Zondag 17 augustus

814sized_IMGP9902Vroeg gaan we naar de Vlietlanden, dat ‘over water’ moet echt beter, anders kan ik een B-diploma wel vergeten. Maddy moet wachten en ik breng de eend naar de overkant en leg het in het bos. Maddy heeft er zin in, dat merk ik. Op een afstand van de waterkant is de inzetplaats, dezelfde plek als afgelopen dinsdag. Ik zeg “vooruit” en meteen loopt Maddy naar het water, nog steeds is het er glibberig. Ze stapt zonder aarzelen in het water, zwemt over, zoekt in het bos en brengt de eend via de brug naar me toe. Niets, helemaal niets op aan te merken. Hoe is het mogelijk. De enige verklaring is dat ze mij naar de overkant heeft zien lopen. We doen nog wat apportjes uit water, vooral om de steadyness te oefenen, ook dit gaat prima. En Maddy mag nog een keer ‘over water’ zwemmen, maar dan via de andere kant. Ik had eerder al een dummy in het bos neergelegd zonder dat ze het zag. Het is een prima ochtend en ik ben heel tevreden.

Kronesteijn

Als beloning gaan we hier naar toe, ze kan even lekker los rennen. In de Vlietlanden mag dat nu niet, al heb ik een beetje gesmokkeld. Met het trekpondje gaan we naar het eiland, Maddy blijft rustig zitten. Meteen trekt Maddy aan, fazanten zat hier. Maddy loopt mooi en staat een paar keer prachtig voor, helaas rent ze er ook nog achteraan. Eén keer kan ik de riem omdoen tijdens het voorstaan om de steadyness te oefenen.

Helemaal zwart

Normaal kunnen we weer via een andere uitgang van het eilandje af, nu staat er een hek en die is dicht. Lees ik nu iets van ‘verboden voor honden’ aan de andere kant van het hek? Dan maar weer via het pondje terug. Maar eerst heb ik een dummy langs de oever neergelegd. Aan de andere kant van het water mag Maddy de dummy halen, ze zwemt vlot over en ik zie al dat het water niet echt schoon is. Maddy stapt met een zwart onderlijf uit het water. Ze vindt de dummy vlot en ze rent naar de aanlegplaats van het pondje. ‘Hè hoe kan dat nu’?, moet ze denken. Ze wil via het pondje terug, maar die kan je toch echt niet zelf bedienen Maddy. Dan maar via het water. In een bredere sloot mag ze de viezigheid eraf zwemmen en weer grijs stapt ze de wal op. Net op tijd stappen we in de auto, want het begint te regenen en dat doet het veel op deze zondag.

Duinen

Vlak voor de neus van June en Maddy steekt er een jong vosje over. Niet slim van het jonge diertje, meteen rennen June en Maddy achter hem aan de duinen in. June is best snel terug, bij Maddy duurt het iets langer.

Maandag 18 augustus

De duinen zijn nu een paar dagen open en ik zie werkelijk geen kip buiten lopen, af en toe komen we een jogger tegen en dat was het. Loop ik wel tamelijk laat, meestal pas om 17.00 uur. Nog steeds geen GG-training.

Dinsdag 19 augustus

June is jarig!! 8 jaar al weer, wat vliegt de tijd, om er maar eens een cliché uitspaak uit te gooien. Van harte gefeliciteerd lieve June. Natuurlijk ook alle broertjes en zusjes van harte gefeliciteerd: Luna, Dido, Macy, Isa, Aluna, Arca, Schipper, Joep, Chester en Argento.

Ik neem een konijntje en een duif mee om een paar apportjes te doen, ze zijn niet zo fris meer. Maar vind het ook zonde om ze zo weg te gooien. Hierna rij ik om en gooi ze op een hele andere plek in de duinen. Zo hebben de vossen en roofvogels er nog wat aan.

Het verslag is gemaakt van de “Onderlinge” van Hubertus eind juni, lees het maar.

Het verslag is gemaakt van de veldwedstrijd van de WSH op Koningsdag, lees later het maar.

Het verslag is gemaakt van de KNJV oefendag van de WSH, lees het maar.

Woensdag 20 augustus

Gisteren kreeg ik een whatsapp’je van Annelies of ik zin heb om mee te trainen, ook met Irene. Ja dat wil ik wel,
ik train veel alleen en de groepstrainingen zijn ook estopt dus ik kan het wel gebruiken. Gezellig ook om Irene en Mac weer te zien. Eline komt ook mee met Wiggle. Deze honden zijn natuurlijk een stuk jonger, zo’n 1 1/2 jaar en dat is vast te merken in de training. Ach we zien wel, ik kan altijd nog wat oefeningen voor mezelf doen. Lees  het verslag.

