Zondag 1 september

SJP Weimaraner Vereniging

Vandaag de SJP van de Weimaraner Vereniging in Heerle Brabant. Ik hou het kort.

Foameend uit de ronde sloot gaat heel slecht. Blaine ziet het als een speeltje en dolt ermee. Bovendien duurt het een eeuwigheid eer ze de poel in gaat. Waarom is alles anders nu, de foameend en die rare poel. Vorig jaar had je gewoon de eend uit het water, een gewone vijver.

Afliggen gaat goed, kort apport gaat heel goed. Volgen gaat best goed, vooruitsturen gaat aardig. Verloren zoek konijn gaat best goed, over water van eend ook. Markeren gaat helemaal mis. Blaine markeert prima, maar ik ben als de dood dat ze weer in de kraai gaat rollen en ik grijp in. Dit mag nooit, maar ik lig er toch al uit. Ze pakt het en komt terug, het gaat allemaal niet fraai.

Dus twee nullen.

Donderdag 5 september

Arca

Vandaag nemen we afscheid van Arca. De laatste tijd ging het steeds slechter, ze was op en het leven werd een lijden. Arca is 13 jaar geworden en dat is een mooie leeftijd. Zij was de dochter van Darcy en de Engelse reu Zac. Eén van de 11 pups van Darcy en zusje van June. Arca was het kleinste pupje, super bijdehand en ze liet zich goed horen. Ik vond haar zo leuk. Rust zacht lieve Arca en heel veel sterkte Diane, jullie waren een super team.

Dit vond ik in het geboorteboek van Darcy’s nest:

Donderdag 5 september

Up or down

Hmm, de twee nieuwelingen halen het niveau van de trainingen omlaag en het is de bedoeling dat we omhoog gaan.