Zondag 7 januari

We rijden naar Zwaanshoek voor een wandeling in de zon, de zon! Die hebben we zo lang niet gezien. De dames hebben een beetje last van hun maag en het eerste wat Maddy doet is gras eten. Ik zie niet veel fazanten meer, het is natuurlijk ook zo nat overal. Wat we wel veel zien zijn houtsnippen en Blaine leert al aardig om hier op voor te staan.

Haas

Gisteren stuitte Blaine op een haas in Nieuw-Vennep en weg was ze. Maddy zag ik ook niet meer dus zij rende er ook vast achteraan. In de verte hoorde ik Blaine joelen. Ik hield het fietspad in de gaten, meer kon ik niet doen. Gelukkig kwam Blaine na een tijdje naar me toe en Maddy zag ik later ook.

Maandag 8 januari

Weer geen training, want mijn oog moet gelaserd worden.

Dinsdag 9 januari

De honden hebben weer plezier met een haas, gelukkig kan het geen kwaad en komen ze vrij snel weer terug, zonder haas. Maddy is speels, grappig om te zien. Ik moet echt twee keer kijken of het echt Maddy is die met een jonge hond speels.

Woensdag 10 januari

Eindelijk weer jachttraining, Blaine heeft er zin in! Lees meer.

Donderdag 11 januari

Misselijk

Blaine is niet lekker en ze moet een paar keer overgeven. Eén keer ben ik net te laat  en wanneer ik haar naar buiten stuur kan ze het niet binnen houden. Trek in eten heeft ze ook niet, daar kun je op wachten. Maddy vindt het zielig en probeert haar dochter te troosten. Blaine ligt op het kussen bij het raam en Maddy komt bij haar liggen en is heel lief en aanhalig. Gelukkig gaat het ’s middags beter en eet ze gewoon haar brokken weer op na de lange wandeling. Het krijgt wel wat minder.

Schemer

Voor het eerst sinds een lange tijd loop ik niet in het donker. Het is zeker al 10 minuten langer licht. Tuurlijk schemert het al, maar dat is een groot verschil met in het pikkiedonker lopen en amper het pad zien.

Hier nog zonder ijs

IJs

Er ligt een dikke laag ijs op de grote plas water wat al een eeuwigheid op het wandelpad ligt. Maddy loopt er heel voorzichtig en langzaam overheen en we moeten er wel overheen. Blaine rent in volle vaart over het ijs heen. Het is niet dik, dus het kraakt en gaat meteen kapot, hieronder ligt nog een laagje ijs en dit maakt het heel verraderlijk. Nu is het mijn beurt, shit dit is niet te doen. Het ijs breekt meteen kapot en het is glad! Twee keer ga ik bijna onderuit, gelukkig kan ik me overeind houden. Die gekke Blaine rent weer door het ijs, nu om te kijken waar ik blijf. Ja ehh, ik heb niet van die lange poten als jij die nergens last van hebben zo lijkt het. Pff, ik heb het droog gehouden.

Zaterdag 13 januari

Workingtest

Ik word gebombardeerd met WhatsApp berichten van de trainer. Denk aan de inschrijving voor de workingtests vanavond, start om 19.00 uur. Hij heeft zelfs een workingtest groep aangemaakt, waar ik ook in zit. Handig want ik heb toch wat vragen als ik al vast op de Orweja site kijk wat het inhoud en waar ik kan inschrijven. Het blijkt dat ik alleen bij de Staande Honden verenigingen kan inschrijven met Blaine, dit was ik al van plan trouwens. De Duitse Staande Draadhaar en de Duitse Staande Langhaar Vereniging organiseren een workingtest. Ik zie bij de Langharen een paar keurmeesters staan die ik nog niet wil tegenkomen, dus het wordt de Draadhaar vereniging. Bij de Retrievers zit het in no-time vol, bij de Staande honden Verenigingen niet. Deze proef is met dummy’s, het zijn volgens mij dubbele apporten en het is absurd streng. Dit is altijd een reden van mij geweest om hier niet aan mee te doen. Maar Blaine loopt goed haar lijnen, zoekt goed, alleen mag ik niet aan haar zitten en dit zit zo in mijn natuur. Ik moet dit de komende tijd afleren. De proef is eind mei, we hebben nog tijd.

Puk

Ik krijg een ingeving. Zo’n workingtest zou ook wat zijn voor Puk. Hij loopt ook heel goed lijnen, ik heb wel eens een filmpje laten zien en hij zoekt heel goed. Ik schrijf een mailtje naar Sandra en dan hoor ik het wel. Het is in Putten trouwens.