June is 8 jaarDonderdag 21 augustus

De tijd gaat snel, nog een week en dan hebben we de eerste proef. Ik wil naar een plek waar ze een groot veld hebben, zodat ik de volgoefeningen kan doen en ‘de vooruit’. We rijden daarom naar Nieuw-Vennep, Maddy en June weten al hoe laat het is. Zodra Maddy uit de auto en los is rent ze al de richting op waar vaak Fazanten zijn en ook nu trekt ze aan. June is er nog niet zo mee bezig, maar dan ruikt zij ze ook en ze ziet hoe Maddy aantrekt. Met z’n tweeën maken ze er een waar spektakel van, geweldig om te zien. Ze staan beiden op dezelfde Fazant of Patrijs voor of zijn voor zichzelf bezig. Een paar keer vliegen hele kluchten Patrijzen op nadat de honden ze voorgestaan hebben. Een aantal keer rent Maddy er achteraan en één keer kan ik haar zit fluiten. Ik kan hier mooi steadyness oefeningen doen, dit is iets voor straks na de KNJV-proeven. Een feest is het voor de honden, wat een fazanten en Patrijzen, niet normaal. Als ik zeg dat ik er 30 heb gezien overdrijf ik echt niet, maar dat is inclusief de kleintjes die nog in kluchten bij elkaar zijn.

Oefenen

Dit kan ik wel vergeten, de tijd gaat zo snel en de honden zijn door het dolle heen. Dan maar niet volgen, we doen het wel een andere keer.

Vrijdag 22 augustus

Gewoon weer een keer naar de duinen. De hele dag komt de regen met bakken uit de hemel. Ik vertel aan een collega dat ik vaak droog loop en ook vanmiddag, rond 16.30 uur klaart het op en is het droog. Dus we hebben weer geen regen gehad. Ik neem wel een dummy mee, eerst een ‘vooruit’. Onder het lopen laat ik de dummy vallen, wanneer ik een flink eind weg ben roep ik Maddy. Ze kent dit spelletje al en wil er al vandoor gaan, gelukkig kan ik dit voorkomen. Hopelijk komt er niet iemand langs en de dummy vindt. Dit maak ik nog wel eens mee. Ze denken dat ik iets verloren ben of weten niet wat het is. Ze pakken het en ik moet dan roepen: “laat maar liggen hoor”. En ja weg is de oefening dan, want nu weet Maddy het ook. De oefening gaat perfect, ook de ‘verloren zoek’.
Verder zien we nog een paar reeën en Maddy graaft weer een paar konijnenholen uit. Het is weer erg sinds de duinen open zijn, ik word er gek van. Komen doet ze niet, wanneer ik toch doorloop kan ik weer terug om haar te halen. Ze krijgt dan ook op haar donder van June, mooi gezicht is dat.

loops?

De dames vlaggen nu toch wel heel veel, overal wordt even geplast en gemarkeerd. De loopsheid zit er aan te komen dat is duidelijk. Zelfs Maddy plast nu af en toe heel hoog met haar poot omhoog en ze is toch echt een teef. Van June ken ik dit wel, maar van Maddy echt niet. Ook zie ik dat ze over het net geurineerde van June plast en dit was tot nu toe ook echt een actie van June. Nog even 1 1/2 week wachten Maddy.

Pijn?

Ineens wil June niet meer gaan liggen ‘s avonds. En slapen is echt een hobby van haar. Wat we ook proberen, ze gaat niet liggen. Ik ga op de bank zitten en dan stapt ze heel voorzichtig op de bank. Het gaat niet en ze stapt er meteen weer af, ze trekt met haar rechter poot en houdt het omhoog. Aha dat is het ze heeft pijn en durft niet door de knieën. Wat is er gebeurd dan? Ik heb eerder niets gezien en buiten tijdens de wandeling heeft ze ook geen gekke dingen gedaan. Raar. Ik geef een halve tablet Onsior, dit moet natuurlijk even inwerken. Maar na een tijdje wil ze nog steeds niet liggen. Ik besluit om nog even beneden te blijven, wellicht komt ze straks op de bank liggen. Ik geef ook de andere helft van het tabletje, dit is geen doen. June wil wel op de bank, maar kan of durft niet.

Zaterdag 23 augustus

Spoken

Ondertussen is het middernacht en ik pak een kussen en dekbed en ga op de grond bij haar mand liggen, hopelijk gaat ze nu wel liggen. Van dat staan krijg ik een punthoofd. Eindelijk ze komt bij me liggen op het dekbed, dit is laag en ik denk dat het zo het minste pijn doet. Maar ondertussen lig ik hier ook en durf niet meer op te staan. Rust! Helaas na een tijdje, 1 1/2 uur denk ik, staat June op en begin het staan weer van voor af aan. Ik kan niet meer zo veel doen, pijnstillers kan niet meer. Na een eeuwigheid krijg ik het voor elkaar dat ze in haar mand ga liggen en ik lig erbij. Dan maar hier slapen, rust krijg ik zo niet natuurlijk en ik was al zo moe. Gelukkig blijft ze de rest van de nacht liggen en zelfs ik ben nog even in slaap gevallen. Rond 06.00 word ik wakker en dan ga ik naar mijn eigen bed. Wel leg ik een briefje neer dat June thuis moet blijven en ik klein rondje mag lopen. Gelukkig val ik snel in slaap tot 11.00 uur. Het wordt een rust en slaapdag. Ik was al van plan om niet te gaan trainen vanmorgen, dat is zo heerlijk nu er zondags geen training is, ik ga morgenochtend wel wat doen.

‘s Middags toch even naar de trimbaan en dan naar de Bavo om met een konijn te oefenen. Ze is wat hard in de bek naar mijn smaak, het kan wat zachter. Ook hapt ze steeds na. Na het verloren zoek ik ze weer wat hard en nu krijgt ze even een correctie van mij die aankomt. Het gaat beter nu.