Zondag 23 juni

Wild

Voor het eerst sinds lange tijd weer met een konijn geoefend. Eerst maar even in de tuin. De eerste keer laat ze het konijn een eindje voor mij vallen en de tweede keer gaat het perfect.

Maandag 24 juni

Afscheid

Vandaag wordt mijn oom begraven. Mijn moeder en ik kunnen er niet bij zijn en dat doet me heel veel pijn. Mijn moeder is nog te zwak en heeft te veel pijn. Ze kan die lange reis nog niet aan, ze kan niet trappen lopen alleen, ze heeft veel hulp nodig en na veel wikken en wegen besluit ze om niet te gaan. Ik kan sowieso niet, want waar laat ik de honden? Ik alleen gaan kan ook niet, mijn moeder kan niet alleen thuis zijn en ook nog eens voor de honden zorgen. Een treurige zaak.

Trainen

Na echt een hele tijd kunnen we eindelijk weer naar de GG-training. Vandaag is het heel warm, maar onder de bomen is het goed te doen op het veld van KC Rijnland. Blaine doet het prima.

Dinsdag 25 juni

Puffen

Tropisch warm vandaag met een temperatuur van 36 graden. Ik en de honden zuchten hieronder. We lopen niet ’s avonds, maar wel aan het einde van de middag en steeds stuur ik ze het water in of ze doen het zelf.

Woensdag 26 juni

Jachttraining

Gelukkig niet meer zo warm, een windje, zo en een goed te doen temperatuurtje. We trainen in Uithoorn op de Hollandsedijk.

Donderdag 27 juni

Alles zit tegen

Het is weer zo’n ochtend, ken je dat? Wanneer alles mis gaat. En nee het zijn geen excuses waarom ik te laat op mijn werk was. Wij kennen geen ‘te laat’, je mag zelf weten hoe laat je begint, als je maar je uren maakt.

Hoe dan?

Ik sta echt vroeg op, zodat ik nog even naar de Bavo kan met de honden. Maar we moeten wel doorlopen en er kan niets mis gaan. Wanneer we bijna bij de auto zijn presteert Maddy het om er vandoor te gaan. Grrrrr! Ze is 15 kostbare minuten weg, verschwunden, verdwenen. De herenweg is afgesloten en ik hou hier netjes rekening mee en neem een andere route. Ik wil de snelweg op, zijn ze ook daar bezig met asfalteren. Dan maar de gewone weg, zucht. Sla ik af naar Lisse, terwijl ik de oprit op moet naar Hillegom. Draaien en alsnog de snelweg op. Ik rij het centrum in van Hillegom, het gemeentehuis staat midden in het centrum, zetten ze net de weg af, ik kan niet meer naar de parkeerplaats van het gemeentehuis. Weer omrijden en zo tikken de minuten wel heel snel weg. Deze omrij-route is ook niet de handigste merk ik. Ik rij op een smalle weg naast het kanaal, stopt een taxi voor me midden op de weg. Ja, nu ben ik er helemaal klaar mee en toeter. Mijn geduld is echt op. Hij rijdt door en parkeert langs de weg, het kan wel! Eindelijk, eindelijk kom ik bij het gemeentehuis aan. Bijna drie kwartier later dan mijn bedoeling was. Voor niets zo vroeg opgestaan en nu kan ik pas rond 13.30 uur weg.

Was dit het?

Nee, wanneer ik naar huis wil staat er een hek achter mijn auto. &%$@#$!!!! Niet weer! kwaad zet ik het hek opzij en dat viel niet eens mee. Normaal zou ik het echt weer terug zetten, heb het niet gedaan…..

Zaterdag 20 juni

Heet

Weer is het bloedje heet. We lopen al vroeg in Nieuw-Vennep en ’s middags in Hoofddorp. Hier stuur ik ze steeds het water in, anders is het niet te doen.

Posted in Isa