Zondag 8 april

7,5 kilometer

We lopen ons rot, ik leg zo veel meer kilometers af. Moet ook wel, want de honden kunnen niet meer los. Maddy vindt nu alle honden leuk en jankt als ze er één ziet.

Kennelhoest?

Wanneer ik na mijn middagslaapje beneden kom, moet Blaine erg kuchen en het is net of er iets in de keel zit. Hmm, het zal toch niet. Ik geef haar wat brood en een eetlepel hoestdrank. Als Blaine zich rustig houdt gaat het goed, dat geldt ook voor buiten. ’s Avonds heeft ze geen hoest aanval gehad.

Maandag 9 april

Dierenarts

Ik merk niet veel meer bij Blaine en ik hoor haar niet hoesten en besluit om haar toch te laten inenten. Kan het niet, dan heeft de dierenarts in ieder geval even naar de keel gekeken. Half 5 kunnen we terecht. Nu gebeurt weer precies hetzelfde als gisteren en weer moet ze na mijn middagdutje erg kuchen. De dierenarts vindt het wel meevallen met de kennelhoest, wanneer ze probeert om de keel te prikkelen reageert ze niet. Koorts heeft ze niet, de meter geeft 38,5 graden aan. Toch geeft ze vandaag niet de inenting, het risico is dat hierdoor de kennelhoest erger wordt. Het lichaam moet dan vechten tegen de kennelhoest en tegen de inenting en dat kan net teveel zijn. Hier had ik zelf ook al aan gedacht en wist dat dit er in zou zitten. Blaine krijgt pijnstillers mee voor de irritatie van de keel en ze mag hoestdrank blijven gebruiken. Volgende week maandag komen we terug voor de entingen.

Wat nog meer…

De dierenarts vindt een knobbeltje in haar wang wat heel beweeglijk is. Het is een vetbultje en ik dacht misschien een lymfkliertje. Als het groter wordt moet/kan het weggehaald worden, haar eigen hond heeft het ook. Blaine is anderhalve kilo aangekomen en weegt nu 39,5 kilo.

Uitlaten

Het is bijna niet te doen, we lopen daar waar we anderhalf jaar geleden altijd liepen en de honden trekken veel te veel. Allerlei herinneringen komen boven van June en hoe ze hier altijd was. Vaak ging ze het hoge prikkeldraad onderdoor. Blaine is alleen met andere honden bezig en Blaine met luchtjes. Haar keel wordt nu veel meer geprikkeld met het getrek.

Dinsdag 10 april

Loops

De honden piepen en gillen wanneer ze een hond zien, Maddy is echt op haar hoogtepunt en kijkt zelfs naar mensen in de hoop dat er een hond bij loopt. Precies hetzelfde als destijds bij Darcy na haar nest.

’s Middags hetzelfde verhaal, alleen lopen ze nu tamelijk rustig aan de lange lijn. We lopen weer aan de rechterkant van de duinen en ik zet de auto vlakbij de StayOkay neer. We komen geen hond tegen, een verademing.

Beetje oefenen

Het enige wat we zo’n beetje kunnen oefenen is het afliggen en blijven, wel hangt de lange lijn aan de ene kant aan een boom en aan de andere kant aan de hond.

Nola

Ze heeft een vriendinnetje, alleen moet ze er niets van hebben. Beetje verwend en jaloers, verteld haar baasje. Altijd alle aandacht en nu krijgt het Weimaraner pupje Mika heel veel aandacht. Nola is zielig en verdrietig, ontloopt het pupje en buiten is ze stout en luistert niet. Gelukkig zoeken ze vandaag toenadering en liggen samen op de bank. Vanmiddag spelen ze zelfs buiten in de tuin. Gelukkig maar, een zielige Nola is niet fijn. Het komt vast goed.

Kennelhoest

De pijnstillers doen hun werk, want Blaine kucht niet meer zo als de twee dagen hiervoor. Gelukkig maar, het wordt in ieder geval niet erger. Maddy heeft nog nergens last van.

Woensdag 11 april

Joelen

Maddy is nu 16 dagen loops en kijkt alleen maar of er honden zijn. Ik hoor haar soms beneden joelen, ze jankt in de auto en piept en huilt in het bos. Nog even doorbijten denk ik dan maar.

Niet lekker

Blaine’s buik gaat erg tekeer en dat betekent dat ze niets wil eten. Gelukkig is ze ’s middags opgeknapt en wil ze weer wat. Blaine is nu 13 dagen loops. En nee we hebben niet getraind vandaag, de trainer vond het geen goed idee.

In het bos

Hier wandelen we het rustigst, vanmorgen liepen de honden die ik tegenkwam aan de lijn. Vanmiddag kom ik twee honden tegen, waarvan één aan de lijn loopt. Zelf loop ik weer 6,5 kilometer, gelukkig doen mijn bovenbenen niet meer zo’n pijn, dat geldt ook voor mijn heupen. Blaine is rustig en dat is een verademing, Maddy daarentegen totaal niet.

