allemaal afgelast worden, in ieder geval tot 1 september.

Trainingen

Zweetwerktrainingen zijn afgelast tot 1 juni, ook voor dit geldt na 20 mei weten we meer. Staatbosbeheer heeft alle trainingen verboden. De jachttrainingen zijn ook afgelast tot 1 juni. Maar ik heb nu wel 2 privétrainingen gehad. En volgende week dinsdag doe ik duo-trainingen met Careen en Chunjee. We mogen met 3 man trainen.

Bollenstreek

Vrijdag 24 april

Afgelast

Ik had er al een zwaar hoofd in en ja het blijkt te kloppen. Alle wijdstrijden georganiseerd door Orweja gaan niet door dit jaar. Eerder werden de wedstrijden en trainingen in het voorjaar al afgezegd en nu dus voor het hele jaar. Waarom zouden we nu nog trainen?

Hij wel

Puk tijdens jacht

Puk heeft het beter voor elkaar. Jagen met zijn baas Sandra in het Zeeuwse land.

Zaterdag 25 april

Bavo

De honden hebben het tegenwoordig prima naar hun zin op de Bavo. Vanmorgen was het haas en een record! Blaine krijgt het voor elkaar om binnen 24 uur haar nieuwste speeltje kwijt te raken. Dus zijn we genoodzaakt om weer naar de Bavo te gaan ’s middags. Voor de honden geen straf, want ze hebben het weer druk met haas. En Ella vindt het speeltje, yeahhhh.

Wild

Ik neem een eend mee voor een apport uit het water. Het gaat goed, ze is zachtjes. Helaas laat ze de eend weer één keer vallen. We doen ook nog een verloren zoek en weer laat ze de eend één keer vallen. Verder brengt ze het uitstekend. Ze is rustig en zachtjes.