Zondag 7 september

914sized_IMGP0043KNJV-proef WSH in Heerle

Ja deze proef stond vandaag op het programma, maar Maddy is afgelopen dinsdag loops geworden en loopse honden mogen niet mee doen volgens Orweja. Dus we krijgen niet de kans om nog een B-diploma te halen helaas. Dubbel jammer omdat ik nu eindelijk het gevoel heb dat het steeds beter gaat. Het is niet anders, volgend jaar weer een kans en dan halen we een B met tenminste 68 punten en kunnen meedoen met de MAP, dat gaat vast lukken….

Maandag 8 september

Ik bel Marrie, de trainer van de GG, op om te overleggen wat te doen vanavond met de loopse Maddy. We besluiten dat het niet wijs is, zo zielig voor de reuen. Ik denk dat we over 2 weken wel weer kunnen trainen. Zo zijn we echt heel lang niet geweest. Vorige week de proef en die week daarvoor de zenuwblokkade in mijn rug waardoor we niet konden.

’s Middags gaan we naar Nieuw-Vennep, we hoeven toch niet op tijd thuis te zijn voor de training. Veel fazanten weer en de honden gaan helemaal los.

914sized_IMGP0119Dinsdag 9 september

June, Maddy en ik rijden rond 09.00 uur naar Katwijk met een eend. Bij een mooi verscholen meer doen we wat ‘apport uit water’ oefeningen. Op mijn gemak voel ik me niet, want de boswachter zou zo maar voorbij kunnen komen. Ik krijg niet meer kans om te oefenen, Maddy heeft het zo druk met andere zaken. Weer probeer ik om via de duinen naar een pad te lopen en weer gaat het mis en verdwalen we. Het is zo groot hier, heuvel op, heuvel af, door het mulle zand. Eindelijk, eindelijk zie ik het bedoelde pad, kapot zijn we alle drie.

Woensdag 10 september

Twee loopse troelen zijn het, June biedt zich steeds aan bij Maddy en andersom begint Maddy nu ook. In de duinen komen we weer de prachtige Saluki tegen, dat vindt Maddy ook. Ze is helemaal weg van hem. Vorige week zagen we hem ook en Maddy besprong hem nog net niet, ik kon haar met moeite aanlijnen en piepend vervolgde ze de wandeling. Nu lijn ik haar op tijd aan en weer is het piepen. Ze is zelfs zijn spoor aan het uitwerken, los laat ik haar maar niet meer. June vindt een half aangevreten konijn en heeft het hapje in haar bek. Na een streng: “hier en los”, geeft ze het af.

Donderdag 11 september

914sized_IMGP0108De KNJV-proeven zijn voorbij en nu staat het veldwerk weer op het programma. Maddy en ik moeten trainen op steadyness, maar ja hoe? Al vroeg zijn we in Nieuw-Vennep, alleen Maddy en ik. Ze laat mooi werk zien op de grasvelden, maar geen fazanten. Ook niet op het veldje waar ze normaal vaak zitten. Op de heuvel met de blauwe bloemen zitten ze wel, maar hier is het zo moeilijk om goed bij Maddy te komen. Ik laat het maar gaan. Honden zijn er nog niet dus ik hoef niet zo op te passen. Rond 09.30 komen toch meer honden en het is tijd om naar de auto te lopen.

’s Middags doen we wat oefeningen, goed gaat het. Maddy is niet zo jagerig vanmiddag en June vindt weer dat stukje konijn. Nu gaat ie in een plasticzak en de prullenbak in. Ik doe dit liever niet, want zo hebben de vossen er niets aan, maar ik heb ook geen zin om elke dag een stuk konijn uit June’s bek te vissen.

Ik moet Angela, de trainer van Hubertus, nog schrijven dat Maddy loops is en wat te doen zondag. Dan beginnen de jachttrainingen weer.

Vrijdag 12 september

Bij June lijkt de loopsheid voorbij, weer een ‘droge’ loopsheid, geen bloeddruppel gezien. Maddy daarentegen is héél loops. Ze biedt zich ook steeds aan bij June, zij lijkt wel een reu en bespringt Maddy geregeld. Ik zal blij zijn als dit weer voorbij is! Het lijkt wel of ze iets minder bloed. Gelukkig komen we in de duinen geen honden tegen. En Angela heb ik nog steeds niet gemaild. Wel valt het Wil op dat het bloed dat Maddy verliest lichtrood is, dat wijst op de vruchtbare periode.

Zaterdag 13 september

Heel vroeg zijn Maddy en ik in Berkel, 08.00 uur al. Ik hoop dat we zodoende het uitlaten van andere honden voor zijn. Fazanten en Patrijzen gaan we zoeken. Eerst staat er bijna geen wind en het gewas is hartstikke nat, zo ook mijn broek. Later komt er meer wind en Maddy is meteen gemotiveerder. Fazanten genoeg en Maddy heeft best een aantal keren voorgestaan. Maar het is moeilijk om haar hier een patroon te laten lopen en de steadyness oefenen gaat ook niet echt. Maddy heeft het wel enorm naar haar zin en rond 10.00 uur rijden we weer weg.