Donderdag 12 april

Dag 18

Maddy 17 dagen loops, huilen in de auto en als ze maar een hond ruikt…. Helaas voor haar komen we niemand tegen in het bos bij de duinen aan de rechterkant van Lagevelderslag. We horen alleen het geluid van de vele vogels

Over vogels gesproken…

Omdat het zo rustig is besluit ik om langs het fietspad te lopen wat langs ‘de golfclub Noordwijk’ ligt. Ik zie Blaine omhoog kijken, ze ziet iets. Ik had het al eerder gezien. Een grote nep roofvogel cirkelt in de lucht, om de konijnen van het kostbare golfgras weg te houden denk ik. Erg eng vindt Blaine het, meestal is ze nieuwsgierig, maar nu heeft ze de neiging om er van weg te lopen.

Keel

Ik hoor aan Blaine dat ze toch weer wat last van haar keel heeft en geef daarom ’s avonds een halve pijnstiller. Het komt ook echt door het trekken hoor.

Vrijdag 13 april

Over?

Wel nee, Maddy is nog volop loops, de 18e dag nu. Komt er een hond aan, dan sta ik stil en laat beide honden zitten. Janken, janken, niet normaal en ik schaam me dood. Blaine doet nu ook mee, gaan ze op de hond af, dan hou ik ze echt niet.

Niet zo aardig

Ik krijg al een boze blik van een mevrouw met de gedachte ‘wat zijn dat voor monsters’. Ik los het goed op vind ik, dus ben haar niets verschuldigd en geef geen uitleg. Ook lopen er twee vrouwen voorbij en tegen hun zeg ik wel wat er aan de hand is. “Lastig”, krijg ik als antwoord.

Al 6500 stappen

Ik ben weer zo dom om over het Oorlogspad langs de duinrand te lopen, het is een eind en het is veel drukker hier. Want we lopen richting het strand van Duindamseslag. Het wordt ook steeds warmer. Helemaal kapot kom ik aan bij de auto. Ik heb al bijna mijn stappenplan voor vandaag gehaald…..

Kijk wel uit! Of toch niet

Nee deze middagwandeling wordt niet zo lang! Alles doet nog zeer van vanmorgen, mijn bovenbenen, mijn tenen. Maddy trekt als een malloot. Ik heb het helemaal gehad met die loopse troela’s. Blaine loopt nog best netjes. Het is heuvelig hier en wanneer ik een heuvel afloop komt er zo’n druk op mijn voeten, alleen maar omdat Maddy zo trekt. Afijn we lopen weer veel langer dan ik van plan was.

Pion

Het is er! Ik heb een grote pion besteld, eindelijk. Een gele van 50 cm hoog. Nu kan ik goed de oefening ‘om’ oefenen.

Zaterdag 14 april

Het gaat beter

Nu houd ik me echt aan mijn plan, niet dik een uur lopen. Maddy is nu 19 dagen loops. Ze kijkt mensen wel aan en blijft even stilstaan, maar ze gaat niet meer als een gek piepen. Het gaat de goede kant op.

Niet zo druk

Ik loop nu eerder in de ochtend dan vorige week en dat scheelt. Geen trimmers en geen honden. Wanneer we bijna bij de auto zijn, merk ik dat het wel drukker word en we hebben niet zo lang gelopen.

Laatste keer

Nog één keer klagen en mopperen en dan ben ik klaar. Het lijkt een beetje over te zijn met de burgerlijke gehoorzaamheid. Alle honden die ik tegenkom lopen los, grrrrr. Ik kan een kreng zijn en dat ben ik nu ook. Een ouder stel met twee kleine hondjes en ze lopen los. Gelukkig is hij zo wijs om ze aan te lijnen wanneer ik er aan kom met die grote grijze dames. Ze moeten zitten van mij, maar ik toe het iets te vrijblijvend blijkt later. “Zijn het broer en zus?”, vraagt de man. “Nee hoor”, antwoord ik en leg verder niets uit. Ik zei het toch, ik kan een kreng zijn. De kleine hondjes gaan vreselijk tekeer en krijgen amper een correctie. Ja en nu merk ik dat de liefde voor het mannelijk geslacht minder wordt, ze rukken zich uit mijn handen en stuiven er op af. ‘Oh’, moet het kleine grut gedacht hebben, ‘dit is andere koek’ en ze zijn meteen stil. Maddy en Blaine blijven stokstijf stilstaan bij hun en doen verder niets. Ik kan ze zo weer pakken en vertel hoe ik over ze denk…..

Trimmer

Een wandelaar/trimmer zit op een bankje, ‘mooi’, denk ik, ‘dan kan ik ze zo laten lopen aan de lange lijn. Ze staat op en komt onze kant op. Ze ziet dat ik de honden bij me roep en wanneer ze vlak bij ons is, begint ze te rennen en rent vlak langs ons. Waarom????? Hou toch rekening met elkaar! Wanneer ik me omdraai loopt ze weer gewoon?????!!!!!!