Zondag 1 oktober

Nieuwe maand

Oktober al weer. Nog even en lopen we weer in de kou, sneeuw, hagel, wind en narigheid. Blaine is nu voor de 20e dag loops, ik merk niets meer aan haar qua andere reuen, maar het is nog steeds oppassen. Het is mooi weer en dus drukker met honden in Zwaanshoek. De honden hebben veel voorgestaan, prachtig om te zien. Gelukkig gaat het met het oor een stuk beter van Blaine. Er komt nog troep uit en er zitten een paar korstjes in haar oor van het krabben denk ik.

Hond en Taal

Deze week begint de jachtcursus weer met Blaine, bij Benno Wendt. Helaas doen Olaf en Madge niet mee dit blok, het been van Olaf moet nog langer in het gips.

Maandag 2 oktober

Sinds een hele lange tijd gaat mijn moeder weer een keer mee wandelen. Vooral June vindt het heel leuk. Geen GG vanavond, i.v.m. 3 oktober feesten en afsluiting van de stad Leiden.

Dinsdag 3 oktober

Ja hoor, nu is Maddy loops, heel fijn.

Woensdag 4 oktober

Een leuke eerste training van het seizoen. Lees meer.

Donderdag 5 oktober

Giftig

In de voortuin staan een paar taxussen met rode bessen. Een taxus is giftig voor een hond en de bessen ook, ik dacht van wel. Blaine eet nu steeds die bessen op en dat is gewoon niet goed. Streng optreden is gewenst van mij. En mijn moeder veegt de bessen op.

Over giftig gesproken, Blaine probeert een stokje te pakken. Maar waarom lukt dat niet vraag ik me af. Ik kijk nog eens goed en zie dat het een kikker of pad is. En nu zie ik Blaine flink schuimbekken. Oh jé!! Ze probeert het in ieder geval niet meer te pakken, bij haar moeder was dat anders. Ook Maddy kwam een keer schuimbekkend uit de tuin. Ik moest toch gaan onderzoeken hoe dat kwam. Maddy rende meteen naar iets en nam het in haar bek. Het bleek een pad te zijn!! Meteen uit haar bek gehaald en ja wat nu? Ik heb haar mond flink gespoeld en heb haar karnemelk gegeven. Dat hielp en ze heeft er niets van overgehouden. Vandaar dat ik nu bij Blaine niet in paniek raakte.